Tagga din webbplats för dynamisk remarketing

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Om du vill visa dynamiska annonser för personer som har besökt din webbplats tidigare kan du lägga till Google-taggen och händelsekodavsnittet för dynamisk remarketing. Google-taggen kan klistras in som den är på alla sidor på din webbplats, och den aktiverar grundläggande remarketingfunktioner i Google Ads. Händelsekodavsnittet samlar in data om specifika åtgärder relaterade till produkter eller tjänster. Sedan matchas denna data mot ditt dataflöde och används för att skapa anpassade annonser för dynamisk remarketing. Vilken data som samlas in med hjälp av händelsekodavsnittet varierar beroende på din företagstyp.

I denna artikel beskriver vi hur du konfigurerar taggen för dynamisk remarketing. Du kan läsa mer om inställningar för dynamisk remarketing i vår konfigureringsguide för dynamisk remarketing för webben. Vi har även en konfigureringsguide för dynamisk remarketing för appar.

Innan du börjar

Om du har ställt in Google-taggen för att spåra webbplatsbesökare kan du se att den består av en Google-tagg och ett händelsekodavsnitt. Läs om hur du ställer in konverteringsspårning för din webbplats

Det är viktigt att taggarna konfigureras korrekt så att dina kampanjer för dynamisk remarketing får bästa möjliga resultat. Det kan dock vara lite komplicerat, eftersom du måste anpassa din webbplatskod för att skicka tillbaka dynamisk data till Google Ads. För att tagga din webbplats på rätt sätt bör du känna till hur du ändrar koden på sidan eller be om hjälp från en teknisk resurs. Du kan också läsa om vanliga problem med kodformatering.

Obs! Google Ads tillåter inte implementering av taggar på sidor relaterade till erbjudanden som begränsas av våra policyer. Läs mer om policyn för anpassade annonser

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Google Ads-taggen består av din Google-tagg och ett händelsekodavsnitt som fungerar i kombination med varandra för att mäta dina remarketinghändelser. Händelsekodavsnittet samlar in data, till exempel id:n för de produkter eller tjänster som besökarna har intresserat sig för på din webbplats och varornas totala värde. Händelsekodavsnittet instruerar Google-taggen att skicka mer detaljerad händelsedata. Du ser kodavsnitten för Google-taggen och händelsekodavsnittet när du skapar datakällan för Google Ads-taggen. Google Ads använder den här informationen för att visa anpassade annonser för dina webbplatsbesökare och påminna dem om besöket. Så här konfigurerar du det:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på Målgruppshantering under Delat bibliotek.
  5. Klicka på Dina datakällor i sidmenyn till vänster.
  6. Klicka på Ställ in tagg på kortet Google Ads-tagg.
    • Om du redan har ställt in Google-taggen kan du redigera den genom att klicka på ikonen med tre punkter och sedan på Redigera källa.
  7. Välj Samla in specifika attribut eller parametrar för att anpassa annonser.
    • Detta alternativ kallas också dynamisk remarketing och gör det möjligt att visa annonser för personer på dina remarketinglistor baserat på deras aktivitet på din webbplats eller i din app.
  8. Välj de företagstyper som motsvarar dina produkter och tjänster och som definierar parametrarna för taggning för dynamisk remarketing.
    • Företagstypen används för att instruera taggarna att samla in information om aktivitet på din webbplats som är specifik för din företagstyp. Välj Övrigt (anpassat alternativ) om din företagstyp inte finns med på listan.
  9. Klicka på Skapa och fortsätt.
    • Eller klicka på Spara och fortsätt om du inte skapar utan redigerar.
  10. Du ser alternativen för taggkonfiguration. Klicka på Installera taggen själv för att hitta den taggkod som du ska lägga till på webbplatsens sidor. Du kan också skicka koden via e-post till din webbutvecklare eller använda Google Taggstyrning. (Om du väljer detta alternativ får du detaljerade anvisningar om hur du använder Taggstyrning.)
    • Om du själv vill infoga remarketing på din webbplats ska du kopiera koden och klistra in den mellan <head></ head>-taggarna på webbplatsen.
    • Google-taggen måste läggas till på samtliga sidor på din webbplats. Händelsekodavsnittet behöver bara läggas till på de sidor där du vill mäta remarketinghändelser, som produktsidor, kundvagnssidor och köpbekräftelsesidor. Läs mer om händelseparametrar för varje företagstyp
  11. Klicka på Klart.

Spåra händelser för din företagstyp

Detaljerade anvisningar om hur du fyller i händelsekodavsnittet för din företagstyp finns i Använda händelseparametrar för din företagstyp.

Uppdatera taggen

Om du redan har lagt till Google-taggen på din webbplats och vill börja använda dynamisk remarketing behöver du bara lägga till ett händelsekodavsnitt för remarketing. Händelsekodavsnittet ska placeras på sidor som spårar remarketinghändelser. Det kan vara produktsidor eller kundvagnssidor. Det kan placeras var som helst i koden efter kodavsnittet för Google-taggen. Här följer ett exempel på taggen för en detaljhandlare. Google-taggen är blå och händelsekodavsnittet och händelseparametrarna är gröna.
Obs! Händelseparametrar och unika värden ska vara på engelska. Använd till exempel cart på engelska och inte kundvagn på svenska.

Dynamiska parametrar och händelseparametrar i händelsekodavsnittet ska formateras enligt JavaScript Literal Object Notation, som är ett format för överföring av strukturerad data via nätverksanslutning. Google-taggen (gtag.js) är ett webbtaggningsbibliotek för Googles funktioner för webbplatsmätning, konverteringsspårning och remarketing.

Exemplet nedan visar parametrarna för företagstypen Detaljhandel. Du måste använda rätt namn på händelseparametrarna (till exempel ”id”) för din företagstyp. Se alla händelseparametrar efter vertikal

<!-- Google tag(gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments)
,}
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
</script>
<!-- Event snippet for Example dynamic remarketing page -->
<script>
gtag('event', 'add_to_cart', {
value: 345.89,
items: [{
origin: 'NYC'
destination: 'PAR',
google_business_vertical: 'flights'
},
{
origin: 'PAR'
destination: 'LON',
google_business_vertical: 'flights'
},
{
id: '123456',
location_id: 'LON',
google_business_vertical: 'hotels'
}]
});

</script>

Avancerade alternativ

Inaktivera insamling av data

Du kan välja att inaktivera insamlingen av anpassad annonsdata för användare som inte vill se anpassade annonser eller på grund av dina egna efterlevnadsskäl. Du kan ändra den globala webbplatstaggen och inaktivera insamlingen av anpassad annonsdata för vissa användare på din webbplats. Du kan också välja att utesluta alla användare från Kalifornien i avsnittet Målgruppshantering i ditt Google Ads-konto.