Google Analytics ‑datan lisääminen Google Ads ‑raportteihin

Aktivoi Google-signaalit, jotta voit importoida Google Analyticsista myös eri laitteella tapahtuneet konversiot. Kun olet linkittänyt Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi, voit importoida Google Analytics ‑dataa Google Adsiin ja katsoa sitä Google Ads ‑tililläsi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Google Analytics ‑sarakkeet lisätään Google Ads ‑raportteihin.

Jos haluat yleistä tietoa tämän datan hyödyistä ja siitä, mitä asioita kannattaa pitää mielessä, lue artikkeli Google Analytics ‑data Google Ads ‑raporteissa.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit lisätä Google Analytics ‑dataa Google Ads ‑raportteihin, sinun on tehtävä seuraavat asiat:

1. Ota automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tileilläsi.
  2. Linkitä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet ja Google Ads. Muista importoida sitä näkymää koskevat sivustomittarit, jonka haluat nähdä Google Ads ‑tilillä.
  3. Aktivoi Google‑signaalit, jotta voit importoida Google Analyticsista myös eri laitteella tapahtuneet konversiot.
  4. Tarkista tilaviesti raportointitaulukon Toiminnot‑sarakkeesta varmistaaksesi, että Google Analytics ‑data on siirretty. Löydät Toiminnot-sarakkeen klikkaamalla Google Adsista Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon, valitsemalla Linkitetyt tilit ja klikkaamalla sitten Google Analytics.
    Huom. Yleensä data ja sarakkeet näkyvät Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua, mutta suurilla tileillä datan siirtämiseen voi mennä kauemmin.

Näin lisäät Google Analytics ‑raportointisarakkeita

Lisää Google Analytics ‑raportointisarakkeita Google Ads ‑raportteihin seuraamalla alla olevia ohjeita.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa välilehteä, jolle haluat lisätä Google Analytics ‑sarakkeita: Kampanjat, Mainosryhmät, Mainokset tai Hakuavainsanat.
  2. Klikkaa Sarakkeet Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta, niin näet "Muokkaa kampanjasarakkeita".
  3. Valitse vaihtoehdoista avattava Google Analytics ‑valikko.
  4. Merkitse lisättävien sarakkeiden ruudut valituiksi.
  5. Klikkaa Käytä. Google Analytics ‑data näkyy nyt Google Ads ‑raporteissasi.

Muistettavaa

• Lokakuusta 2019 alkaen ennen toukokuuta 2016 kerätty Google Analytics ‑data ei ole käytettävissä Google Adsissa. Jos tarvitset ennen toukokuuta 2016 kerättyä Google Analytics ‑dataa, siirry Google Analyticsiin.
  • Jokainen Google Ads ‑tilisi käyttäjä voi nähdä siirtämäsi Google Analytics ‑mittarit.
  • Jotta voisit tuoda juuri tarvitsemasi tiedot, varmista, että olet linkittänyt Google Ads ‑tilin kaikkiin asianmukaisiin Google Analytics ‑näkymiin. Jos Google Ads ‑tililläsi on esimerkiksi avainsanoja ja mainoksia, jotka on kohdistettu neljän eri verkkosivuston laskeutumissivuille, on tärkeää, että linkität Google Ads ‑tilisi kunkin neljän sivuston Google Analytics ‑näkymään.
  • Voit siirtää Analytics-dataa Google Ads ‑tilillesi vain yhdestä näkymästä mittauskokonaisuutta kohden ja enintään 10 mittauskokonaisuudesta.
  • Jos et taggaa jokaista sivua, jota haluat seurata Google Analyticsissa, et saa kaikkea haluamaasi dataa.
  • Mobiilisovellusmittauskokonaisuuden mittareita ei voi importoida Google Analyticsista.
  • Google Analytics ‑mittareita ei voi ryhmitellä joidenkin ulottuvuuksien, kuten laitteen, mukaan.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.