Klik: Definition

Når nogen klikker på din annonce, f.eks. på den blå overskrift eller telefonnummeret i en tekstannonce, tælles det som et klik i Google Ads.

• Der tælles et klik, selvom personen ikke bliver ført videre til dit website, f.eks. hvis det er midlertidigt utilgængeligt. Du kan derfor opleve, at der er forskel på antallet af klik på din annonce og antallet af besøg på dit website.
  • Klik kan hjælpe dig til at forstå, hvor godt din annonce appellerer til de personer, der ser den. Relevante, meget målrettede annoncer opnår normalt flere klik.
  • I din kontostatistik kan du se klikraten (CTR, click-through rate), dvs. den andel af det samlede antal personer, der har set din annonce, som rent faktisk har klikket på den. Denne metric kan hjælpe dig med at vurdere, hvor interessant din annonce er, og hvor godt den matcher dine søgeord og andre målretningsindstillinger.
  • Vær opmærksom på, at hvis du vil vurdere, om du har en god klikfrekvens, skal du se tallet i forhold til, hvad du annoncerer for, og på hvilke netværk. Start med at oprette en god annoncetekst og effektive søgeord for at gøre dine annoncer så relevante og interessante for potentielle kunder som muligt, så du kan opnå flere klik og en højere CTR.