'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' instellen

Als u conversies voor meerdere accounts wilt bijhouden, moet u beschikken over meerdere Google Ads-accounts en een manageraccount dat aan die accounts is gekoppeld.

Als u 'Conversies bijhouden' nog niet heeft ingesteld, volgt u de onderstaande stappen.

Stap 1: Stel conversies voor meerdere accounts in met een manageraccount
Als u conversieacties voor meerdere accounts wilt maken, logt u in op uw manageraccount en volgt u deze instructies. Kies daarbij de juiste conversiebron voor het soort conversieactie dat u wilt bijhouden.

Tip

Wanneer u de nieuwe tag voor bijhouden van conversies op uw website plaatst of de nieuwe code aan uw mobiele app toevoegt, zorgt u ervoor dat u de oude tag of code net zo lang laat staan als het aantal dagen dat u heeft geselecteerd in de conversieperiode. Verwijder ook uw oude conversieacties of bijbehorende tags niet totdat uw conversieperiode is verstreken. Anders kunt u conversies kwijtraken, met name conversies die zijn gegenereerd op basis van klikken die plaatsvonden vóór deze wijzigingen.

Stap 2: Selecteer accounts om conversieacties mee te delen
Nadat u conversieacties voor meerdere accounts heeft gemaakt voor uw accounts en zo nodig nieuwe tags voor bijhouden van conversies aan uw website heeft toegevoegd, kunt u uw beheerde accounts van deze conversieacties gebruik laten maken. Houd echter rekening met het volgende:
  • Voordat u conversieaccounts wijzigt, moet u ervoor zorgen dat u de nodige tags al aan uw website heeft toegevoegd. Anders worden conversies niet geregistreerd.
  • Als u conversieacties voor meerdere accounts wilt verifiëren, zorgt u ervoor dat u een of meer beheerde accounts heeft gekozen die gebruik kunnen maken van de conversieacties voor meerdere accounts van uw manageraccount. Zorg er ook voor dat ten minste één conversie wordt geregistreerd in een beheerd account.

• Vanuit uw manageraccount kunt u delen instellen om conversieacties in uw beheerde accounts te delen. Conversieacties kunnen niet tussen beheerde accounts worden gedeeld.

Volg de onderstaande stappen om conversieacties voor meerdere accounts met uw beheerde accounts te delen:

1. Log in bij uw manageraccount via https://ads.google.com.
  2. Klik op het tabblad Accounts.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens bovenaan op Subaccountinstellingen. Er wordt een lijst van al uw beheerde accounts weergegeven.
  4. Klik op de cel Conversieaccount voor elk account dat u wilt bewerken, klik op de pijl en selecteer Deze manager. Uw beheerde accounts gebruiken vanaf nu uw conversieacties.

Tip

Houd er wanneer u uw accounts kiest rekening mee dat een account niet tegelijkertijd accountspecifieke conversieacties en conversieacties voor meerdere accounts kan gebruiken. U kunt ofwel het ene of het andere type gebruiken. (U kunt echter tussen beide schakelen zonder conversies te verliezen.) Als een account tot meerdere manageraccounts behoort, kan het bovendien conversieacties van slechts één beheerder gebruiken.

'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' uitschakelen

Een beheerd account kan weer overschakelen naar het gebruik van de eigen accountspecifieke conversieacties in plaats van conversieacties voor meerdere accounts.

Voordat u het conversieactiebeheer terugzet naar een beheerd account, moet u ervoor zorgen dat de tags voor het bijhouden van conversies van de betreffende conversieacties indien nodig nog steeds op de relevante webpagina's staan. U kunt deze tags bijvoorbeeld hebben verwijderd toen u een conversieactie voor meerdere accounts maakte. Als dit het geval is, moeten voor het beheerde account nieuwe tags worden gegenereerd en toegevoegd aan de site.

Als u wilt voorkomen dat conversies tijdens de overgang verloren gaan, kunt u de tag voor de conversie voor meerdere accounts net zo lang laten staan als het aantal dagen dat u heeft geselecteerd voor de conversieperiode.

Als u conversieacties niet langer wilt delen met beheerde accounts, volgt u bovenstaande stappen onder 'Accounts selecteren om conversieacties te delen', maar selecteert u bij stap 5 Wijzigen in klant.

Conversieacties voor meerdere accounts uitschakelen in een beheerd account
U kunt uw beheerde accounts ook op elk gewenst moment afmelden voor het gebruik van uw conversieacties voor meerdere accounts. (Als mensen later van gedachten veranderen, kunnen uw gebruikers van beheerde accounts altijd contact met u opnemen om u te vragen delen weer in te schakelen.)

Voer de volgende stappen uit voor uw beheerde accounts als de conversieacties voor meerdere accounts moeten worden uitgeschakeld.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer Conversies in het toolsmenu.
  3. Klik in het linkermenu op Instellingen.
  4. Klik op Conversieaccount.
  5. Selecteer Dit account.
  6. Klik op Opslaan.