Läs mer om lokala sökannonser

Annonser på Google kan visa dina företagsadresser och få användarna att ringa till eller besöka adresserna. När användare söker efter företag i närheten på Google.com eller Google Maps (t.ex. "kaffe nära mig"), kan lokala sökannonser visas med dina företagsadresser. Skapa adresstillägg om du vill visa lokala sökannonser. Samtalstillägg får inte visas med lokala sökannonser.

Den här artikeln är en översikt över lokala sökannonser. Läs mer om att Visa lokala sökningsannonser på Google och Om adresstillägg .

Fördelar

• Få fler butiksbesök. Gå inte miste om gångtrafiken nära din adress.
  • Få samtal. Lokala sökannonser får innehålla ett alternativ för användare att ringa till dina platser och använder i så fall telefonnumret till den angivna företagsadressen.
  • Hjälp kunderna att lära sig mer om ditt företag. Lokala sökannonser länkar till sidan med företagsuppgifter, som innehåller information om öppettider, adress, recensioner och foton.

Så här fungerar det på mobilen

När användare söker efter företag i närheten på Google.com, kan din företagsadress finnas med högst upp bland de lokala resultaten.

På samma sätt kan annonser som innehåller din företagsadress visas när användare gör liknande sökningar på mobilappen Google Maps.

Så här fungerar det på datorn

När användare söker efter närliggande företag på Google.com och klickar på "Fler platser" i de lokala resultaten, kan ditt företag hamna högst upp bland de lokala resultaten

På samma sätt kan annonser som innehåller företagsadressen visas när användare gör liknande sökningar på Google Maps på datorn.

Local search ads on Google Maps for desktop

Kostnad

Du debiteras en standardkostnad per klick (CPC) för dessa typer av klick på lokala sökannonser:

• Klick på Hämta platsinformation
  • Klick på Hämta vägbeskrivning
  • Klick på Klicka för att ringa på mobila enheter.
  • Webbplatsklick