MCC-tilin alaisen konversioseurannan määrittäminen

MCC-tilin alaisen konversioseurannan käyttö edellyttää, että sinulla on useita Google Ads ‑tilejä ja kyseisille Google Ads ‑tileille linkitetty hallinnoijan tili.

Jos et ole vielä määrittänyt konversioseurantaa, seuraa alla olevia ohjeita.

Vaihe 1: MCC-tilin alaisten konversioiden luominen hallinnoijan tilin alaisuudessa
Voit luoda MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia kirjautumalla hallinnoijan tilillesi ja toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Valitse sitten sopiva konversion lähde sellaiselle konversiotapahtumalle, jota haluat seurata.

Vinkki

Kun lisäät verkkosivustollesi uuden konversioseurannan tagin tai mobiilisovellukseesi uuden koodin, muista jättää vanha tagisi tai koodisi paikalleen valitun konversionseurantajakson ajaksi. Älä myöskään poista vanhoja konversiotapahtumia tai niiden tageja käytöstä ennen konversioseurantajaksosi päättymistä. Muuten saatat menettää konversioita – erityisesti sellaisia konversioita, jotka ovat peräisin näitä muutoksia edeltävistä klikkauksista.

Vaihe 2: Tilien valitseminen konversiotapahtumien jakamista varten
Kun olet luonut MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia tileillesi ja lisännyt tarvittaessa uudet konversioseurannan tagit sivustollesi, voit sallia hallinnoitujen tiliesi käyttää näitä konversiotapahtumia. Muista kuitenkin seuraavat seikat:
  • Varmista ennen konversiotilien muuttamista, että olet lisännyt tarvittavat tagit verkkosivustollesi. Muussa tapauksessa konversioita ei kirjata.
  • Voit vahvistaa MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat varmistamalla, että olet valinnut ainakin yhden hallinnoidun tilin käyttämään hallinnoidun tilisi MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia ja että ainakin yksi konversio on kirjattu hallinnoidulle tilille.

• Jos haluat jakaa konversiotoiminnot kaikille hallinnoiduille tileillesi, määritä jakaminen hallinnoijan tililtäsi. Konversiotoimintoja ei voi jakaa hallinnoitujen tilien välillä.

Voit jakaa MCC-tilin alaiset konversiot hallinnoitujen tiliesi kanssa seuraamalla seuraavia ohjeita:

1. Kirjaudu hallinnoijan tilillesi osoitteessa http://ads.google.fi.
  2. Klikkaa Tilit-välilehteä.
  3. Klikkaa Hallinta-välilehteä. Näet luettelon kaikista hallinnoiduista tileistäsi.
  4. Klikkaa kunkin sellaisen tilin Konversiotili-solua, jota haluat muokata. Klikkaa sitten nuolta ja valitse Tämä hallinnoija. Konversiotapahtumasi otetaan nyt käyttöön hallinnoiduilla tileilläsi.

Vinkki

Muista tilejä valitessasi, että tilit eivät voi käyttää samanaikaisesti tilikohtaisia konversiotapahtumia ja MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia. Vain jommatkummat voivat olla käytössä. (Voit kuitenkin siirtyä näiden kahden asetuksen välillä menettämättä konversioita.) Pidä myös mielessä, että jos tili on usean hallinnoijan tilin alaisuudessa, se voi käyttää vain yhden hallinnoijan konversiotapahtumia.

MCC-tilin alaisen konversioseurannan poistaminen käytöstä

Hallinnoitu tili voidaan palauttaa käyttämään tilikohtaisia konversiotapahtumia MCC-tilin alaisten konversiotapahtumien sijasta.

Ennen kuin palautat konversionhallinnan hallinnoidulle tilille, varmista tarvittaessa, että asianmukaisilla verkkosivuilla on yhä kyseisille konversiotapahtumille kuuluvat konversioseurannan tagit. Nämä tagit on saatettu poistaa esimerkiksi MCC-tilin alaista konversiotapahtumaa luotaessa. Jos tagit puuttuvat, hallinnoidun tilin on luotava uusia tageja ja lisättävä ne sivustolle.

Jätä myös MCC-tilin alaisen konversion tagi paikalleen valitun konversioseurantajakson ajaksi, jotta et menetä konversioita siirtymän aikana.

Jos haluat lopettaa konversiotapahtumien jakamisen hallinnoiduilla tileillä, noudata edellä Tilien valitseminen konversiotapahtuman jakamista varten ‑kohdassa annettuja ohjeita, mutta valitse kohdassa 4 vaihtoehto Vaihda asiakkaalle.

MCC-tilin alaisten konversiotapahtumien poistaminen käytöstä hallinnoidulla tilillä
MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat voidaan milloin tahansa poistaa käytöstä hallinnoiduilta tileiltä. (Jos hallinnoimiesi tilien omistajat muuttavat myöhemmin mieltään, he voivat ottaa yhteyttä ja pyytää sinua jakamaan konversiotapahtumat uudelleen.)

Seuraa alla olevia ohjeita hallinnoiduilla tileillä, jos haluat poistaa MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat käytöstä näillä tileillä.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse Työkalut-valikosta Konversiot.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset.
  4. Valitse Konversiotili.
  5. Valitse Tämä tili.
  6. Valitse Tallenna.