Klik: Definition

Når nogen klikker på din annonce, f.eks. på den blå overskrift eller telefonnummeret i en tekstannonce, tælles det som et klik i Google Ads.

• Der tælles et klik, selvom personen ikke bliver ført videre til dit website, f.eks. hvis det er midlertidigt utilgængeligt. Du kan derfor opleve, at der er forskel på antallet af klik på din annonce og antallet af besøg på dit website. For YouTube på tv-skærme er de rapporterede klik for handlinger, der er foretaget på knappen med opfordring til handling for tv, ikke for handlinger, der er udført på opfølgende notifikationer.
  • Antal klik giver dig indsigt i, hvor interessant din annonce er for dem, der ser den. Relevante, meget målrettede annoncer opnår normalt flere klik.
  • I din kontostatistik kan du se klikraten (CTR, click through rate), som fortæller dig, hvor mange af de personer, som har set din annonce, har klikket på den. Denne metric kan hjælpe dig med at vurdere, hvor interessant din annonce er, og hvor godt den matcher dine søgeord og andre målretningsindstillinger.
  • Vær opmærksom på, at hvis du vil vurdere, om du har en god klikfrekvens, skal du se tallet i forhold til, hvad du annoncerer for, og på hvilke netværk. Start med at oprette en god annoncetekst og effektive søgeord for at gøre dine annoncer så relevante og interessante for potentielle kunder som muligt, så du kan opnå flere klik og en højere CTR.

Relaterede links