Verkkosivuston taggaaminen dynaamista uudelleenmarkkinointia varten

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Jos haluat näyttää dynaamisia mainoksia käyttäjille, jotka ovat käyneet sivustollasi, lisää sivustollesi Google-tagi ja dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkä. Voit liittää Google-tagin sellaisenaan kaikille sivustosi sivuille ja ottaa sen avulla käyttöön Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin perusominaisuudet. Tapahtumakoodinpätkä kerää dataa tietyistä tuotteisiisi tai palveluihisi liittyvistä tapahtumista. Tämän jälkeen tapahtumat yhdistetään datasyötteeseesi, ja niiden avulla luodaan personoituja mainoksia dynaamista uudelleenmarkkinointia varten. Tapahtumakoodinpätkän keräämä data riippuu liiketoimintatyypistäsi.

Tässä artikkelissa kerrotaan tarkasti, miten voit ottaa käyttöön dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tagin. Jos haluat lukea lisää dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöönotosta, tutustu Dynaaminen uudelleenmarkkinointi verkossa ‑määritysoppaaseen. Saatavilla on myös Dynaaminen uudelleenmarkkinointi sovelluksissa ‑määritysopas.

Ennen kuin aloitat

Jos olet ottanut Google-tagin käyttöön voidaksesi seurata sivustosi kävijöitä, näet sen koostuvan Google-tagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Katso ohjeet verkkosivuston konversioseurannan käyttöönottoon

Määrittämällä tagin oikein voit varmistaa, että dynaamiset uudelleenmarkkinointikampanjasi ovat mahdollisimman tuloksekkaita. Tagin määrittäminen voi kuitenkin olla hankalaa, sillä verkkosivuston koodia on muokattava siten, että se välittää dynaamisen datan takaisin Google Adsiin. Tagin lisääminen sivustollesi onnistuu, jos osaat tehdä muutoksia sivusi koodiin tai saat apua henkilöltä, jolla on tarvittavaa teknistä osaamista. Voit myös tutustua yleisiin koodin muotoilemiseen liittyviin ongelmiin.

Huom. Google Ads ei salli tagien käyttöä sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Google Ads ‑tagi koostuu Google-tagista ja tapahtumakoodinpätkästä, jotka mittaavat yhdessä uudelleenmarkkinointitapahtumia. Tapahtumakoodinpätkä kerää dataa, kuten sivustollasi katsottujen tuotteiden tai palveluiden tunnukset sekä nimikkeiden kokonaisarvon. Tapahtumakoodinpätkä ilmoittaa Google-tagille, milloin tarkempaa uudelleenmarkkinoinnin tapahtumadataa lähetetään. Näet Google-tagin koodinpätkät ja tapahtumakoodinpätkän, kun lisäät Google Ads ‑tagin datalähteen. Tämän datan perusteella Google Ads voi näyttää räätälöityjä mainoksia verkkosivustosi kävijöille ja muistuttaa heitä heidän edellisestä käynnistään. Voit määrittää ominaisuuden seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  5. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Datalähteet.
  6. Klikkaa Google Ads ‑tagikortista Määritä tagi.
    • Jos olet jo ottanut Google-tagin käyttöön, voit muokata tagia klikkaamalla kolmen pisteen kuvaketta ja sitten Muokkaa lähdettä.
  7. Valitse "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen".
    • Tätä vaihtoehtoa kutsutaan myös dynaamiseksi uudelleenmarkkinoinniksi. Sen avulla voit näyttää uudelleenmarkkinointiluetteloissasi oleville henkilöille mainoksia, jotka perustuvat heidän toimintaansa sivustollasi tai sovelluksessasi.
  8. Valitse liiketoimintatyypit, jotka vastaavat tuotteitasi ja palveluitasi sekä määrittävät dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tageissa käytettävät parametrit.
    • Liiketoiminnan tyyppi ohjaa tagejasi keräämään verkkosivustoltasi tietoa toiminnasta, joka on kyseiselle liiketoiminnan tyypille ominaista. Jos luettelossa ei ole sopivaa liiketoiminnan tyyppiä, valitse "Muu (oma vaihtoehto)".
  9. Klikkaa Luo ja jatka.
    • Jos olet muokkaamassa tagia etkä luomassa sitä, klikkaa Tallenna ja jatka.
  10. Näet tagin määrittämisen vaihtoehdot. Klikkaa Lisää tagi itse, niin näet verkkosivuille lisättävän tagin koodin. Voit myös lähettää koodin sähköpostitse web-kehittäjälle tai käyttää Google Tag Manageria (saat tarkat ohjeet Tag Managerin käyttöön, kun klikkaat tätä vaihtoehtoa).
    • Voit integroida uudelleenmarkkinoinnin sivustollesi itse kopioimalla koodin ja liittämällä sen verkkosivuston <head></head>-tagien väliin.
    • Google-tagi on lisättävä sivuston kaikille sivuille. Tapahtumakoodinpätkä puolestaan lisätään vain tietyille sivuille, joilla halutaan mitata uudelleenmarkkinointitapahtumia, esimerkiksi tuotesivuille, ostoskorisivuille tai oston vahvistussivulle. Lue lisää kunkin liiketoimintatyypin tapahtumaparametreista
  11. Klikkaa Valmis.

Oman liiketoimintatyypin tapahtumien seuraaminen

Jos haluat lisätietoja liiketoimintatyyppisi tapahtumakoodinpätkän käyttöönotosta, lue, miten liiketoimintatyyppisi tapahtumaparametreja käytetään.

Tagin päivittäminen

Jos olet jo lisännyt Google-tagin sivustollesi ja haluat alkaa käyttää dynaamista uudelleenmarkkinointia, sinun on vain lisättävä uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkä. Tapahtumakoodinpätkä tulee lisätä sivuille, joilla seuraat uudelleenmarkkinointitapahtumia. Tällaisia sivuja ovat esimerkiksi tuotesivut ja ostoskorisivut. Se voidaan sijoittaa koodissa mihin tahansa Google-tagin jälkeen. Alla on esimerkki jälleenmyyjän tagista, jossa Google-tagi on merkitty sinisellä ja tapahtumakoodinpätkä sekä tapahtumaparametrit vihreällä.
Huom. Tapahtumaparametrien ja yksilöllisten arvojen nimien on oltava englanniksi. Käytä esimerkiksi nimeä cart, älä ostoskori.

Tapahtumakoodinpätkän dynaamisissa parametreissa ja tapahtumaparametreissa on käytettävä JavaScript Literal Object Notation ‑muotoa, joka on tarkoitettu strukturoidun datan lähettämiseen verkkoyhteyden välityksellä. Google-tagi (gtag.js) on verkkosivustojen taggaamiseen tarkoitettu kirjasto, jota Googlen sivustojenmittaus-, konversioseuranta- ja uudelleenmarkkinointituotteet hyödyntävät.

Alla olevassa esimerkissä näkyvät Vähittäiskauppa-liiketoimintatyypin parametrit. Sinun on käytettävä oikeita liiketoimintatyyppisi mukaisia tapahtumaparametrien nimiä (kuten id). Katso kaikki teemoittain jaotellut tapahtumaparametrit.

<!-- Google tag(gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments)
;}
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
</script>
<!-- Event snippet for Example dynamic remarketing page -->
<script>
gtag('event', 'add_to_cart', {
value: 345.89,
items: [{
origin: 'NYC'
destination: 'PAR',
google_business_vertical: 'flights'
},
{
origin: 'PAR'
destination: 'LON',
google_business_vertical: 'flights'
},
{
id: '123456',
location_id: 'LON',
google_business_vertical: 'hotels'
}]
});

</script>

Lisäasetukset

Datan keräämisen poistaminen käytöstä

Voit poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät halua nähdä personoituja mainoksia, tai jos sinun on noudatettava lakivaatimuksia. Voit muokata yleistä sivustotagia ja poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä tietyiltä sivustosi käyttäjiltä tai sulkea pois kaikki Kaliforniassa olevat käyttäjät Google Ads ‑tilisi Yleisön hallinnointi ‑osiosta.