Förvaltarkonton (MCC): Konfigurera konverteringsspårning över flera konton

Om du vill använda konverteringsspårning över flera konton behöver du flera Google Ads-konton och ett förvaltarkonto som är länkat till dem.

Om du inte har konfigurerat konverteringsspårning tidigare kan du följa anvisningarna nedan.

Steg 1: Skapa konverteringar över flera konton i ett förvaltarkonto
För att skapa konverteringsåtgärder för konverteringsspårning över flera konton loggar du in på ditt förvaltarkonto och följer de här anvisningarna. Välj en lämplig konverteringskälla för typen av konverteringsåtgärd som du vill spåra.

Tips

När du lägger till den nya taggen för konverteringsspårning på din webbplats, eller relevant kod i din app, ska du behålla den gamla taggen eller koden under hela den konverteringsperiod som du har valt. Ta inte heller bort gamla konverteringsåtgärder eller deras taggar förrän konverteringsperioden är slut. Annars kanske du missar konverteringar som är ett resultat av klick som skedde innan du gjorde ändringarna.

Steg 2: Välj konton för att dela konverteringsåtgärder
Efter att du har skapat konverteringsåtgärder över flera konton och eventuellt lagt till nya taggar för konverteringsspårning på din webbplats kan du använda konverteringsåtgärderna i ditt förvaltarkonto. Tänk på följande:
  • Se till att du har lagt till alla nödvändiga taggar på din webbplats innan du ändrar konverteringskontona. Annars registreras inte konverteringarna.
  • Bekräfta konverteringsåtgärder över flera konton genom att kontrollera att du har valt ett eller flera hanterade konton där förvaltarkontots konverteringsåtgärder över flera konton ska användas, och att minst en konvertering registreras i ett hanterat konto.
  • Om du vill dela konverteringsåtgärder över flera hanterade konton ställer du in delning direkt från förvaltarkontot. Konverteringsåtgärder kan inte delas mellan hanterade konton.

Obs! När du växlar från att använda kontospecifik konverteringsspårning till konverteringsspårning över flera konton baserat på ditt förvaltarkonto, övergår kampanjer som är inriktade på en specifik konverteringsåtgärd till standardkonverteringsmålen i MCC-kontot. Om du fortsätter inrikta dig på en specifik konverteringsåtgärd kan det leda till inkonsekvent beteende, eftersom förvaltarkontot kanske inte har samma mål som visningskontot. Se till att dina kampanjer optimerar utifrån rätt mål. Samma sak händer när du övergår från konverteringsspårning för ett MCC-konto till ett visningskonto.

Det kan visas olika statusar i kolumnen Google Ads-konverteringskonto. Nedan följer en definition:

• ”Kund” anger att det inte har valts något förvaltarkonto för konverteringsspårning.
  • ”Denna ansvariga” anger att det aktuella förvaltarkontot har valts för konverteringsspårning.
  • Andra namn anger att ett annat förvaltarkonto har valts för konverteringsspårning.

Så här delar du konverteringsåtgärder över flera konton med dina hanterade konton:

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
    1. Klicka på Inställningar för underkonto. Det visas en fullständig lista över dina hanterade konton.
  3. I kolumnen Google Ads-konverteringskonto ser du var ett konto spårar konverteringar.
    1. Om du vill ändra kontot för konverteringsspårning klickar du på cellen Konverteringskonto för varje konto som du vill redigera.
    2. Välj Denna ansvariga. Nu används konverteringsåtgärderna i dina hanterade konton.

Tips

När du väljer konton ska du tänka på att det inte går att använda både kontospecifika konverteringsåtgärder och konverteringsåtgärder över flera konton samtidigt i ett konto. Du kan använda antingen det ena eller det andra. Däremot kan du växla mellan dem båda utan att missa konverteringar. Om ett konto tillhör fler än ett förvaltarkonto kan du bara använda konverteringsåtgärder från ett förvaltarkonto.

Inaktivera konverteringsspårning över flera konton

Du kan växla tillbaka till att använda kontospecifika konverteringsåtgärder i ett hanterat konto i stället för konverteringsåtgärder över flera konton.

Innan du ändrar hanteringen av konverteringsåtgärder så att det hanterade kontots konverteringar används, bör du kontrollera att taggarna för spårning av konverteringsåtgärderna fortfarande finns kvar på de relevanta webbsidorna. Du kanske till exempel tog bort dessa taggar när du skapade en konverteringsåtgärd över flera konton. I så fall måste du generera nya taggar för det hanterade kontot och lägga till dem på webbplatsen.

Lämna kvar taggen för konverteringar över flera konton under hela konverteringsperioden så att du inte missar några konverteringar under övergången.

Om du vill sluta dela konverteringsåtgärder med hanterade konton kan du följa stegen i avsnittet ”Välj konton för att dela konverteringsåtgärder” ovan, men välj i stället Byt till kund i steg 4.

Inaktivera konverteringsåtgärder över flera konton i ett hanterat konto
Du kan när som helst sluta använda konverteringsåtgärder över flera konton i dina hanterade konton. Om användarna av dina hanterade konton ändrar sig senare kan de alltid kontakta dig och begära att du delar dem igen.

Be användarna av dina hanterade konton följa de här stegen om de vill inaktivera konverteringsåtgärder för flera konton:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Konverteringskonto.
  5. Välj Det här kontot.
  6. Klicka på Spara.

Inaktivera konverteringsåtgärder över flera konton i ett förvaltarkonto

Du kan ta bort konverteringar över flera konton från ett underordnat konto via förvaltarkontot.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
    1. Klicka på Inställningar för underkonto. Det visas en fullständig lista över dina hanterade konton.
  3. I kolumnen Google Ads-konverteringskonto ser du var ett konto spårar konverteringar.
    1. Om du vill ändra kontot för konverteringsspårning klickar du på cellen Konverteringskonto för varje konto som du vill redigera.
    2. Välj Kund. Dina hanterade konton använder nu de enskilda kontonas konverteringsåtgärder.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Målgrupper och konverteringsspårning

Annat