Manageraccounts (Mijn Klantencentrum): Conversies bijhouden voor meerdere accounts instellen

Als u conversies voor meerdere accounts wilt bijhouden, moet u beschikken over meerdere Google Ads-accounts en een manageraccount dat aan die accounts is gekoppeld.

Als u 'Conversies bijhouden' nog niet heeft ingesteld, volgt u de onderstaande stappen.

Stap 1: Stel conversies voor meerdere accounts in met een manageraccount
Als u conversieacties voor meerdere accounts wilt maken, logt u in op uw manageraccount en volgt u deze instructies. Kies daarbij de juiste conversiebron voor het soort conversieactie dat u wilt bijhouden.

Tip:

Wanneer u de nieuwe tag voor bijhouden van conversies op uw website plaatst of de nieuwe code aan uw mobiele app toevoegt, zorgt u ervoor dat u de oude tag of code net zo lang laat staan als het aantal dagen dat u heeft geselecteerd in de conversieperiode. Verwijder ook uw oude conversieacties of bijbehorende tags niet totdat uw conversieperiode is verstreken. Anders kunt u conversies kwijtraken, met name conversies die zijn gegenereerd op basis van klikken die plaatsvonden vóór deze wijzigingen.

Stap 2: Selecteer accounts om conversieacties mee te delen
Nadat u conversieacties voor meerdere accounts heeft gemaakt voor uw accounts en zo nodig nieuwe tags voor bijhouden van conversies aan uw website heeft toegevoegd, kunt u uw beheerde accounts gebruik laten maken van deze conversieacties. Houd rekening met het volgende:
  • Voordat u conversieaccounts gaat wijzigen, moet u ervoor zorgen dat u de nodige tags al aan uw website heeft toegevoegd. Anders worden er geen conversies geregistreerd.
  • Als u conversieacties voor meerdere accounts wilt verifiëren, zorgt u ervoor dat u een of meer beheerde accounts heeft gekozen die gebruik kunnen maken van de conversieacties voor meerdere accounts van uw manageraccount. Zorg er ook voor dat ten minste één conversie wordt geregistreerd in een beheerd account.
  • Vanuit uw manageraccount kunt u delen instellen om conversieacties in uw beheerde accounts te delen. Conversieacties kunnen niet tussen beheerde accounts worden gedeeld.

Opmerking: Als u overschakelt van accountspecifieke conversies bijhouden naar conversies bijhouden voor meerdere accounts op basis van uw manageraccount, worden de campagnes die een specifieke conversieactie targeten, overgeschakeld naar de standaard conversiedoelen van uw Mijn Klantencentrum-account. Als u een specifieke conversieactie blijft targeten, kan dit leiden tot inconsistent gedrag, omdat het manageraccount mogelijk niet dezelfde doelen heeft als het weergave-account. Zorg dat uw campagnes zijn geoptimaliseerd voor de juiste doelen. Hetzelfde gedrag doet zich voor wanneer u overstapt van Mijn Klantencentrum naar conversies bijhouden voor weergave-accounts.

De kolom Google Ads-conversieaccount bevat verschillende statussen. Hieronder staan de definities:

• 'Klant' geeft aan dat er geen manageraccount is gekozen voor conversies bijhouden.
  • 'Deze manager' geeft aan dat het manageraccount waarin u op het moment bent ingelogd, is gekozen voor conversies bijhouden.
  • Elke andere naam geeft aan dat er een ander manageraccount is gekozen voor conversies bijhouden.

Zo deelt u conversieacties voor meerdere accounts met uw beheerde accounts:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
    1. Klik hier op Subaccountinstellingen. Er verschijnt een lijst van al uw beheerde accounts.
  3. In de kolom Google Ads-conversieaccount kunt u nagaan waar een account conversies bijhoudt.
    1. Als u het account voor conversies bijhouden wilt wijzigen, klikt u op de cel in het conversieaccount voor elk account dat u wilt bewerken.
    2. Selecteer Deze manager. Uw beheerde accounts gebruiken vanaf nu uw conversieacties.

Tip:

Houd er wanneer u uw accounts kiest rekening mee dat een account niet tegelijkertijd accountspecifieke conversieacties en conversieacties voor meerdere accounts kan gebruiken. U moet dus één type kiezen. U kunt wel tussen beide typen schakelen zonder conversies te verliezen. Als een account tot meerdere manageraccounts behoort, kan het bovendien conversieacties van slechts één beheerder gebruiken.

'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' uitzetten

Een beheerd account kan weer overschakelen naar het gebruik van de eigen accountspecifieke conversieacties in plaats van conversieacties voor meerdere accounts.

Voordat u het conversieactiebeheer terugzet naar een beheerd account, moet u ervoor zorgen dat de tags voor het bijhouden van conversies van de betreffende conversieacties indien nodig nog steeds op de relevante webpagina's staan. U kunt deze tags bijvoorbeeld hebben verwijderd toen u een conversieactie voor meerdere accounts maakte. Als dit het geval is, moeten voor het beheerde account nieuwe tags worden gemaakt en toegevoegd aan de site.

Als u wilt voorkomen dat conversies tijdens de overgang verloren gaan, kunt u de tag voor de conversie voor meerdere accounts net zo lang laten staan als het aantal dagen dat u heeft geselecteerd voor de conversieperiode.

Als u conversieacties niet langer wilt delen met beheerde accounts, volgt u bovenstaande stappen onder 'Selecteer accounts om conversieacties mee te delen', maar selecteert u bij stap 4 Overzetten naar klant.

Conversieacties voor meerdere accounts uitzetten in een beheerd account
U kunt uw beheerde accounts ook op elk gewenst moment afmelden voor het gebruik van uw conversieacties voor meerdere accounts. Als mensen later van gedachten veranderen, kunnen gebruikers van uw beheerde accounts altijd contact met u opnemen om u te vragen delen weer mogelijk te maken.

Voer de volgende stappen uit voor uw beheerde accounts als u conversieacties voor meerdere accounts wilt uitzetten.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Conversieaccount.
  5. Selecteer Dit account.
  6. Klik op Opslaan.

Conversieacties voor meerdere accounts uitzetten in een manageraccount

U kunt conversies voor meerdere accounts uit een onderliggend account verwijderen via het manageraccount.

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
    1. Klik hier op Subaccountinstellingen. Er verschijnt een lijst van al uw beheerde accounts.
  3. In de kolom Google Ads-conversieaccount kunt u nagaan waar een account conversies bijhoudt.
    1. Als u het account voor conversies bijhouden wilt wijzigen, klikt u op de cel in het conversieaccount voor elk account dat u wilt bewerken.
    2. Selecteer Klant. Uw beheerde accounts gebruiken nu de conversieacties van de afzonderlijke accounts.

Gerelateerde links

Pagina Onderwerp in manageraccounts (Mijn Klantencentrum)

Doelgroepen en Conversies bijhouden

Anders