Klikkaus: Määritelmä

Kun joku klikkaa mainostasi, esimerkiksi tekstimainoksen sinistä otsikkoa tai puhelinnumeroa, Google Ads laskee sen klikkaukseksi.

• Klikkaus lasketaan, vaikka käyttäjä ei jostakin syystä pääsisi verkkosivustollesi, esimerkiksi jos sivusto on tilapäisesti poissa käytöstä. Tämän vuoksi saatat havaita eron mainoksesi klikkausten ja verkkosivustokäyntien määrässä.
  • Klikkaukset voivat auttaa sinua ymmärtämään, miten houkutteleva mainoksesi on sitä tarkastelevien ihmisten kannalta. Osuvia ja tarkasti kohdistettuja mainoksia klikataan muita todennäköisemmin.
  • Tilisi tilastoissa näkyy klikkausprosentti. Se ilmaisee, kuinka moni mainoksen nähneistä käyttäjistä on klikannut sitä. Tämän mittarin avulla voit selvittää, kuinka houkutteleva mainoksesi on ja kuinka tarkasti se vastaa avainsanojasi ja muita kohdistusasetuksiasi.
  • Huomaa, että hyvään klikkausprosenttiin vaikuttaa se, mitä mainostat ja missä verkostoissa. Jos haluat saada lisää klikkauksia ja parantaa klikkausprosenttia, aloita luomalla hyvä mainosteksti ja lisäämällä vahvoja avainsanoja, jotta mainokset ovat mahdollisimman osuvia ja kiinnostavia asiakkaidesi kannalta.