Lägga till Google Analytics-data i Google Ads-rapporter

Aktivera Google-signaler för att även importera konverteringar över flera enheter från Google Analytics.När du har länkat ditt Google Analytics-konto till ditt Google Ads-konto kan du importera Analytics-data till Google Ads och se uppgifterna i ditt Google Ads-konto. I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till Google Analytics-kolumner i Google Ads-rapporterna.

Om du vill veta hur du kan använda den här informationen och se andra praktiska tips kan du läsa Om Google Analytics-data i Google Ads-rapporter.

Innan du börjar

Innan du kan lägga till Google Analytics-data i Google Ads-rapporterna måste du göra följande:

1. Aktivera automatisk taggning i ditt Google Ads-konto.
  2. Länka dina Google Ads- och Google Analytics-konton. Tänk på att importera webbplatsmätvärden för vyn du vill se i ditt Google Ads-konto.
  3. Aktivera Google-signaler för att även importera konverteringar över flera enheter från Google Analytics.

Lägga till kolumner i Google Analytics-rapporter

Om du vill se Google Analytics-data i Google Ads måste du följa anvisningarna nedan och lägga till Google Analytics-kolumner i dina Google Ads-rapporter.

1. Klicka på fliken där du vill lägga till Google Analytics-kolumner: Kampanjer, Annonsgrupper, Annonser eller Sökord.
  2. Klicka på menyn Kolumner och välj Ändra kolumner på rullgardinsmenyn.
  3. Välj Google Analytics.
  4. Markera kolumnerna genom att klicka på pilen vid varje kolumn du vill lägga till.
  5. Klicka på Använd.
Det var allt! Nu visas Google Analytics-data i dina Google Ads-rapporter.

Viktigt att tänka på

• Alla som använder ditt Google Ads-konto kan se de importerade Google Analytics-mätvärdena.
  • För att vara säker på att du importerar all inriktad information du behöver är det viktigt att du länkar ditt Google Ads-konto till alla relevanta Google Analytics-vyer. Om ditt Google Ads-konto till exempel innehåller sökord och annonser som är inriktade på målsidor på fyra olika webbplatser är det viktigt att du länkar Google Ads-kontot till en Google Analytics-vy för var och en av de fyra platserna.
  • Du kan endast importera Analytics-information till ditt Google Ads-konto från ett dataurval per egendom, från maximalt tio egendomar.
  • Om du inte taggar samtliga sidor som du vill spåra i Google Analytics blir informationen som samlas in ofullständig.
  • Mätvärden för mobilappar kan inte importeras från Google Analytics.
  • Det går inte att segmentera Google Analytics-mätvärden utifrån vissa dimensioner, till exempel enhet.