Skapa anpassade kolumner

Vill du att bara en viss del av din data ska visas i kolumnerna? Vill du till exempel hellre ha ”dator-CTR” och ”mobil-CTR” än ”CTR” (klickfrekvens)? Du kan anpassa egna kolumner när du vill visa uppgifterna ur specifika perspektiv för att snabbt kunna se de viktigaste uppgifterna.
I den här artikeln visas hur du skapar anpassade kolumner och hur du lägger till dem i statistiktabellerna.

Varför ska jag använda anpassade kolumner?

Anpassade kolumner är praktiska när du bara vill se en del av uppgifterna som gäller ett mätvärde. De anpassade kolumnerna gör också att du kan skapa egna mätvärden utifrån befintliga mätvärden i Google Ads. Ett exempel: I sin verksamhet använder Mattias mätvärdet Mobilklicksandel, vilket definieras som antalet klick från mobila enheter dividerat med det totala antalet klick. Det finns ingen kolumn för det på sidan Kampanjer, så Mattias skapar en egen anpassad kolumn:

• Först ger han kolumnen namnet Mobilklicksandel och lägger till en beskrivning: ”Den här kolumnen visar antalet klick från mobila enheter dividerat med det totala antalet klick”. Beskrivningen hjälper andra som använder hans konto att förstå vad kolumnen visar.
  • Sedan väljer han mätvärdet Klick och lägger till segmentet Enhet > Mobiltelefoner så att bara klick från mobiltelefoner visas.
  • Han lägger till ÷ och Klick igen, vilket representerar det totala antalet klick.
  • Slutligen sparar han den nya kolumnen.

Nu kan Mattias se mätvärdet på sidan Kampanjer när han vill.

Anvisningar

Följ stegen nedan när du vill skapa en anpassad kolumn.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Om du vill se ett visst mätvärde i en anpassad kolumn, kan du skapa det med hjälp av formelverktyget.

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer eller Annonsgrupper.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Kolumner och välj Ändra kolumner.
  4. Välj kategorin Anpassade kolumner till vänster.
    • Om du inte har skapat en anpassad kolumn tidigare, visas en dialogruta. Fortsätt med nästa steg.
    • Om du redan har skapat en anpassad kolumn, klickar du på +Kolumn.
    Dialog box
  5. Skriv ett namn på den nya kolumnen i fältet Kolumnnamn. Det namnet visas sedan i kolumnrubriken. Column name
  6. Skriv en beskrivning av kolumnen i fältet Kolumnbeskrivning. Texten du skriver här visas när någon håller muspekaren över ikonen ? bredvid kolumnnamnet. Column description
  7. Välj ett mätvärde, som Klick eller Visningar. Select metric
  8. (Valfritt) Du kan även välja ett visst segment av mätvärdet du har valt. Om du till exempel vill visa mobilklick, klickar du på rullgardinsmenyn vid Klick, väljer Enhet och klickar på ikonen bredvid Mobila enheter med kompletta webbläsare. Segment metrics
  9. Skapa formeln med hjälp av rullgardinsmenyerna och de matematiska operatorerna (+, -, x och ÷). Build formula
  10. Välj om innehållet i kolumnen ska formateras som Nummer, Procent eller Valuta. Choose format
  11. Klicka på Spara när formeln är klar.
  12. Klicka på Använd så att kolumnen läggs till i statistiktabellen.

Anpassade kolumner kan, precis som vanliga AdWords-kolumner, filtreras, sorteras, hämtas och användas om du vill justera diagrammet med resultatöversikt ovanför statistiktabellen. Lär dig hur du anpassar tabeller och diagram