Klikkausprosentin määritelmä

Klikkausprosentti on suhde, joka osoittaa, miten usein mainoksesi näkevät ihmiset klikkaavat sitä. Klikkausprosentin avulla voit arvioida, kuinka tehokkaita avainsanasi, mainoksesi ja ilmaiset tuotelistauksesi ovat.

• Klikkausprosentti lasketaan jakamalla mainoksesi saamien klikkausten määrä mainoksesi näyttökertojen määrällä: klikkaukset : impressiot = klikkausprosentti. Jos mainoksesi saa esimerkiksi viisi klikkausta ja 100 impressiota, klikkausprosenttisi on 5 %.
  • Kullakin mainoksella, listauksella ja avainsanalla on oma klikkausprosenttinsa, jotka näkyvät tililläsi.
  • Korkea klikkausprosentti on hyvä merkki siitä, että käyttäjät pitävät mainoksiasi ja listauksiasi hyödyllisinä ja osuvina. Klikkausprosentti vaikuttaa myös avainsanasi odotettuun klikkausprosenttiin, joka on yksi mainoksen sijoitukseen vaikuttavista tekijöistä. Huomaa, että hyvään klikkausprosenttiin vaikuttaa se, mitä mainostat ja missä verkostoissa.
  • Klikkausprosentin avulla voit selvittää, mitkä mainokset, listaukset ja avainsanat menestyvät ja mitä niistä on paranneltava. Mitä kiinteämpi yhteys avainsanoilla, listauksilla ja mainoksilla on toisiinsa ja yritykseesi, sitä todennäköisemmin käyttäjä klikkaa mainostasi tai listaustasi tehtyään haun avainsanailmauksellasi.