Om lokala sökannonser

Annonser på Google kan innehålla dina företagsadresser och uppmuntra användare att ringa till eller besöka dina adresser. När människor söker på sina mobila enheter efter företag i närheten på Google.com eller Google Maps, till exempel ”kafé nära mig”, kan de se lokala sökannonser som visar dina företagsadresser. Skapa adresstillgångar för att visa lokala sökannonser. Samtalstillgångar får inte visas med lokala sökannonser.

Den här artikeln är en översikt över lokala sökannonser. Läs mer om hur du visar lokala sökannonser på Google och om adresstillgångar.

Fördelar

Några potentiella fördelar med lokala sökannonser:

• Få fler butiksbesök. Med lokala sökannonser kan du fånga upp fler fysiska besök nära din plats.
  • Få samtal. Lokala sökannonser kan innehålla ett alternativ för att ringa till ditt företag. De innehåller telefonnumret till den valda företagsadressen.
  • Hjälp kunderna att lära sig mer om ditt företag. Lokala sökannonser länkar till din sida med företagsuppgifter, som öppettider, adress, recensioner och foton.

Så fungerar de

När användare söker på sina mobila enheter efter lokala företag på Google.com kan det hända att ditt företag visas högst upp bland de lokala resultaten.

Annonser som innehåller din företagsadress kan också visas när människor gör liknande sökningar i Google Maps-appen.

Local search ads on Google Maps for desktop

Automatiskt föreslagna annonser

Google kan visa annonser i sökresultaten på Maps när användare söker efter företag, till exempel med söktermen ”oljebyte” eller ”apotek”. Med automatiskt föreslagna annonser kan du visa upp vad du erbjuder redan innan sökningen har slutförts genom att visa annonsförslag i en autoslutförd sökning. När en användare till exempel skriver de tre första bokstäverna (”f-i-l”) i söktermen ”filmer” kanske hen ser en annons om en biograf i närheten bland förslagen.

Kostnad

Du debiteras en standardkostnad per klick (CPC) för dessa typer av klick på lokala sökannonser:

• klick på Hämta platsinformation
  • klick på Hämta vägbeskrivning
  • klick på klicka för att ringa för mobilen
  • klick på webbplats