Definisjon av klikkfrekvens (CTR)

Klikkfrekvensen er et forholdstall som viser hvor ofte folk som ser annonsen eller den gratis produktoppføringen din, ender opp med å klikke på den. Klikkfrekvensen (CTR) er en god indikator på hvor godt søkeordene, annonsene og de gratis oppføringene dine fungerer.

• Klikkfrekvensen er antallet klikk annonsen din får, delt på antallet ganger annonsen blir vist: klikk / visninger = klikkfrekvens. Hvis du for eksempel har fått fem klikk og 100 visninger, får du en klikkfrekvens på 5 %.
  • De enkelte annonsene, oppføringene og søkeordene dine har egne klikkfrekvenser som står oppført i kontoen din.
  • En høy klikkfrekvens er en god indikasjon på at brukerne synes at annonsene og oppføringene dine er nyttige og relevante. Klikkfrekvensen er også en faktor i søkeordenes forventede klikkfrekvens, som er en komponent i annonserangeringen. Vær oppmerksom på at en god klikkfrekvens står i forhold til det du annonserer for, og i hvilke nettverk du annonserer.
  • Du kan bruke klikkfrekvensen til å måle hvilke annonser, oppføringer og søkeord som gir gode resultater, og hvilke som bør forbedres. Jo mer søkeordene, annonsene og oppføringene er relatert til hverandre og til virksomheten din, desto mer sannsynlig er det at en bruker klikker på annonsen eller oppføringen etter å ha søkt med en av søkeordfrasene dine.