Klanten targeten in de buurt van een adres met behulp van locatie-extensies

Hoe u profiteert van targeting met locatie-extensies

• Wanneer u locatie-extensies gebruikt om uw bedrijfslocatie, telefoonnummer en een kaartmarkering bij uw advertenties weer te geven, kunt u een straal rond uw bedrijfslocaties opgeven om uw advertenties weer te geven aan mensen in de buurt van uw bedrijf en kunt u verschillende biedingen instellen voor deze potentiële klanten. Dit kan handig zijn als u vaststelt dat de kans groot is dat mensen die zich binnen een bepaalde afstand van uw bedrijf bevinden, klanten worden.
  • U kunt ook een andere straal en bodaanpassing voor locatie instellen voor uw bedrijven binnen een bepaalde locatie, bijvoorbeeld al uw winkels in Amsterdam.
  • U kunt uw bedrijfslocaties nauwkeuriger en eenvoudiger selecteren met targeting op locatie-extensie, zonder dat u postcodes, of hele regio's of steden hoeft te targeten.

Voorbeeld

Carla is eigenaar van een keten koffiebars en wil klanten aantrekken die in de buurt van haar locaties op zoek zijn naar een lekker kopje koffie. Ze target een straal van 5 kilometer rond de adressen van haar locatie-extensies, zodat haar advertenties kunnen worden weergegeven voor mensen in de buurt wanneer ze zoeken naar 'koffiebar' of andere zoekwoorden die voorkomen in de advertentiecampagne van Carla.

arla opent een nieuwe koffiebar en voegt deze toe als locatie-extensie aan haar bestaande campagne. Haar campagne target ook deze nieuwe locatie.

Bieden op locatie

Niet alleen kunt u uw advertenties targeten op mensen die zich in de buurt van uw bedrijfslocaties bevinden, u kunt ook verschillende biedingen instellen voor deze groep potentiële klanten. U kunt bodaanpassingen gebruiken om uw biedingen te verhogen wanneer iemand in de buurt van uw bedrijf zoekt naar een van uw zoekwoorden. Zo kunt u meer bieden voor deze klanten als u denkt dat ze erg waardevol zijn voor uw bedrijf of minder bieden als u denkt dat de kans klein is dat ze een conversie genereren.

Voorbeeld

De advertentiecampagne van Carla target de hele regio Noord-Nederland. Ze heeft ook een targetstraal van 5 kilometer rond de adressen in haar locatie-extensies toegevoegd.

Haar biedingen zijn ingesteld op € 1 voor alle zoekwoorden en ze vergroot haar bod met 50 procent voor zoekopdrachten van mensen die zich binnen de straal van 5 kilometer rond haar locatie-extensies bevinden. Wanneer iemand op die locatie zoekt naar haar zoekwoorden, wordt het bod van Carla verhoogd tot € 1,50.

Tip

Om nog strategischer te werk te gaan wanneer u biedt op locatie, kunt u klanten targeten op basis van verschillende stralen rond uw locatie-extensies. Zo kunt u verschillende bodaanpassingen instellen voor elke straal.

Stel dat uw zoekwoordbiedingen zijn ingesteld op € 1. Als u een straal van 10 kilometer target rond uw locatie-extensies, kunt u uw bod voor die straal met 50 procent verhogen, met een resulterend bod van € 1,50. U kunt vervolgens een kleinere, afzonderlijke straal van 5 kilometer rond uw locatie-extensies targeten en uw bod met 75 procent verhogen, met een resulterend bod van € 1,75.

Wanneer uw advertentie in aanmerking komt voor weergave aan klanten binnen een straal van 5 kilometer, is uw bod € 1,75. Wanneer uw advertentie in aanmerking komt voor weergave aan klanten tussen de straal van 5 kilometer en 10 kilometer, is uw bod € 1,50. Dit kan handig zijn als u hogere of lagere biedingen wilt toewijzen voor klanten die zich op verschillende afstanden van uw bedrijfslocaties bevinden.

Gebieden rond locatie-extensies targeten

U kunt als volgt een straal rond uw locatie-extensies targeten:

1. Log in op uw Google Ads-account via https://ads.google.com.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik bij 'Locaties' op Bewerken.
  6. Klik in het instellingenvak op Geavanceerd zoeken.
  7. Klik boven in het venster op Locatiegroepen.
  8. Selecteer Mijn locaties in het dropdown-menu 'Kies een type locatiegroep'. Geef vervolgens de straal op die u rond elk van uw locaties wilt targeten.
  9. Klik op Toevoegen.
  10. Klik op Gereed.
  11. Klik op Opslaan om uw instellingen op te slaan.
Probeer het nu