Inrikta dig på kunder nära en adress med hjälp av adresstillgångar

Annonser på Google kan visa dina företagsadresser och ge användarna möjlighet att ringa till eller besöka adresserna. När människor söker efter företag i närheten på Google.se eller Google Maps (till exempel ”kafé nära mig”) kan de se lokala sökannonser med dina företagsadresser. Skapa adresstillgångar för att visa lokala sökannonser.

Den här artikeln är en översikt över lokala sökannonser. Läs mer om hur du visar lokala sökannonser på Google och om adresstillgångar.

Innan du börjar

Använd hellre adresstillgångar än samtalstillgångar om du vill få samtal till ditt lokala företag.

Fördelar

• Få fler butiksbesök. Gå inte miste om kunder som befinner sig nära din adress.
  • Ge kunderna möjlighet att ringa till dig. Lokala sökannonser kan innehålla ett alternativ för att ringa till ditt företag på telefonnumret till den företagsadress som visas i annonsen.
  • Visa mer information om ditt företag. Lokala sökannonser länkar till sidan med företagsuppgifter, som innehåller information om öppettider, adress, recensioner och foton.

Så fungerar det på mobila enheter

När människor söker efter företag i närheten på Google.se kan din företagsadress synas högst upp bland de lokala resultaten.

Annonser som innehåller din företagsadress kan också visas när människor gör liknande sökningar i Google Maps-appen.

Så fungerar det på datorn

När människor söker efter företag i närheten på Google.se och klickar på Fler platser i de lokala resultaten kan ditt företag synas högst upp bland resultaten.

Kostnad

Du debiteras en standardkostnad per klick (CPC) för dessa typer av klick på lokala sökannonser:

• Klick på Hämta platsinformation
  • Klick på Hämta vägbeskrivning
  • Klick på Klicka för att ringa på mobila enheter
  • Klick på webbplats