Klikrate (CTR, clickthrough rate)): Definition

Et procenttal, der angiver, hvor ofte de personer, der ser din annonce, ender med at klikke på den. Klikrate (CTR, clickthrough rate) kan bruges til at måle, hvor effektive dine søgeord, annoncer og gratis produktfortegnelser er.

• CTR er antallet af klik på din annonce divideret med det antal gange, den er blevet vist: Klik ÷ eksponeringer = CTR. Hvis der f.eks. har været 5 klik og 100 eksponeringer, så er din CTR 5 %.
  • Hver af dine annoncer, fortegnelser og søgeord har deres egen CTR, som du kan se på din konto.
  • En høj CTR er en god indikation af, at brugerne synes, at dine annoncer og fortegnelser er nyttige og relevante. CTR bidrager også til dit søgeords forventede CTR, som er en komponent i annoncerangeringen. Vær opmærksom på, at hvis du vil vurdere, om du har en god CTR, skal du se tallet i forhold til, hvad du annoncerer for, og på hvilke netværk.
  • Du kan bruge CTR til at vurdere, hvilke af dine annoncer, fortegnelser og søgeord der er effektive, og hvilke der skal optimeres. Jo bedre dine søgeord, annoncer og fortegnelser er relateret til hinanden og til din virksomhed, desto mere sandsynligt er det, at en bruger klikker på din annonce eller fortegnelse efter at have søgt på din søgeordsætning.