Om lokale søkeannonser

Med annonser på Google kan du fremheve bedriftsbeliggenhetene dine og få brukerne til å ringe eller besøke disse beliggenhetene. Når folk søker etter bedrifter i nærheten på Google.com eller Google Maps (f.eks. «kafeer i nærheten»), kan det hende de ser lokale søkeannonser som inneholder bedriftsbeliggenheten din. Konfigurer adressetillegg for å vise lokale søkeannonser. Anropsutvidelser er ikke kvalifisert til å vises med lokale søkeannonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over lokale søkeannonser. Finn ut mer om adressetillegg og hvordan du kan vise lokale søkeannonser på Google.

Fordeler

Her er noen av de potensielle fordelene med å bruke lokale søkeannonser:

• Få flere butikkbesøk. Hvis du bruker lokale søkeannonser, kan det hende du ikke går glipp av fysisk trafikk i nærheten av bedriftsbeliggenheten din.
  • Få anrop. Lokale søkeannonser kan omfatte et alternativ for at brukere kan ringe bedriften din. De bruker da telefonnummeret til bedriftsbeliggenheten som er oppført i annonsen.
  • Hjelp kundene dine med å finne ut mer om bedriften din. Lokale søkeannonser linker til bedriftbeliggenhetens side, som inneholder informasjon om slikt som åpningstider, adresse, kundeanmeldelser og bilder.

Slik fungerer de på mobilenheter

Når brukerne søker etter bedrifter i nærheten på Google.com, kan bedriftsbeliggenheten din vises øverst i de lokale søkeresultatene.

På samme måte kan annonsene som viser bedriftsbeliggenheten din, også vises når brukere utfører lignende søk på Google Maps-mobilappen.

Slik fungerer de på stasjonære datamaskiner

Når brukerne søker etter bedrifter i nærheten på Google.com og «Flere steder» i de lokale resultatene, kan bedriftsbeliggenheten din vises øverst i disse lokale søkeresultatene.

På samme måte kan annonsene som inneholder bedriftsbeliggenheten din, også vises når brukere utfører lignende søk på Google Maps på stasjonære datamaskiner.

Local search ads on Google Maps for desktop

Foreslå annonser automatisk

Google kan vise annonser i søkeresultatene på Maps når brukere søker etter bedrifter (f.eks. «oljeskift» eller «apotek»). Med funksjonen for automatiske forslag til annonser kan du vise frem tilbudene dine selv før hele søket er skrevet inn, ved at foreslåtte annonseplasseringer vises under autofullføringssøk. Hvis for eksempel en bruker er i ferd med å skrive inn ordet «filmer» og taster inn de tre første bokstavene («f-i-l»), kan det hende at en annonse fra en annonsør for en kino i nærheten av brukeren vises i forslagene som kommer opp.

Kostnaden

Du blir belastet med en standard kostnad per klikk (CPC) for følgende typer klikk på lokale søkeannonser:

• Klikk for å få informasjon om beliggenhet
  • Klikk for å få veibeskrivelse
  • Klikk for å ringe på mobilenheter
  • Nettstedsklikk