Skapa anpassade kolumner

Vill du att bara en viss del av din data ska visas i kolumnerna? Vill du till exempel hellre ha ”dator-CTR” och ”mobil-CTR” än ”CTR” (klickfrekvens)? Du kan anpassa egna kolumner när du vill visa uppgifterna ur specifika perspektiv för att snabbt kunna se de viktigaste uppgifterna.
I den här artikeln visas hur du skapar anpassade kolumner och hur du lägger till dem i statistiktabellerna.

Varför ska jag använda anpassade kolumner?

Anpassade kolumner är praktiska när du bara vill se en del av uppgifterna som gäller ett mätvärde. De anpassade kolumnerna gör också att du kan skapa egna mätvärden utifrån befintliga mätvärden i Google Ads. Ett exempel: I sin verksamhet använder Mattias mätvärdet Mobilklicksandel, vilket definieras som antalet klick från mobila enheter dividerat med det totala antalet klick. Det finns ingen kolumn för det på sidan Kampanjer, så Mattias skapar en egen anpassad kolumn:

• Först ger han kolumnen namnet Mobilklicksandel och lägger till en beskrivning: ”Den här kolumnen visar antalet klick från mobila enheter dividerat med det totala antalet klick”. Beskrivningen hjälper andra som använder hans konto att förstå vad kolumnen visar.
  • Sedan väljer han mätvärdet Klick och lägger till segmentet Enhet > Mobiltelefoner så att bara klick från mobiltelefoner visas.
  • Han lägger till ÷ och Klick igen, vilket representerar det totala antalet klick.
  • Slutligen sparar han den nya kolumnen.

Nu kan Mattias se mätvärdet på sidan Kampanjer när han vill.

Anvisningar

Följ stegen nedan när du vill skapa en anpassad kolumn.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer, Annonsgrupper, Annonser och tillägg eller Sökord på sidmenyn till vänster.
    • Obs! Om du klickar på Annonser och tillägg, tänk på att välja Annonser högst upp på sidan.
  3. Klicka på kolumnikonen Kolumner högst upp till höger i tabellen och välj Ändra kolumner.
  4. Klicka på avsnittet Anpassade kolumner och sedan på Ny kolumn.
  5. Ange följande information om kolumnen:
    • Ange en kolumnrubrik.
    • Ange en beskrivning av kolumnen som ska visas när du håller muspekaren över kolumnrubriken.
    • Klicka på +Mätvärde och välj ett värde, till exempel klick eller exponeringar. För vissa mätvärden kan du begränsa värdena efter segment. Om du exempelvis bara vill se klick från mobila enheter väljer du Klick som mätvärde. Välj sedan Enhet i avsnittet Segment till höger och därefter Mobiltelefoner.
    • Skapa kolumnvillkor med hjälp av de matematiska operatorerna och välj hur kolumninnehållet ska formateras: Siffror, Procent eller Valuta. Om du till exempel vill beräkna procentandelen mobilklick i en kampanj väljer du Klick med segmentet Mobiltelefoner som det första mätvärdet. Klicka sedan på operatorn ÷ och välj Klick som det andra mätvärdet. Välj därefter Procent som kolumnformat.
  6. Klicka på Spara när du har angett all kolumninformation. Sidan Ändra kolumnen visas igen.
  7. Markera den nya anpassade kolumnen och klicka på Använd för att visa den i statistiktabellen.

Precis som när det gäller vanliga Google Ads-kolumner kan du filtrera, sortera, ladda ned och använda anpassade kolumner för att justera diagrammet med resultatöversikten ovanför statistiktabellen. Läs om hur du anpassar tabeller och diagram