Stappen om dynamische remarketing te implementeren

Als u dynamische advertenties wilt weergeven aan mensen die uw site hebben bezocht, voegt u de algemene sitetag en het fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen toe. De algemene sitetag kan zonder wijzigingen worden gekopieerd naar alle pagina's van uw site en biedt basisremarketingfuncties in Google Ads. Het gebeurtenisfragment verzamelt gegevens over specifieke acties gerelateerd aan producten of services, die vervolgens worden gekoppeld aan uw datafeed en worden gebruikt om advertenties te maken voor dynamische remarketing. Welke gegevens er worden verzameld met het gebeurtenisfragment, is afhankelijk van uw bedrijfstype.

Dit artikel maakt deel uit van de handleiding waarmee u dynamische remarketing voor internet kunt instellen. Het bevat gedetailleerde instructies over hoe u uw tag voor dynamische remarketing kunt instellen. Lees het artikel over dynamische remarketing voor apps als u uw app wilt instellen.

Opmerking: Een tag correct instellen is essentieel om tot de best mogelijke prestaties voor uw dynamische remarketingcampagnes te komen. Het kan een lastig proces zijn om de code van uw website aan te passen om dynamische gegevens terug te sturen naar Google Ads. U moet weten hoe u wijzigingen in de code van uw pagina aanbrengt of u kunt de hulp inroepen van een technische persoon die dit kan doen om uw website te taggen.

Voordat u begint

Als u de Google Ads-tag voor remarketing heeft ingesteld in het nieuwe Google Ads, ziet u de nieuwe Google Ads-tag, die bestaat uit een algemene sitetag en een optioneel gebeurtenisfragment. Als u de oude AdWords-tag op uw website heeft geïnstalleerd met JavaScript, werkt deze nog steeds, maar het wordt aanbevolen om de nieuwe Google Ads-tag te gebruiken. Meer informatie over de wijzigingen in de Google Ads-remarketingtag.

Als u niet bekend bent met de code van uw website, kunt u samenwerken met een webontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond. U kunt ook het artikel veelvoorkomende problemen met code-opmaak lezen.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Instructies

Het fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen verzamelt gegevens, zoals de ID's van de producten of services die mensen op uw website hebben bekeken en de totale waarde van artikelen. Google Ads gebruikt deze gegevens om custom advertenties weer te geven aan bezoekers van uw website en hen te herinneren aan hun bezoek aan uw website. Dit kunt u als volgt instellen:

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op 'Gedeelde bibliotheek'.
  3. Klik onder Doelgroepen op Weergeven.
  4. Als u voor het eerst remarketing instelt, worden er verschillende remarketingopties weergegeven. Selecteer onder 'Websitebezoekers' de optie 'Dynamische remarketing' en selecteer vervolgens uw bedrijfstype. Hierdoor worden vereiste aangepaste parameters toegevoegd aan uw remarketingtagcode. Als u Detailhandel selecteert, volgt u de instructies om uw accounts voor Merchant Center en AdWords te koppelen.
  5. Klik op Tagdetails.
  6. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
  7. Voeg uw aangepaste tag aan al uw webpagina's toe, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u de trackingcode van Google Analytics gebruiken die al op uw site staat in plaats van de remarketingtag van AdWords.
  8. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
  9. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dit doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels). U kunt dit ook ongeveer een week later opnieuw controleren om uw voortgang te volgen.
  10. Nadat u uw website heeft getagd, kunt u remarketinglijsten voor uw webpagina's maken. Als het niet mogelijk is om de tag op alle pagina's van uw website te plaatsen, kunt u de tag aan specifieke gedeelten van uw website toevoegen en vervolgens voor elk van deze gedeelten remarketinglijsten maken.

Uw tag updaten

Als u al een algemene sitetag heeft toegevoegd aan uw site en u dynamische remarketing wilt gaan gebruiken, hoeft u alleen een gebeurtenisfragment voor remarketing toe te voegen. Het gebeurtenisfragment moet worden geïnstalleerd op pagina's die remarketinggebeurtenissen bijhouden, zoals productpagina's of winkelwagentjes. Het kan overal in de code worden geplaatst, na de algemene sitetag. Hier volgt een voorbeeld van de tag van een detailhandelaar waarin de algemene sitetag blauw, het gebeurtenisfragment en de aangepaste parameters groen en de dynamische unieke waarden geel zijn gemarkeerd.

Belangrijk

Vertaal de namen van de gebeurtenisparameters of waarden niet. Deze moeten in het Engels worden gebruikt. Gebruik voor het Nederlands bijvoorbeeld cart in de code en niet winkelwagentje.

Dynamische en gebeurtenisparameters in het gebeurtenisfragment moeten gebruikmaken van JavaScript Literal Object Notation, een indeling waarmee gestructureerde gegevens via een netwerkverbinding kunnen worden verzonden. De algemene sitetag (gtag.js) is een webtaggingbibliotheek voor producten van Google voor sitemeting, conversies bijhouden en remarketing.

Het voorbeeld hieronder toont de parameters voor het bedrijfstype 'Detailhandel'. U moet de juiste namen voor gebeurtenisparameters gebruiken (zoals ecomm_prodid) voor uw bedrijfstype. Zie alle gebeurtenisparameters per branche

<!-- Algemene sitetag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments)
;}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>
<!-- Gebeurtenisfragment voor voorbeeldpagina voor dynamische remarketing -->
<script>
 gtag('event', 'add_to_cart', {
    value: 345.89,
   items: [{
      origin: 'NYC'
      destination: 'PAR',
      google_business_vertical: 'flights'
      origin: 'PAR'
      destination: 'LON',
      google_business_vertical: 'flights'
      id: '123456',
      location_id: 'LON',
      google_business_vertical: 'hotels'

</script>