Hallinnoijan tilit (Oma asiakaskeskus): MCC-tilin alaisen konversioseurannan käyttöönotto

Jotta voit käyttää MCC-tilin alaisia konversioita, sinulla on oltava useampi kuin yksi Google Ads ‑tili sekä näihin tileihin linkitetty hallinnoijan tili.

Jos et ole vielä ottanut konversioseurantaa käyttöön, seuraa alla olevia ohjeita.

Vaihe 1: MCC-tilin alaisten konversioiden luominen hallinnoijan tilillä
Jos haluat luoda MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia, kirjaudu hallinnoijan tilillesi ja seuraa näitä ohjeita. Valitse sopiva konversiolähde sille konversiotapahtumalle, jota haluat seurata.

Vinkki:

Kun lisäät verkkosivustollesi uuden konversioseurantatagin tai mobiilisovellukseesi uuden koodin, muista jättää vanha tagisi tai koodisi paikalleen valitsemasi konversioikkunan ajaksi. Älä myöskään poista vanhoja konversiotapahtumia tai niiden tageja käytöstä ennen konversioikkunan sulkeutumista. Muuten saatat menettää konversioita – erityisesti sellaisia konversioita, jotka ovat peräisin näitä muutoksia edeltävistä klikkauksista.

Vaihe 2: Tilien valitseminen konversiotapahtumien jakamista varten
Kun olet luonut MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia tileillesi ja lisännyt tarvittaessa uudet konversioseurannan tagit sivustollesi, voit antaa hallinnoitujen tiliesi käyttää näitä konversiotapahtumia. Muista seuraavat asiat:
  • Varmista ennen konversiotilien muuttamista, että olet lisännyt tarvittavat tagit verkkosivustollesi. Muuten konversioita ei kirjata.
  • Jos haluat todentaa MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat, varmista, että olet valinnut ainakin yhden hallinnoidun tilin käyttämään hallinnoijan tilisi MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia ja että ainakin yksi konversio on kirjattu hallinnoidulle tilille.
  • Jos haluat jakaa konversiotapahtumat kaikille hallinnoiduille tileillesi, määritä jakaminen hallinnoijan tililtäsi. Konversiotapahtumia ei voi jakaa hallinnoitujen tilien välillä.

Huom. Jos siirryt käyttämään tilikohtaisen konversioseurannan sijasta MCC-tilin alaista konversioseurantaa hallinnoijan tilillä, tiettyyn konversiotapahtumaan kohdistetut kampanjat siirtyvät käyttämään MCC-tilin oletuskonversiotavoitteita. Jos jatkat kampanjoiden kohdistamista tiettyyn konversiotapahtumaan, se voi johtaa epäjohdonmukaisuuksiin, koska hallinnoijan tilin ja mainontatilin tavoitteet saattavat poiketa toisistaan. Varmista, että kampanjat on optimoitu oikeille tavoitteille. Edellä oleva tilanne esiintyy myös silloin, jos siirryt käyttämään MCC-tilin alaisen konversioseurannan sijasta mainontatilin konversioseurantaa.

Google Adsin Konversiotili-sarakkeessa on eri tiloja. Löydät niiden määritelmät alta:

• "Asiakas" ilmaisee, että konversioseurantaan ei ole valittu yhtään hallinnoijan tiliä.
  • "Tämä hallinnoija" ilmaisee, että tällä hetkellä käyttämäsi hallinnoijan tili on valittu konversioseurantaan.
  • Mikä tahansa muu nimi ilmaisee, että jokin toinen hallinnoijan tili on valittu konversioseurantaan.

Näin jaat MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat hallinnoiduille tileillesi:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
    1. Valitse Alatilin asetukset. Näet kaikki hallinnoidut tilisi.
  3. Google Adsin konversiotili ‐sarakkeesta näet, missä tili seuraa konversioita.
    1. Jos haluat vaihtaa konversioseurantatiliä, klikkaa Konversiotili-solua kunkin muokattavan tilin kohdalta.
    2. Valitse Tämä hallinnoija. Konversiotapahtumasi otetaan nyt käyttöön hallinnoiduilla tileilläsi.

Vinkki:

Muista tilejä valitessasi, että tilillä ei voi käyttää samanaikaisesti tilikohtaisia konversiotapahtumia ja MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia. Vain jommatkummat voivat olla käytössä. Voit kuitenkin siirtyä näiden kahden asetuksen välillä menettämättä konversioita. Pidä myös mielessä, että usealle hallinnoijan tilille kuuluvalla tilillä voi käyttää vain yhden hallinnoijan tilin konversiotapahtumia.

MCC-tilin alaisen konversioseurannan poistaminen käytöstä

Hallinnoitu tili voidaan palauttaa käyttämään tilikohtaisia konversiotapahtumia MCC-tilin alaisten konversiotapahtumien sijasta.

Ennen kuin palautat konversiotapahtumien hallinnan hallinnoidulle tilille, varmista tarvittaessa, että asianmukaisilla verkkosivuilla on yhä kyseisille konversiotapahtumille kuuluvat konversioseurantatagit. Nämä tagit on saatettu poistaa esimerkiksi MCC-tilin alaista konversiotapahtumaa luotaessa. Jos tagit puuttuvat, hallinnoidun tilin on luotava uusia tageja ja lisättävä ne sivustolle.

Jätä myös MCC-tilin alaisen konversion tagi paikalleen valitsemasi konversioikkunan ajaksi, jotta et menetä konversioita siirtymän aikana.

Jos haluat lopettaa konversiotapahtumien jakamisen hallinnoiduille tileille, seuraa edellä olevassa "Tilien valitseminen konversiotapahtumien jakamista varten" ‑kohdassa olevia ohjeita, mutta valitse kohdassa 4 Vaihda asiakkaalle.

MCC-tilin alaisten konversiotapahtumien poistaminen käytöstä hallinnoidulla tilillä
MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat voidaan milloin tahansa poistaa käytöstä hallinnoiduilta tileiltä. Jos hallinnoitujen tilien omistajat muuttavat myöhemmin mieltään, he voivat ottaa yhteyttä ja pyytää sinua jakamaan konversiotapahtumat uudelleen.

Seuraa alla olevia ohjeita sellaisilla hallinnoiduilla tileillä, joilla haluat poistaa MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat käytöstä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Valitse Konversiotili.
  5. Valitse Tämä tili.
  6. Klikkaa Tallenna.

MCC-tilin alaisten konversiotapahtumien poistaminen käytöstä hallinnoijan tilillä

Voit poistaa alatason tilin MCC-tilin alaiset konversiot hallinnoijan tilin kautta.

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
    1. Valitse Alatilin asetukset. Näet kaikki hallinnoidut tilisi.
  3. Google Adsin konversiotili ‐sarakkeesta näet, missä tili seuraa konversioita.
    1. Jos haluat vaihtaa konversioseurantatiliä, klikkaa Konversiotili-solua kunkin muokattavan tilin kohdalta.
    2. Valitse Asiakas. Yksittäisten tilien konversiotapahtumat otetaan nyt käyttöön hallinnoiduilla tileilläsi.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hallinnoijan tilit (Oma asiakaskeskus)

Yleisöt ja konversioseuranta

Muu