Opret tilpassede kolonner

Vil du kun se en bestemt del af dine data i kolonnerne? I stedet for "CTR" (klikrate) foretrækker du måske at få vist "CTR for computere" og "CTR for mobilenheder". Du kan oprette tilpassede kolonner for at få specifikke visninger af dine data, så du hurtigt kan finde de oplysninger, der er vigtigst for dig.
I denne artikel viser vi dig, hvordan du opretter tilpassede kolonner, og hvordan du føjer disse kolonner til dine statistiktabeller.

Hvorfor bruge tilpassede kolonner?

Tilpassede kolonner er en smart løsning, hvis du kun vil have vist udvalgte data for en bestemt metric. Tilpassede kolonner giver dig også mulighed for at oprette din helt egen metric ud fra de metrics, der findes i Google Ads i forvejen. Her er et eksempel: I Michaels virksomhed bruger de metric'en "Klikandel for mobilenheder", der defineres som antallet af klik på mobilenheder divideret med det samlede antal klik. Der er ingen kolonne for denne metric på siden "Kampagner", så Michael beslutter sig for at oprette sin egen tilpassede kolonne:

1. Først navngiver han kolonnen "Klik fra mobilenheder" og tilføjer en beskrivelse: "Denne kolonne er en beregning af klik fra mobilenheder divideret med det samlede antal klik". Beskrivelsen gør det lettere for andre brugere af kontoen at forstå, hvilke data der vises i kolonnen.
  2. Derefter vælger han metric'en Antal klik og tilføjer filteret Enhed > Mobiltelefoner, så der kun vises klik fra mobilenheder.
  3. Han tilføjer ÷ og tilføjer metric'en Antal klik igen, dvs. det samlede antal klik.
  4. Til sidst gemmer han den nye kolonne.

Nu kan Michael altid se denne metric på siden "Kampagner", når han har behov for det.

Sådan opretter du en tilpasset kolonne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Kampagner, Annoncegrupper, Annoncer og udvidelser eller Søgeord på sidemenuen til venstre.
    • Bemærk! Hvis du bruger en managerkonto, kan du også oprette en tilpasset kolonne på siden Effektivitet.
  3. Klik på kolonneikonet Kolonner øverst til højre i tabellen, og vælg derefter Rediger kolonner.
  4. Udvid sektionen Tilpassede kolonner, og klik derefter på + Tilpasset kolonne.
  5. Angiv følgende oplysninger for kolonnen:
    • Angiv et navn, der skal bruges som kolonneoverskrift.
    • Angiv en beskrivelse af kolonnen, som skal vises, når markøren holdes over kolonneoverskriften.
    • Klik på + Kolonne, og vælg derefter en metric, f.eks. antal klik eller eksponeringer. For nogle metrics' vedkommende kan metric-dataene indsnævres ved at tilføje filtre. Hvis du f.eks. kun vil have vist antal klik fra mobilenheder, skal du vælge Antal klik som metric. Derefter skal du i sektionen "Filter", som vises til højre, klikke på Enhed og vælge Mobiltelefoner.
    • Opret kolonnebetingelserne ved hjælp af de matematiske tegn, og vælg formatering for kolonneindholdet: Antal, Procentdel eller Valuta. Hvis du f.eks. vil beregne, hvor stor en procentdel mobilklik udgør af det samlede antal klik i en kampagne, skal du vælge Antal klik med filteret "Mobiltelefoner" som første metric. Klik derefter på tegnet ÷, og vælg Antal klik som næste metric. Vælg til sidst Procentdel som kolonneformat.
  6. Klik på Gem, når du er færdig med at angive kolonneoplysninger. Du bliver derefter ført tilbage til siden "Rediger kolonner".
  7. Vælg din nye tilpassede kolonne, og klik derefter på Anvend for at få den vist i statistiktabellen.

Ligesom standardkolonnerne i Google Ads kan tilpassede kolonner filtreres, sorteres, downloades og bruges til at tilpasse det effektivitetsoversigtsdiagram, der vises over statistiktabellen. Få oplysninger om, hvordan du tilpasser dine tabeller og diagrammer