Sobre els períodes de conversió

Un període de conversió és el temps que passa després d'una interacció amb un anunci (com ara un clic a l'anunci o una visualització del vídeo) durant el qual una conversió, com ara una compra, es registra a Google Ads.

A Google Ads podeu editar l'opció de configuració del període de conversió per a qualsevol conversió importada, de pàgina web, d'acció des de l'aplicació o de trucada telefònica de la qual feu un seguiment. Obteniu més informació sobre com podeu optimitzar els períodes de conversió per a les campanyes d'aplicacions.

Avantatges

L'opció de configuració del període de conversió és ideal per a les empreses que volen tenir més control sobre el mesurament de les conversions; en concret, les que venen productes amb un cicle de compra que no coincideix amb el període de conversió predeterminat de 30 dies. Si definiu un període de conversió més ampli, als informes d'atribució també podreu veure les paraules clau que participen a l'inici del camí de conversió.

Exemple

Suposem que anuncieu una promoció d'una setmana i que el vostre client ha de fer servir la promoció en un termini d'una setmana des que fa clic en un anunci. Com que voleu mesurar les conversions relacionades amb aquesta promoció, ajusteu el període de conversió a 7 dies. Així tindreu una idea més exacta del valor de la publicitat durant aquest interval de temps més curt.

Tingueu en compte que si definiu el període de conversió en 7 dies, les conversions que tinguin lloc més de 7 dies després de la interacció amb l'anunci no es registraran; és a dir, no es mostraran als informes. L'informe de lapse de temps també es limitarà a 7 dies als informes d'atribució; per tant, no veureu quantes conversions generades per Google Ads s'han produït durant els 7 dies següents.

Com funciona

Podeu establir diferents períodes de conversió per a cadascuna de les accions de conversió, ja sigui quan configureu per primer cop la conversió o en qualsevol altre moment.

També podeu canviar el període de conversió tan sovint com vulgueu. Recordeu, però, que qualsevol canvi que feu s'aplicarà a totes les conversions futures. Per tant, si utilitzeu un període de conversió de 30 dies i el canvieu a 10 dies, el període de 10 dies només s'aplicarà a les conversions registrades a partir d'aquest dia.

Exemple

A continuació teniu un exemple de com funcionaria un període de conversió si algú interaccionés amb el vostre anunci l'1 de març:

• 1 de març: definiu un període de conversió de 30 dies. Les conversions fetes entre ara i el 30 de març es comptaran per a aquesta interacció.
  • 7 de març: canvieu el període de conversió a 10 dies. Les conversions fetes abans del 10 de març es comptaran per a la interacció de l'1 de març.
  • 16 de març: torneu a canviar el període de conversió a 20 dies. Una conversió del 13 de març associada a aquesta interacció que no s'hagi comptat al període anterior no es comptarà de manera retroactiva. Ara bé, les conversions futures que es produeixin abans del 20 de març es comptaran per a la interacció de l'1 de març.

Triar un període

No sabeu quin període de conversió heu de triar? Consulteu l'informe de lapse de temps als informes d'atribució. En aquest informe podeu veure com varia el temps que passa entre la interacció amb l'anunci per part dels usuaris i les conversions corresponents. Amb aquesta informació us fareu una idea millor de la durada que hauria de tenir el període de conversió.

Exemple

Si el 75% de les conversions tenen lloc entre 25 i 30 dies després de la interacció amb un anunci, heu de definir un període d'aquesta durada com a mínim, ja que altrament podrien no registrar-se totes aquestes conversions.

Tingueu en compte que a l'informe de lapse de temps d'atribució es mostra el lapse de temps només per a les interaccions amb l'anunci fetes a google.com que generen conversions. És a dir, no es mostra el lapse de temps per a les conversions atribuïdes a les interaccions amb l'anunci fetes a la Xarxa de Display de Google o en altres partners de cerca.

Incidència en els informes d'atribució

Als informes d'atribució es mostra el camí cap a les conversions en qualsevol període que trieu. A continuació s'explica com es mostren les conversions de darrer clic i les assistides als informes d'atribució:

• Només es mostren les conversions de darrer clic incloses al període de conversió que trieu.
  • Es mostren les conversions assistides incloses als períodes de conversió de 30, 60 i 90 dies, independentment de l'opció de configuració del període de conversió. No obstant això, perquè aquests tipus de clics es mostrin, cal que el clic que ha generat la conversió es trobi dins del període de conversió.
Sobre els períodes de conversió postimpressió

També podeu seleccionar un període diferent per a les conversions postimpressió. Això us permet triar durant quant temps voleu fer un seguiment de les conversions després de la impressió de l'anunci.

Si no personalitzeu el període de conversió postimpressió en crear una conversió, el valor predeterminat d'aquest període és d'un dia.

Instruccions

Teniu l'oportunitat de triar un període de conversió cada cop que creeu una conversió. Per editar-ne una d'existent, seguiu aquests passos:

Recordatori

• Podeu definir el període de conversió que vulgueu entre 1 i 90 dies, segons la font de les conversions.
  • En el cas de les campanyes de cerca i de display, si no personalitzeu el període de conversió, s'aplicarà un període predeterminat de 30 dies a les conversions.
  • Les estratègies de Smart Bidding, com ara el CPA objectiu, el CPCM i el ROAS objectiu, compten i optimitzen les conversions independentment del període que trieu.
Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Feu clic a la icona d'eines  que hi ha a l'extrem superior dret i, tot seguit, a l'opció Conversions de la secció "Mesurament".
  3. Cerqueu l'acció de conversió que vulgueu editar, a la columna "Nom", i feu-hi clic.
  4. A la secció "Configuració", feu clic a Edita la configuració.
  5. Feu clic a "Període de conversió". Al menú desplegable, seleccioneu durant quant de temps voleu fer el seguiment de les conversions que es generen després d'una interacció amb un anunci. Podeu triar entre 1 i 30, 60 o 90 dies, en funció de l'origen de la conversió. Ara bé, tingueu present que es recomana un període d'almenys 7 dies perquè les dades de conversió siguin més completes.
    • En el cas de les conversions postimpressió, feu clic a Període de conversió postimpressió i seleccioneu una opció del menú desplegable.
  6. Feu clic a Fet.