Display-kampanjoiden hintatarjousominaisuudet

Kun mainostat Display-kampanjoilla, voit asettaa kampanjallesi hintatarjouksia eri tavoin. Google Ads käyttää hintatarjouksiasi mainoshuutokaupassa siten, että saat mainoksistasi parhaan mahdollisen hyödyn.

Kun mainoksesi on kelvollinen näytettäväksi, Google Ads tarkistaa, haluatko käyttää omia hintatarjouksia vai oletushintatarjouksia ja oletko määrittänyt hintatarjouksen muokkauksia.

• Oletushintatarjoukset: Jos et ole määrittänyt omaa hintatarjousta mainoksen näyttämiselle kohdistustasi vastaavassa sijoittelussa, Google Ads käyttää mainosryhmän oletushintatarjousta.
  • Omat hintatarjoukset: Jos olet ottanut omat hintatarjoukset käyttöön yksittäiselle kohdistustavalle, kuten aiheille, Google Ads käyttää tätä hintatarjousta saadakseen mainoksesi näkymään sivustoilla, jotka liittyvät kyseiseen aiheeseen.
  • Hintatarjouksen muokkaukset: Kampanja- ja mainosryhmätason hintatarjouksen muokkauksilla voit hallita entistä paremmin sitä, missä ja milloin mainostasi näytetään.

Tässä artikkelissa kerrotaan Display-kampanjoiden eri hintatarjousominaisuuksien eroista ja siitä, miten Google Ads valitsee mainostesi kanssa käytettävän hintatarjousvaihtoehdon.

Miten hintatarjousominaisuudet toimivat?

Oletushintatarjoukset

Jos käytät manuaalisia hintatarjouksia, olet asettanut hintatarjouksen mainosryhmätasolla jo aiemmin. Jos taas käytät portfoliostrategioita, olet määrittänyt hintatarjouksen portfoliotasolla. Jos et ole ottanut käyttöön omia hintatarjouksia (tai omat hintatarjouksesi eivät koske sijoittelua, jossa mainoksesi näytetään), Google Ads käyttää oletushintatarjoustasi. Oletushintatarjouksesi voi perustua mainosryhmän tai portfolion hintatarjoukseesi.

Jos olet esimerkiksi asettanut mainosryhmän hintatarjoukseksi 1,00 € etkä ole ottanut omia hintatarjouksia käyttöön, näet mainosryhmän hintatarjouksesi "Korkein klikkauskohtainen oletushinta" ‑sarakkeessa etkä voi muokata tätä hintatarjousta tilastotaulukosta.

Omat hintatarjoukset

Jos haluat asettaa hintatarjouksia mainosryhmäsi yksittäiselle kohdistustavalle, voit käyttää muokattuja hintatarjouksia. Nämä ovat asettamasi korkein klikkauskohtainen hintatarjous (tai korkein tuhannen näkyvän impression hintatarjous).

Jos otat muokatut hintatarjoukset käyttöön esimerkiksi sijoitteluille, voit asettaa korkeimmat klikkauskohtaiset hintatarjoukset yksittäisille sijoitteluille, jotka lisäät. Kun otat muokatut hintatarjoukset käyttöön tietylle kohdistustavalle, käytämme näitä hintatarjouksia Display-verkostossa.

Tärkeää: Voit määrittää omia hintatarjouksia vain yhdelle kohdistustavalle kussakin mainosryhmässä.

Hintatarjouksen muokkaukset

Hintatarjouksen muokkausten avulla voit nostaa tai laskea käyttämäämme hintatarjousta ja hallita paremmin mainoksesi näkymisaikaa ja -paikkaa.

Hintatarjouksen muokkauksilla tarkoitetaan hintatarjousten prosentuaalista muuttamista. Muokkaukset kohdistetaan hintatarjouksiin, joita Google Ads käyttää mainostesi näyttämisessä, eli omiin hintatarjouksiisi tai mainosryhmän hintatarjouksiin, jos omia hintatarjouksia ei ole määritetty. Kun asetat hintatarjouksen muokkauksia mainosryhmätason kohdistustavoille, voit valita arvoja väliltä −90 – +900 %.

Voit asettaa hintatarjouksen muokkauksia kampanjatasolla (tietyille ajoille, päiville ja sijainneille) ja mainosryhmätasolla yksittäisille kohdistustavoille. Et kuitenkaan voi asettaa hintatarjouksen muokkauksia ja omia hintatarjouksia samalle kohdistustavalle. Laitetyypin mukaiset hintatarjouksen muokkaukset ovat käytettävissä sekä kampanja- että mainosryhmätasolla.

Jos asetat samassa kampanjassa useita muokkauksia, kaikki hintatarjouksen muokkaukset kerrotaan keskenään. Näin lasketaan, kuinka paljon hintatarjouksesi suurenee tai pienenee. Lue lisää hintatarjouksen muokkauksista.

Et voi asettaa avainsanojen hintatarjouksen muokkauksia missään kampanjatyypissä. Sen sijaan voit lisätä avainsanoille muokattuja hintatarjouksia tai käyttää oletushintatarjouksia.

Älykäs hinnoittelu

Jos käytät tehostettua klikkauskohtaista hintaa (ECPC) ja manuaalisia hintatarjouksia, älykäs hinnoittelu voi muokata klikkauskohtaisen hinnan (CPC) hintatarjouksiasi Display-kampanjoille tai Hakukampanjoille, joissa on Display-laajennus. Tämä säästää sinulta aikaa ja vähentää työmäärääsi arvioimalla klikkausten arvon ja muokkaamalla hintatarjouksia automaattisesti, mikä tehostaa tavoitteidesi saavuttamispyrkimyksiä.

Jos Google Ads ‑datasta ilmenee, että verkkosivun klikkaus ei todennäköisesti tuota yrityksellesi hyödyllisiä tuloksia (kuten verkkomyyntiä, rekisteröitymisiä, puheluita tai uutiskirjeen tilauksia), Google Ads voi älykkään hinnoittelun avulla pienentää kyseisen verkkosivun hintatarjousta. Älykäs hinnoittelu ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten avainsanalistat tai käsitteet, jotka käynnistivät mainoksen, sekä sen verkkosivun tai sovelluksen tyypin, jossa mainos näkyi.

Miten Google Ads määrittää hintatarjousvaihtoehdot mainoksellesi?

Kun mainoksesi on kelvollinen näkymään Display-verkostossa, Google Ads tarkistaa ensin, onko omaa hintatarjousta määritetty. Jos olet määrittänyt kohdistustavalle oman hintatarjouksen, sitä käytetään mainoshuutokaupassa. Jos et ole määrittänyt omaa hintatarjousta, Google Ads etsii oletushintatarjouksen. Oletushintatarjouksena käytetään mainosryhmän hintatarjousta.

Hintatarjouksen muokkaukset otetaan käyttöön sen jälkeen, kun olet asettanut alustavan hintatarjouksen. Jos jokin hintatarjouksistasi on osuva (eli jos esimerkiksi joku katselee sisältöä mobiililaitteella ja asetat mobiililaitteen hintatarjouksen muokkauksen), muokkaus lisätään ensimmäisessä vaiheessa valittuun (omaan tai oletusarvoiseen) hintatarjoukseen.

Hintatarjouksen muokkauksia voi asettaa kampanjoiden lisäksi myös mobiililaitteille ja kohdistustavoille (esim. aiheille tai sijoitteluille) mainosryhmässä. Nämä muokkaukset kerrotaan oletushintatarjouksella tai omalla hintatarjouksella ja koko kampanjalle asetetuilla hintatarjouksen muokkauksilla.

Esimerkki

Asetat asiasta kiinnostuneen yleisön "Jalkapallofanit" omaksi hintatarjoukseksi 1,00 € Display-kampanjassasi. Lisäksi asetat demografisen segmentin "Miehet" hintatarjouksen muokkaukseksi +20 % ja kampanjatason sijainnin hintatarjouksen muokkaukseksi +10 % Argentiinassa asuville henkilöille. Google Ads käyttää 1,00 €:n omaa hintatarjoustasi aina, kun mainoksesi näkyy valitsemastasi aiheesta kiinnostuneelle henkilölle. Jos tämä henkilö kuuluu myös demografiseen segmenttiin "Miehet", korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi korotetaan summalla, joka on 20 % omasta hintatarjouksestasi. Hintatarjoukseksi tulee siis 1,20 €, kun mainoksesi näkyy tällaisille henkilöille. Jos henkilö on lisäksi Argentiinassa, hintatarjoukseen lisätään 10 % omasta hintatarjouksestasi kerrottuna demografisen hintatarjouksen muokkauksella, jolloin korkein klikkauskohtainen hintatarjous on 1,32 €.

Se lasketaan näin: Oma hintatarjous: 1 € Demografisen hintatarjouksen muokkaus: 1 € x (+20 %) = 1,20 € Sijainnin hintatarjouksen muokkaus: 1,20 € x (+10 %) = 1,32 € Lopullinen hintatarjous Argentiinassa asuville miespuolisille jalkapallofaneille: 1,32 €

Näin otat mainosryhmien hintatarjoukset, omat hintatarjoukset ja hintatarjouksen muokkaukset käyttöön mainosryhmissä