Over lokale zoekadvertenties

Advertenties op Google kunnen uw bedrijfslocaties vermelden en gebruikers ertoe aanzetten om uw bedrijf te bellen of te bezoeken. Wanneer mensen op Google of Google Maps zoeken naar bedrijven in de buurt (bijvoorbeeld 'koffie in de buurt'), kunnen lokale zoekadvertenties met uw bedrijfslocaties worden weergegeven. Stel locatie-extensies in om lokale zoekadvertenties weer te geven. Oproepextensies komen niet in aanmerking voor weergave in lokale zoekadvertentie-indelingen.

Dit artikel is een overzicht van lokale zoekadvertenties. Bekijk meer informatie over Lokale zoekadvertenties weergeven op Google en Over locatie-extensies .

Voordelen

• U ontvangt meer winkelbezoek. Loop geen klanten in de buurt van uw locatie mis.
  • U ontvangt oproepen. Lokale zoekadvertenties hebben een optie waarmee gebruikers uw locaties kunnen bellen en gebruiken het telefoonnummer van de weergegeven bedrijfslocatie.
  • U geeft klanten meer informatie over uw bedrijf. Lokale zoekadvertenties linken naar een pagina over uw bedrijfslocatie met openingstijden, adresgegevens, klantrecensies en foto's.

Hoe ze werken op mobiele apparaten

Wanneer gebruikers op Google zoeken naar bedrijven in de buurt, kan uw bedrijfslocatie bovenaan de lokale resultaten worden weergegeven.

Advertenties met uw bedrijfslocatie kunnen ook weergegeven worden als gebruikers vergelijkbare zoekopdrachten uitvoeren in de Google Maps-app.

Hoe ze werken op desktopcomputers

Wanneer gebruikers op Google zoeken naar bedrijven in de buurt en in de lokale resultaten klikken op 'Meer plaatsen' kan uw bedrijfslocatie bovenaan deze lokale resultaten worden weergegeven.

Advertenties met uw bedrijfslocatie kunnen ook worden weergegeven wanneer gebruikers op een desktopcomputer vergelijkbare zoekopdrachten uitvoeren in Google Maps.

Local search ads on Google Maps for desktop

Prijzen

We brengen de standaardkosten per klik (CPC) in rekening voor de volgende typen klikken op lokale zoekadvertenties:

• Klikken op 'Locatiegegevens ophalen'
  • Klikken op 'Routebeschrijving'
  • Klikken op mobiele oproepextensies
  • Websiteklikken