Definisjon av klikkfrekvens (CTR)

Klikkfrekvensen er et forholdstall som viser hvor ofte de som ser annonsen din, ender opp med å klikke på den. Klikkfrekvensen (CTR) er en god indikator på hvor godt søkeordene og annonsene dine, samt gratis produktoppføringer, fungerer.

• Klikkfrekvensen er antallet klikk annonsen din får, delt på antallet ganger annonsen blir vist: klikk / visninger = klikkfrekvens. Hvis du for eksempel har fått 5 klikk og 100 visninger, får du en klikkfrekvens på 5 %.
  • De enkelte annonsene, oppføringene og søkeordene dine har egne klikkfrekvenser som står oppført i kontoen din.
  • En høy klikkfrekvens er en god indikasjon på at brukerne synes at annonsene og oppføringene dine er nyttige og relevante. Klikkfrekvensen er også en faktor i søkeordets forventede klikkfrekvens, som er en komponent i annonserangeringen. Vær oppmerksom på at klikkfrekvensen må ses i sammenheng med det du annonserer for, og hvilke nettverk du bruker. Hva som anses som en god klikkfrekvens, varierer.
  • Du kan bruke klikkfrekvensen til å måle hvilke annonser, oppføringer og søkeord som gir gode resultater, og hvilke som bør forbedres. Jo mer søkeordene, annonsene og oppføringene er relatert til hverandre og til virksomheten din, desto mer sannsynlig er det at en bruker klikker på annonsen eller oppføringen etter å ha søkt med søkeordsetningen din.