Metodebeskrivelse

Nedenfor finner du et sammendrag av bransjestandardene for klikkmåling og synlighet, videovisninger og TrueView-visninger.

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Media Rating Council logo

I den gjeldende Media Rating Council (MRC)-akkrediteringen bekreftes følgende:

• Googles metode for sporing av klikk på banner- og søkeannonser i «Google Ads» og «AdSense»-teknologiene for annonselevering er i tråd med bransjestandardene for klikkmåling (registrering av klikk).
  • Målingen av videoavspillinger og videoers synlighet i Google Ads, slik dette registreres i rapporten om videosynlighet, er i tråd med bransjestandardene for videoavspillinger og -synlighet.
  • Prosessene bak disse teknologiene er nøyaktige. Dette gjelder Googles målingsteknologi, som brukes på alle typer enheter (mobilenheter, nettbrett, datamaskiner og TV-er med nettilkobling) i både nettlesere og mobilapper.

Bransjeretningslinjene ble utarbeidet gjennom et initiativ som var koordinert av IAB (Interactive Advertising Bureau) og MRC, for å styre måten interaktive annonseklikk telles på, og hvordan ugyldige klikk identifiseres og håndteres. Et statsautorisert revisjonsfirma har fått i oppdrag av MRC å vurdere disse retningslinjene.

Nedenfor finner du en oversikt over prosessen for klikkmåling som brukes av AdSense og Google Ads. Du kan finne ut mer om dette i IAB/MRC-retningslinjene for klikkmåling. Der beskrives blant annet IAB-standardene for telling av annonseklikk på nettet.

Hva akkrediteres Google for?

Gjennom akkrediteringen sertifiseres det at Googles målingsteknologi er i tråd med bransjestandardene for telling av interaktive annonseklikk, og at prosessene bak denne teknologien er nøyaktige.

Omfanget av Google Ads-akkrediteringen omfatter følgende:

Revisjon av klikk i Google Ads

• klikk
  • ugyldige klikk

Google Ads-videorevisjon (rapport om videosynlighet)

• visninger
  • ugyldige visninger
  • målbare visninger
  • ikke-målbare visninger
  • synlige visninger
  • ikke-synlige visninger
  • målbarhetsfrekvens
  • synlighetsfrekvens
  • visningsfordeling
  • TrueView-visninger
  • ugyldige TrueView-visninger

Miljøer: nett, mobilapper, mobilenheter, datamaskiner og TV-er med nettilkobling.

* Beregningene for videosynlighet akkrediteres bare for mobilapper, nett på mobil og datamaskiner.

Gjennom akkrediteringen sertifiseres det at Googles teknologi for måling av videovisninger samt synligheten av videoer er i tråd med bransjestandardene for telling av videoannonsevisninger og måling av synlighetsfrekvens.

Hva inngår i vurderingsprosessen?

I denne gjennomgangen fokuserer vi på Googles annonseringssystemer med betaling per klikk, videovisninger, TrueView-visninger og videoers synlighet. Google tilbyr løsninger for annonsører via Google Ads, og løsninger for publisister via YouTube og AdSense.

Det er bare rapporten om videosynlighet som sendes inn for akkreditering av MRC-videoberegninger («MRC Video Metrics»).

Google-annonser kan administreres av brukere gjennom følgende produkter eller tjenester: AdSense for innhold (AFC), AdSense for domener (AFD), AdSense for søk (AFS), Ad Exchange (AdX), YouTube og Google.com. AFC er for annonser som vises på sidene på partnernettsteder, der sideinnholdet brukes som utgangspunkt når det skal velges ut og vises relevante annonser. AFD er for annonser som vises på sidene på et bestemt domene, der selve domenenavnet tilsvarer et søkeord. AdX er for annonser som vises på deltakende partnernettsteder, der sideinnholdet og budgivning i sanntid brukes som utgangspunkt for utvelgelse og visning av relevante annonser. YouTube er for annonser som vises på YouTube.com eller i YouTube-appen, der videoinnholdet og søkeordene brukes som utgangspunkt for utvelgelse og visning av relevante annonser. AFS og Google.com er for annonser som vises som betalte resultater i forbindelse med søkemotorsøk og -resultater.

Hva inngår ikke i vurderingsprosessen?

Googles visningsbaserte løsninger for annonsering uten video, for eksempel Google Marketing Platform, og systemer som brukes for å måle klikk for ikke-kommersielle formål (f.eks. Google-søk), faller utenfor denne vurderingen. Andre systemer som faller utenfor denne vurderingen, er relaterte støtte- og administrasjonssystemer, for eksempel Google Analytics. I tillegg gjelder følgende:

• Google Ads-rapportbyggeren og andre oversikter over videomålinger er ikke en del av akkrediteringsprosessen.
  • Andre enhetstyper inngår heller ikke i akkrediteringsprosessen.
  • Klikk i video- og appkampanjer er ikke en del av MRC-akkrediteringsprosessen for klikk.
  • Segmentering av oversiktsberegninger (f.eks. demografisk informasjon) utover det totale antallet klikk for banner- og søkekampanjer og segmentering av enhetstype er ikke en del av MRC-akkrediteringsprosessen.

Metode for klikkmåling

Målingsmetoden er basert på all klikkaktivitet som er registrert, og bruker ikke sampling i forbindelse med klikkmåling. Det er bare trinn 2.2 i IABs syklus for klikkhenvisninger (målte klikk) som registreres direkte av Google. I syklusen for klikkhenvisninger registrerer Google Ads klikket og utsteder en HTTP 302-viderekobling som ikke kan bufres, til nettleseren. Dette skjer på bakgrunn av posisjonen annonsøren har fastsatt for den aktuelle annonsen, og først etter at den innledende klikktransaksjonen er registrert av annonsens viderekoblingstjener. Dette utgjør det målte klikket. Metoden for klikkmåling er den samme på alle enhetstyper (mobil, nettbrett, datamaskiner) og i nettleser- og mobilapper, med mindre noe annet er angitt.

Per nå er parallellsporing dessuten obligatorisk i søke-, video-, banner- og Shopping-kampanjer. Med parallellsporing sendes kundene direkte fra annonsen din til den endelige nettadressen (landingssiden) mens klikkmålingen pågår i bakgrunnen (dvs. brukeren sendes ikke først til sporingsadressen).

Annonser kan bli vist på mobilenheter som støttes av Google Mobile Ads SDK (her finner du en liste over plattformene som støttes).

En kjent begrensning i denne klikkmålingsmetoden er at et nettverksavbrudd kan føre til at en bruker som får en 302-viderekobling, ikke kan se det resulterende annonsørnettstedet.

Tellemetoden som brukes, er metoden for flere klikk per visning. For å unngå unøyaktig telling av navigasjonsfeil (f.eks. flere klikk per bruker) krever vi derfor at tiden som passerer mellom et gitt klikk og det foregående klikket på annonsevisningen, skal overskride en gitt tidsperiode.

Logger genereres og behandles i sanntid, og alle data som er knyttet til observerte HTTP-transaksjoner, lagres. En rekke variabelteknikker og heuristiske teknikker benyttes for å implementere klikkfiltreringssystemer. Av sikkerhetshensyn blir ikke disse beskrevet her.

Både Google og partnerne deres leverer annonsene til brukerne. Google beholder imidlertid kontrollen over og utfører prosessene knyttet til måling og annonsørrapportering av klikkaktivitet. Når en bruker klikker på en annonse – uansett om Google eller en partner leverer denne – via et hvilket som helst av produktene som administrerer det aktuelle produktet, blir klikkaktiviteten sporet av Google Ads gjennom tjenerne for annonseviderekobling.

Måling av klikkaktivitet er basert på Google Ads-metoden for klikkmåling. Med denne metoden blir klikkhendelser administrert og overvåket via en teknologisk infrastruktur. Et klikk registreres (måles) når Google Ads har mottatt et igangsatt klikk og sender brukeren en HTTP 302-viderekobling til annonsørens landingsside eller nettsted (eller en annen mellomtjener, for eksempel agenten til en annonsør). De målte klikkhendelsene registreres i datalogger i et arkiveringssystem for hendelser. Dataloggfilene samles deretter opp, redigeres og settes sammen gjennom helautomatiske prosesser, og resulterer i klikkmålings- og annonsørrapporter. Redigeringsprosessen omfatter prosessen med å filtrere feil eller skadde data, identifisert trafikk som ikke er foretatt av mennesker (deriblant roboter og andre automatiske prosesser) og annen ugyldig klikkaktivitet som er identifisert. De filtrerte klikkene anses som ugyldige, og dermed blir ikke annonsøren fakturert for disse. Google utarbeider klikkrapporter for annonsører, som den respektive annonsøren kan få direkte tilgang til.

Klikkmålingen kan rapporteres etter geografisk posisjon (ikke underlagt MRC-akkreditering) og enhetstype. Den geografiske posisjonen er basert på brukerens IP-adresse eller en posisjon som leverandøren har oppgitt (publisister må skaffe seg brukertillatelse for å kunne oppgi slike posisjoner). Vær oppmerksom på at en del trafikk kan bli viderekoblet gjennom proxy-tjenerne til tjenesteleverandører. Dermed kan det hende at brukerens faktiske posisjoner ikke gjenspeiles korrekt (mobiloperatører kan f.eks. viderekoble mobiltrafikk på denne måten). Klassifiseringen av enhetstype (mobil, nettbrett eller datamaskin) er basert på opplysninger fra bibliotekene som bruker HTTP-overskrifter, og som er drevet av Google.

I noen AdSense-implementeringer publiserer partnerne annonser på sitt eget nettsted i henhold til egne utformings- og formateringsregler, og har kontroll over det klikkbare området rundt annonsen. I disse implementeringene er justering av dette området utenfor Googles kontroll. I ordinære AdSense-implementeringer styrer Google det klikkbare området og gjengir i tillegg annonsevisningen direkte til brukeren.

Metode for måling av videoavspillinger, synlighet og TrueView-visninger

Via Google kan Google Ads-brukere opprette videokampanjer, laste opp og administrere reklamer og angi budstrategier og relatert målretting for kampanjene sine. Videoannonseinnhold fra Google Ads må være lastet opp på YouTube, men disse videoannonsene kan vises på YouTube og på partnernettsteder med video og apper i Google Displaynettverk (GDN).

Googles eget programvareutviklingssett for interaktive medieannonser (IMA SDK) er integrert i YouTube-videospilleren, i YouTube-mobilappen og i apper og på nettsteder tilhørende videopartnere. Hensikten med dette er å tilrettelegge for enkel kommunikasjon mellom videospillerne og annonsetjeneren for videomåling. Google har to versjoner av IMA SDK. Den ene har støtte for Flash, og den andre har støtte for HTML5. IMA SDK er en mal for VAST (versjon 2.0, 3.0 og 4.0 av Video Ad Serving Template) som har en kompatibel tag-implementering. Den brukes til å måle lineært og ikke-lineært videoannonseinnhold, slik at digitale videoannonser både kan vises og spores. IMA SDK har også støtte for versjon 2.0 av VPAID (Video Player Ad Serving Interface), som gjør kommunikasjon mellom videoannonser og videospillere mulig. SDK-en har også støtte for VMAP (Video Multiple Ad Playlist), slik at flere annonser kan spilles av i innholdet.

Alle målte YouTube-videoannonser som vises i rapporten om videosynlighet, er levert som in-stream-annonser. Når avspillinger av videoannonser måles, benyttes metoden kalt «count-on-begin-to-render» (avspillingen registreres mao. når gjengivelsen av annonsen igangsettes). Hvis publisisten bak innholdet i videoannonsen har implementert Google Ads IMA SDK-løsningene på rett måte, skal disse løsningene være i tråd med kravene i retningslinjene for videoavspillinger vedrørende initiering av målingshendelsen etter bufring. TrueView in-stream-annonser omtales gjerne som «annonser som kan hoppes over». De inneholder nemlig en «Hopp over»-knapp og vises under avspilling av en video (før, underveis i eller etter videoen), og seerne kan velge å hoppe over annonsen etter fem sekunder. TrueView-visninger er et format tuftet på kostnad per visning, det vil si at annonsøren utelukkende belastes når seeren faktisk ser på annonsen. TrueView-visninger er ikke forbundet med synlighet. Med TrueView in-stream-annonser betaler du når en seer ser på 30 sekunder av videoen din (eller hele videoen dersom den varer i mindre enn 30 sek) eller har interaksjoner med videoen, avhengig av hva som inntreffer først. For TrueView in-stream-annonser defineres en visning på måtene som er beskrevet nedenfor.

TrueView in-stream:

1. Brukeren ser 30 sekunder (inkludert de fem sekundene som er obligatoriske) av eller ser ferdig annonsen (om den skulle vare i under 30 sekunder).
  2. Brukeren klikker på kanalens tittel/brukebilde.*
  3. Brukeren klikker på videotittelen.*
  4. Brukeren klikker på kortets appetittvekker.*
  5. Brukeren klikker på Del.*
  6. Brukeren klikker på et tilleggsbanner / videoveggen.*
  7. Brukeren klikker på utvidelsen for handlingsfremmende oppfordringer.*
  8. Brukeren klikker for å gå til annonsørens nettsted.*
  9. Brukeren klikker på sluttskjermer.*

* Dette er ikke av avgjørende betydning og inngår derfor ikke i MRC-akkrediteringsrevisjonen. Per nå utgjør de ovennevnte interaksjonene som ikke anses som av avgjørende betydning, bare 1,8 % av de totale TrueView-visningene i kampanjer. Handlingene som ikke anses som visninger, omfatter klikk på

1. annoteringer
  2. liker (positiv)
  3. fullskjerm
  4. InVideo-programmering (vises ikke i TrueView in-stream-annonser)
  5. vannmerker
  6. «Hopp over»-knappen

Når en annonsør belastes for en visning som vist i Google Ads-brukergrensesnittet, økes også den offentlige YouTube.com-visningstellingen.

Når Google mottar målingshendelsen, har Google kontroll over påfølgende behandling og rapportering. I Google Ads blir det brukt en kombinasjon av data fra brukeragenter og SDK-er for mobilapper – både fra interne og eksterne kilder – for å klassifisere enhetstypene. Google Ads bruker aldri tredjeparter i forbindelse med klassifisering.

I noen tilfeller er kontinuerlig avspilling en faktor, for eksempel når autoavspilling er aktivert eller brukeren ser på en video i en spilleliste. I slike tilfeller følges bestemte regler. Hvis du bruker wifi, stopper den kontinuerlige avspillingen automatisk etter 4 timer. Når du bruker et mobilnettverk, stopper den kontinuerlige avspillingen når du har vært inaktiv i 30 minutter. Per nå kvantifiserer Google GVP-publisister som bruker kontinuerlig avspilling (trafikkvolumet er 13 %). 1 % av GVP-trafikken defineres som kontinuerlig avspilling. Rundt 17 % av videotrafikken spilles av automatisk. Finn ut mer om videoer som spilles av automatisk.

Googles påfølgende bannerannonser måles uavhengig av avspilling av videoannonser og rapporteres ikke i Google Ads-rapporten om videosynlighet. Resultatet er at målingen og rapporteringen av påfølgende bannerannonser ekskluderes fra omfanget av dette engasjementet.

For videosynlighet bruker Google Ads Active View description of methodology til å måle synlighet, slik den rapporteres på Google Ads-rapporteringsplattformen. I Google Ads telles det en synlig videoavspilling når minst 50 % av videoannonsen kan sees i minst 2 sekunder i det synlige området av brukerens app eller nettleser. Men hvis du bruker formatet for vertikale videoannonser, måler Google Ads synligheten av spilleren, ikke reklamen. Annonsører må aktivt velge å kjøpe dette formatet.

Filtreringsmetode

Google forsøker å identifisere og filtrere både generell og avansert ugyldig trafikk kontinuerlig ved hjelp av databaserte identifikatorer, aktiviteter og mønstre. Identifiseringen og filtreringen utføres for alle klikk og videovisninger, og omfatter automatisert trafikk og mistanker om svindel. Ettersom brukernes identitet og hensikt ikke alltid er kjent eller kan utledes av publisisten, annonsøren eller de respektive agentene deres, er det imidlertid usannsynlig at all ugyldig trafikk kan identifiseres og ekskluderes fra de rapporterte resultatene på en proaktiv måte. Vi ønsker å beskytte prosessene for filtrering av ugyldig trafikk mot misbruk og omvendt utvikling, og vi kan derfor ikke oppgi detaljer om bestemte filtreringsprosedyrer utover det som er beskrevet her, annet enn til revisorene som tar del i evalueringsprosessen.

I filtreringen benyttes både spesifikk identifisering (deriblant det å etterkomme føringer i instruksjonsfiler fra roboter, filtreringslister og testaktivitet fra publisister) samt aktivitetsbaserte filtreringsmetoder (deriblant analyse av flere sekvensielle aktiviteter, enkeltstående aktiviteter, interaksjonsattributter og annen mistenkelig aktivitet).

I tillegg gjelder parameterne nedenfor for filtreringsmetoden:

• Google bruker ikke tredjepartsfiltrering.
  • Robotinstruksjonsfiler (robots.txt) benyttes.
  • Kilder som brukes for å identifisere aktivitet som ikke genereres manuelt: Google bruker IAB/ABCe International Spiders & Robots List i tillegg til andre filtre basert på tidligere robotaktiviteter. Ekskluderingsfilen for IAB-robotlisten blir brukt.
  • Aktivitetsbaserte filtreringsprosesser: Aktivitetsbasert identifisering innebærer å utføre bestemte typer mønsteranalyser, på jakt etter aktivitetsatferd som kan tyde på trafikk som ikke er foretatt av mennesker. Googles team for annonsetrafikkvalitet har systemer som brukes for å avsløre mistenkelig aktivitet, og iverksetter aktivitetsbasert filtrering på grunnlag av dette.
  • All filtrering foretas passivt og i etterkant. Det vil si at brukeren (nettleseren, roboten osv.) får tilgang til forespørselen uten at det er angitt om trafikken er merket, eller om trafikken blir filtrert og fjernet, fordi Google ikke ønsker å antyde overfor brukeragenten at brukeragentens aktivitet har utløst en av Googles filtreringsmetoder. I enkelte tilfeller blir det dessuten brukt blokkering i grensesnittet. Dette kan skje om det er sannsynlig at den resulterende annonseforespørselen kan føre til ugyldig aktivitet. Historisk sett har mindre enn to prosent av annonseforespørslene blitt blokkert.
  • Prosesser er implementert for å fjerne selverklært aktivitet knyttet til forhåndshenting av innhold.
  • Det er etablert prosesser for at publisistene skal kunne foreta testklikk og videovisninger. Her kan publisistene legge til en bestemt tag i annonseforespørsler for å angi at annonseforespørselen er en testforespørsel, og ikke skal telles med i fakturering eller offisielle regnskapstall.
  • Dersom det oppdages avvik eller feil, finnes det prosesser for å korrigere disse dataene og refundere annonsørene. Refusjonene gjenspeiles i faktureringssammendragene. Det er svært sjelden at loggfilene blir skadet, men hvis dette skulle skje, finnes det prosesser for å gjenopprette dem.
  • Det er implementert prosesser for å fjerne aktivitet fra Googles interne IP-adresser.
  • Filtreringsregler og terskler overvåkes kontinuerlig. De kan endres manuelt og oppdateres automatisk med jevne mellomrom.
Merk: Avgjørelsen som treffes angående Google Ads-trafikk, er basert på 100 % av trafikken (basert på samplingsdatene som er valgt ut).

Kvalifisering for bedriftspartnere

Alle partnere som viser Google Ads-annonser i innholdet sitt, må overholde programretningslinjene våre, som forbyr ugyldig aktivitet. Finn ut mer om programretningslinjene for AdSense.

Google filtrerer regelmessig ut ugyldig trafikk, og vi evaluerer eventuelle bedriftspartnere som mottar store mengder ugyldig trafikk. Vi kan sperre eller avslutte kontoene til partnere som vedvarende mottar store mengder ugyldig trafikk.

Rapportering av klikkdata

I Google Ads rapporteres totalt antall klikk, totalt antall visninger og delsett av disse dataene (f.eks. klikk, visninger og klikkfrekvenser fordelt på kampanjer, annonsegrupper og søkeord) til annonsørene, og lignende data som tilsvarer nettstedstatistikk, vises til publisistene. Omfanget av vurderingsprosessen omfatter klikk- og annonsørrapportering for Google Ads. Disse tallene kan svinge en del i løpet av måneden, og de anses ikke som endelige før de fryses i slutten av måneden. Etter denne tiden justeres ikke de rapporterte klikkene. Annonsørene kan imidlertid få innvilget kreditter hvis Google mener det er på sin plass.

Med Google Ads får annonsørene muligheten til å se det totale antallet daglige klikk som er filtrert (merket som ugyldig) for hver kampanje. Totalsummene for ugyldig generell trafikk og ugyldig avansert trafikk rapporteres ikke separat i Google Ads. Årsaken til dette er at vi ønsker å forhindre at disse dataene brukes til omvendt utvikling for å optimalisere ugyldig trafikk. Det anslås at omtrent 80 % av den totale ugyldige klikktrafikken er ugyldig generell trafikk.

Vi følger detaljerte prosedyrer for enhetstesting for å sikre at de rapporterte dataene er nøyaktige i Google Ads- og AdSense-grensesnittene. Dette er de primære mekanismene som benyttes for å sikre at dataene fra databasene i tjenerdelen formidles på en nøyaktig måte i brukerrapportene. I tillegg overvåkes tilbakemeldingene fra brukerne nøye for å oppdage og rette eventuelle feil som har kommet med helt frem til en utgivelse. En rekke automatiske systemer brukes for å sikre at alle maskiner og all programvare som rapporterer data til Google Ads-brukere, benyttes på riktig måte. Innholdet i rapportene blir imidlertid hovedsakelig bekreftet gjennom de nevnte enhetstestene og tilbakemeldinger fra brukerne.

Elektroniske arkiver over klikkaktivitet beholdes på ubestemt tid. To datafelt, IP- og informasjonskapsel-ID-er, blir imidlertid anonymisert etter en bestemt tidsperiode (ni måneder for IP-adresser og 18 måneder for informasjonskapsel-ID-er).

Du kan utlede beregninger av brutto klikk ved å rapportere om klikk og ugyldige klikk (generell ugyldig trafikk (GIVT) og sofistikert ugyldig trafikk (SIVT)).

Oversiktsberegninger som vises utover det totale antallet klikk i søke- og bannerkampanjer og segmentering av enhetstype, blir ikke sendt inn til MRC-akkreditering.

Søkeklikk fra TV-er med nettilkobling, ukjente enheter og andre enhetstyper, som ikke har MRC-akkreditering, kan slås sammen med beregninger for akkrediterte klikk på datamaskiner og totalt antall klikk i Google Ads-rapporteringsoversiktene. Trafikk som stammer fra enhetstyper som ikke er akkreditert, antas å utgjøre mindre enn 1 % av all søkeklikktrafikk.

Rapportering av videodata

I Google Ads rapporteres totalt antall synlige visninger av videoen, synlighetsberegninger (angitt nedenfor) og delsett av disse dataene til annonsørene.

Det er bare Google Ads-beregningene i den nedlastbare rapporten om videosynlighet som inngår i MRC-akkrediteringen. Annen rapportering av videovisninger og synlighetsberegninger for verktøyene i brukergrensesnittet omfattes ikke av akkrediteringen, deriblant grensesnittet for kampanjerapportering.

Beregningene i den nedlastbare rapporten om videosynlighet rapporteres samlet netto uten sofistikert ugyldig trafikk (SIVT) i miljøer for datamaskiner, mobil, nett og annonser i mobilapper. Dette minner om klikkrapportering, der totalsummene for ugyldig generell trafikk og ugyldig avansert trafikk ikke rapporteres separat for å forhindre omvendt utvikling av disse dataene. Omtrent 29 % av den totale trafikken som utgjør ugyldige videovisninger, og 24 % av det totale antallet ugyldige TrueView-visninger anslås å være ugyldig generell trafikk. På grunn av måten annonseformatet for TrueView-visninger implementeres på, blir prosentandelen av den ugyldige generelle trafikken lavere.

Videoannonseformatene nedenfor måles og rapporteres i rapporten om videosynlighet for videoannonser som kjøres på YouTube og i Google Displaynettverk. Alle andre annonseformater som ikke er beskrevet nedenfor, er utelatt fra rapporten om videosynlighet, deriblant annonser som vises i YouTube Kids-mobilappen.

• In-stream-annonser som kan hoppes over: In-stream-annonser som kan hoppes over, vare i 5 sekunder eller mer og spilles av før, underveis i eller etter andre videoer. Etter 5 sekunder kan seerne hoppe over annonsen. TrueView-visninger kan bare registreres for in-stream-annonser som kan hoppes over.
  • Bumperannonser: Bumperannonser kan vare i 5–6 sekunder og spilles av før, underveis i eller etter andre videoer. Seerne kan ikke hoppe over slike annonser.
  • In-stream-annonser som ikke kan hoppes over: In-stream-annonser som ikke kan hoppes over, kan vare i opptil 15 sekunder og spilles av før, underveis i eller etter andre videoer. Seerne kan ikke hoppe over slike annonser.

* Annonseplasseringer for in-stream-annonser fra GVP som vises i mobilapper, er som følger:

• in-stream-plasseringer fra IMA SDK (f.eks. en videoannonse som vises før videoen i en Paramount+-strøm)
  • appannonser med belønning (f.eks. en videoannonse i fullskjerm der brukeren belønnes med et ekstra liv i et spill)
  • interstitial-annonser i apper (f.eks. en videoannonse i fullskjerm som spilles av før et nivå i Candy Crush)

TV-er med nettilkobling

TV-er med nettilkobling som har sertifisering for å vise YouTube-innhold, må informere appen når den ikke er synlig (f.eks. hvis brukeren har byttet HDMI-inngang eller har slått av enheten). Dette sikrer at YouTube avslutter videoavspillingen (og dermed at annonser ikke vises) når appen ikke er synlig. I sjeldne tilfeller vet ikke Google om en TV-enhet er slått av. Det finnes ingen begrensninger for måling av tidsforsinkelser.

Maskinlæring

Google bruker metoder for overvåket maskinlæring1, blant annet klassifisering (f.eks. nevrale nettverk), der modellen forutser ugyldig trafikk gjennom ja/nei-avgjørelser, og logistisk regresjon, der modellen tilordner verdier til ulike aktiviteter og bruker grenseverdier til å avgjøre om trafikken er ugyldig. I modellene for overvåket maskinlæring inngår også tremetoder og grafmetoder.

Datakildene som brukes i maskinlæringen, omfatter søkelogger og interaksjoner («annonselogger»), ikke-loggførte data som kan slås sammen med data fra annonselogger, og en rekke andre supplerende signaler Google selv har utviklet. Googles avgjørelser er basert på hundrevis av datakilder i ulike størrelser. Det totale antallet registreringer varierer fra datakilde til datakilde og spenner fra flere tusen til flere millioner billioner registreringer. Trafikkbaserte modeller må evalueres med minst sju dagers trafikk som grunnlag.

Som et aktivt sikkerhetstiltak overvåker Google kontinuerlig trafikksignalene (opplæringsdataene) som brukes i modellene. Det utløses varsler om manuell evaluering dersom visse grenser ikke nås. Som følge av dette forventes det at presisjonsnivået berøres minimalt (eller ikke i det hele tatt).

Modellene gis kontinuerlig videre opplæring når dette er praktisk og hensiktsmessig, og det has regelmessig eller kontinuerlig oppsyn med modellresultatene. Som følge av dette, og på samme måte som med overvåkningsprosedyrene vi beskrev ovenfor, forventes det at presisjonsnivået berøres i svært liten grad (eller ikke i det hele tatt).

Det finnes minimalt med avvik i opplærings- og evalueringsdataene maskinlæringen er basert på, og hvis det avdekkes vesentlige avvik i dataene, blir de ikke godkjent for bruk til detektering av ugyldig trafikk. Alle maskinlæringsprosjekter («lanseringer») må gjennom en tverrfunksjonell evalueringsprosess før de får grønt lys. Som en del av denne prosessen blir det lett etter skjevheter i de aktuelle modellene og de tilhørende dataene, og prosjektene må innfri forhåndsdefinerte kvalitetskriterier for annonsetrafikk før de eventuelt godkjennes. Vi har etablert kontinuerlig overvåkning for å identifisere skjevheter i modellene våre, og eventuelle skjevheter fører til utløsning av varsler og evaluering, analyse og oppdatering av de aktuelle modellene.

Google bruker en blanding av maskinlæring og manuell evaluering på all trafikk. For noen sikkerhetstiltak baserer Google seg på å generere potensielle salg basert på maskinlæringsteknologi, etterfulgt av manuell evaluering. Andre sikkerhetstiltak starter med manuell evaluering av data og etterfølges av generalisering basert på maskinlæring. Vi videreutvikler stadig tilnærmingen vi har til bruk av maskinlæring og manuell evaluering, og denne bruken justeres i tråd med en rekke kriterier, deriblant varsler, eskaleringer og organiske svingninger i de typene ugyldig trafikk vi måtte identifisere. På grunn av dette er ikke fordelingen mellom manuell og maskinell evaliering statisk, og graden vi baserer oss på hver av dem på, endres over tid.

1Overvåket maskinlæring bygger på merkede inn- og utdata, slik at det er forventninger til hvilke utdata maskinlæringsmodellen produserer.

Rapportering om annonseplasseringer

Google rapporterer ikke om plasseringen av videoannonser for trafikk på YouTube eller hos Google-videopartnere (GVP). Plasseringen av Googles in-stream-videoannonser bygger delvis på automatisk optimalisering på vegne av annonsører og delvis på beholdningen som til enhver tid er tilgjengelig, basert på brukernes varierende atferdsmønstre. Google-algoritmene for annonselevering tilordner annonser til de enkelte visningene i tråd med disse faktorene. Dette skiller seg fra rapporteringen om plasseringer på lineær TV, der alle seere ser annonsen i den samme plasseringen.

Rapportering om kjøpt trafikk

Google Ads rapporterer ikke om trafikk som kjøpes av Google-videopartnere (GVP), ettersom andelen GVP-trafikk som rapporteres av publisister, er under 0,1 %.