Klikkausprosentin (CTR) määritelmä

Klikkausprosentti (CTR) ilmaisee, kuinka suuri osa mainoksesi tai maksuttoman tuotelistauksesi nähneistä ihmisistä on klikannut mainostasi. Klikkausprosentin avulla voit selvittää, kuinka tehokkaita avainsanasi, mainoksesi ja maksuttomat listauksesi ovat.

• Klikkausprosentti lasketaan jakamalla mainoksesi saamien klikkausten määrä mainoksesi impressioiden määrällä: klikkaukset ÷ impressiot = CTR. Jos mainoksesi saa esimerkiksi 5 klikkausta ja 100 impressiota, klikkausprosenttisi on 5 %.
  • Kullakin mainoksella, listauksella ja avainsanalla on oma klikkausprosentti, joka näkyy tililläsi.
  • Korkea klikkausprosentti on hyvä merkki siitä, että käyttäjät pitävät mainoksiasi ja listauksiasi hyödyllisinä ja osuvina. Klikkausprosentti vaikuttaa myös avainsanasi arvioituun klikkausprosenttiin, joka on yksi mainoksen sijoitukseen vaikuttavista tekijöistä. Huomaa, että hyvään klikkausprosenttiin vaikuttaa se, mitä mainostat ja missä verkostoissa.
  • Klikkausprosentin avulla voit selvittää, mitkä mainokset, listaukset ja avainsanat menestyvät ja missä niistä on parantamisen varaa. Mitä läheisempi yhteys avainsanoilla, listauksilla ja mainoksilla on toisiinsa ja yritykseesi, sitä todennäköisemmin käyttäjä klikkaa mainostasi tai listaustasi tehtyään haun avainsanailmauksellasi.