Aangepaste kolommen maken

Wilt u dat in uw kolommen slechts een specifiek gedeelte van uw gegevens wordt weergeven? Zou u in plaats van de kolom 'CTR' (klikfrequentie) bijvoorbeeld liever de kolommen 'CTR voor desktop' en 'CTR voor mobiel' willen hebben? U kunt in aangepaste kolommen specifieke weergaven van uw gegevens opnemen, zodat u snel de informatie kunt zien die het belangrijkst is voor u.
In dit artikel wordt beschreven hoe u aangepaste kolommen maakt en hoe u deze kolommen toevoegt aan uw tabellen met statistieken.

Waarom aangepaste kolommen gebruiken?

Aangepaste kolommen zijn handig als u slechts een deel van de gegevens voor een statistiek wilt zien. In aangepaste kolommen kunt u ook uw eigen statistieken maken op basis van bestaande statistieken in Google Ads. Hier volgt een voorbeeld: het bedrijf van Mark gebruikt de statistiek 'Aandeel van mobiel in klikken'. Deze statistiek is gedefinieerd als het aantal mobiele klikken gedeeld door het totale aantal klikken. Er is geen kolom voor deze statistiek op de pagina Campagnes, zodat Mark besluit om een eigen aangepaste kolom te maken:

• Ten eerste noemt hij de kolom 'Mobiele klikken' en voegt hij de beschrijving 'Deze kolom berekent het aantal mobiele klikken gedeeld door het totale aantal klikken' toe. De beschrijving is bedoeld voor andere gebruikers van zijn account zodat deze weten wat precies in de kolom wordt weergegeven.
  • Vervolgens selecteert hij de statistiek Klikken en voegt hij het segment Apparaat > Mobiele telefoons toe, zodat alleen klikken van mobiele apparaten worden weergegeven.
  • Hij voegt ÷ toe en voegt daarna nogmaals de statistiek Klikken toe die het totale aantal klikken bevat.
  • Ten slotte slaat hij de nieuwe kolom op.

Nu kan Mark deze statistiek op elk gewenst moment bekijken op het tabblad Campagnes.

Instructies

Volg de onderstaande stappen om een aangepaste kolom te maken.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties en extensies of Zoekwoorden.
    • Opmerking: zorg er op de pagina 'Advertenties en extensies' voor dat u bovenaan de pagina de optie 'Advertenties' heeft geselecteerd.
  3. Klik rechtsboven in de tabel op het kolommenpictogram Kolommen en selecteer Kolommen wijzigen.
  4. Klik in het gedeelte Aangepaste kolommen en klik op Nieuwe kolom.
  5. Geef de volgende informatie op voor de kolom:
    • Geef de naam op die als de kolomkop wordt gebruikt.
    • Geef een beschrijving van de kolom op die wordt weergegeven als u de muisaanwijzer op de kolomkop plaatst.
    • Klik op + Statistiek en selecteer een statistiek, zoals klikken of vertoningen. Voor sommige statistieken kunt u de gegevens beperken per segment. Als u bijvoorbeeld alleen klikken van mobiele apparaten wilt weergeven, selecteert u Klikken als uw statistiek. Vervolgens klikt u in het gedeelte Segment dat rechts wordt weergegeven op Apparaat en selecteert u Mobiele telefoons.
    • Gebruik de wiskundige operatoren om voorwaarden voor de kolom te maken en kies de opmaak voor de kolominhoud: Getal, Percentage of Valuta. Als u bijvoorbeeld het percentage mobiele klikken in een campagne wilt berekenen, selecteert u Klikken met het segment 'Mobiele telefoons' als uw eerste statistiek. Klik vervolgens op de operator ÷ en selecteer Klikken als uw tweede statistiek. Kies tenslotte Procent voor de kolomopmaak.
  6. Als u alle kolomgegevens hebt opgegeven, klikt u op Opslaan. U keert terug naar de pagina 'Kolommen wijzigen'.
  7. Selecteer uw nieuwe aangepaste kolom en klik op Toepassen om de kolom te bekijken in de tabel met statistieken.

Net zoals standaard Google Ads-kolommen kunnen aangepaste kolommen worden gefilterd, gesorteerd, gedownload en gebruikt om het diagram met uw prestatieoverzicht aan te passen dat boven de tabel met statistieken wordt weergegeven. Meer informatie over hoe u uw tabellen en diagrammen aanpast