Klikk: definisjon

Når noen klikker på annonsen din, for eksempel på den blå overskriften i en tekstannonse, regnes det som et klikk.

• Et klikk telles selv om personen ikke kommer til nettstedet ditt. Det kan skyldes at nettstedet er midlertidig utilgjengelig. Som et resultat av dette kan du se en forskjell mellom antall klikk på annonsen din og antall besøk på nettstedet ditt.
  • Klikk kan hjelpe deg med å forstå hvor bra annonsen din appellerer til personer som ser den. Det er mer sannsynlig at relevante og godt målrettede annonser mottar klikk.
  • I kontostatistikken ser du klikkfrekvensen (CTR), som viser hvor mange personer som har sett annonsen din og deretter klikket på den. Med denne verdien kan det bli enklere å måle hvor tiltrekkende annonsen din er, og hvor godt samsvar det er mellom annonsen og søkeordene og andre målrettingsinnstillinger.
  • Vær oppmerksom på at en god klikkfrekvens står i forhold til det du annonserer for, og i hvilke nettverk du annonserer. Hvis du ønsker å øke klikkantallet og klikkfrekvensen, kan du begynne med å lage virkningsfull annonsetekst og gode søkeord for å skape annonser som er svært relevante og attraktive for kundene dine.

Mer informasjon om bransjestandarder for klikkmåling
Mer informasjon om problemer knyttet til klikk og klikkfrekvens