Managerkontoer (MCC): Konfigurer konverteringssporing via flere kontoer

Hvis du vil bruke konverteringer via flere kontoer, må du ha flere Google Ads-kontoer samt en managerkonto som er knyttet sammen med de aktuelle kontoene.

Hvis du ikke allerede har konfigurert konverteringssporing, kan du følge fremgangsmåten nedenfor.

Trinn 1: Opprett konverteringer via flere kontoer i en managerkonto
Når du skal opprette konverteringshandlinger via flere kontoer, må du logge på managerkontoen din og følge denne veiledningen. Pass på at konverteringskilden du velger, stemmer overens med typen konverteringshandling du vil spore.

Tips:

Når du skal legge til den nye taggen eller den nye taggen for konverteringssporing på nettstedet ditt eller i mobilappen din, må du passe på at du ikke fjerner den gamle taggen eller koden før antallet dager du har angitt som konverteringsvindu, har passert. Dessuten må du ikke fjerne de gamle konverteringshandlingene dine eller de tilhørende taggene før konverteringsvinduet har utløpt. Da kan du gå glipp av konverteringer – spesielt de som genereres fra klikk som skjedde før disse endringene.

Trinn 2: Velg hvilke kontoer som skal ha de samme konverteringshandlingene
Når du har opprettet konverteringshandlinger via flere kontoer i kontoene og lagt til de nye taggene for konverteringssporing på nettstedet (om aktuelt), kan disse konverteringshandlingene brukes i de administrerte kontoene dine. Vær oppmerksom på følgende:
  • Før du endrer konverteringskontoer, bør du ha lagt til de nødvendige taggene på nettstedet ditt. Ellers blir ikke konverteringene dine registrert.
  • For at du skal kunne bekrefte konverteringshandlinger via flere kontoer, må du kontrollere at du har valgt minst én administrert konto som skal bruke managerkontoens konverteringshandlinger via flere kontoer. Du må også sjekke at minst én konvertering er registrert i en administrert konto.
  • Hvis du vil dele konverteringshandlinger mellom de administrerte kontoene dine, konfigurerer du deling fra managerkontoen din. Konverteringshandlinger kan ikke deles fra én administrert konto til en annen.

Merk: Når du går over fra kontospesifikk konverteringssporing til konverteringssporing via flere kontoer, får kampanjer som er målrettet mot en bestemt konverteringshandling, MCC-kontoens standard konverteringsmål, basert på managerkontoen din. Hvis du fortsetter å målrette mot en bestemt konverteringshandling, kan det oppstå uregelmessig atferd, fordi managerkontoen kanskje ikke har de samme målene som visningskontoen. Påse at kampanjene dine optimaliseres for de rette målene. Den samme atferden forekommer når du går over fra konverteringssporing for MCC-kontoen til konverteringssporing for visningskontoen.

Det finnes ulike statuser i kolonnen «Google Ads-konverteringskonto». Du finner en definisjon nedenfor:

• «Kunde» indikerer at ingen managerkonto er valgt ut for konverteringssporing.
  • «Denne administratoren» indikerer at managerkontoen du er i, er valgt ut for konverteringssporing.
  • Alle andre navn indikerer at en annen managerkonto er valgt ut for konverteringssporing.

Følg denne fremgangsmåten når du skal dele konverteringshandlinger via flere kontoer med administrerte kontoer:

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
    1. Klikk så på Innstillinger i underkontoen. Deretter ser du en liste over alle de administrerte kontoene dine.
  3. I kolonnen Google Ads-konverteringskonto kan du se hvor en konto sporer konverteringer.
    1. Du kan endre kontoen for konverteringssporing ved å klikke på Konverteringskonto-cellen for hver konto du vil redigere.
    2. Velg Denne administratoren. Konverteringshandlingene brukes heretter i de administrerte kontoene dine.

Tips:

Når du velger kontoer, må du huske at kontospesifikke konverteringshandlinger og konverteringshandlinger via flere kontoer ikke kan brukes samtidig i kontoer. Du kan altså bare bruke én type per konto. Du kan imidlertid bytte mellom disse to alternativene uten å gå glipp av konverteringer. Hvis en konto tilhører flere managerkontoer, kan den i tillegg bare bruke konverteringshandlinger fra én administrator.

Slik slår du av konverteringssporing via flere kontoer

For en administrert konto kan du gå tilbake til å bruke kontospesifikke konverteringshandlinger i stedet for konverteringshandlinger via flere kontoer.

Før du slår administreringen av konverteringshandlinger på igjen i en administrert konto, må du sjekke at taggene for konverteringssporing som er knyttet til de aktuelle konverteringshandlingene, fortsatt finnes på de relevante nettsidene, hvis dette er nødvendig. Du kan for eksempel ha fjernet disse taggene da du opprettet en konverteringshandling via flere kontoer. I så fall må det genereres nye tagger i den administrerte kontoen, og disse må legges til på nettstedet.

Du kan forhindre at konverteringer går tapt i overgangsperioden, ved å beholde taggen for konverteringer via flere kontoer i antallet dager du har angitt som konverteringsvindu.

Hvis du vil slutte å dele konverteringshandlinger med administrerte kontoer, følger du fremgangsmåten under «Velg hvilke kontoer som skal ha de samme konverteringshandlingene» ovenfor, med unntak av at du velger Bytt til klienten i trinn 4.

Slå av konverteringshandlinger via flere kontoer i administrerte kontoer
Du kan også når som helst velge bort bruk av konverteringshandlinger via flere kontoer for en administrert konto. Hvis kontoeieren ombestemmer seg senere, kan vedkommende kontakte deg og be om at delingen aktiveres på nytt.

Slik slår du av konverteringshandlinger via flere kontoer i administrerte kontoer:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Mål-ikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Konverteringskonto.
  5. Velg Denne kontoen.
  6. Klikk på Lagre.

Slå av konverteringshandlinger via flere kontoer i managerkontoer

Du kan fjerne konverteringer via flere kontoer fra underordnede kontoer via managerkontoen.

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
    1. Klikk så på Innstillinger i underkontoen. Deretter ser du en liste over alle de administrerte kontoene dine.
  3. I kolonnen Google Ads-konverteringskonto kan du se hvor en konto sporer konverteringer.
    1. Du kan endre kontoen for konverteringssporing ved å klikke på Konverteringskonto-cellen for hver konto du vil redigere.
    2. Velg Kunde. De administrerte kontoene dine kommer nå til å bruke konverteringshandlingene for de enkelte kontoene.

Linker til relatert innhold

Emneside for managerkontoer (MCC)

Målgrupper og konverteringssporing

Annet