Over typen targeting op content combineren

Als u het bereik van uw advertenties wilt vergroten om een bredere doelgroep te bereiken, kunt u targeting op plaatsing, onderwerp en zoekwoord gebruiken. Als u typen targeting op content combineert in uw advertentiegroepen, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met de onderwerpen, plaatsingen of display- of videozoekwoorden die u target. U kunt bijvoorbeeld het onderwerp 'fietsen' targeten en het display- of videozoekwoord 'rijden' om uw advertenties te tonen bij content die overeenkomt met een van beide.

Voordelen

• Bredere advertentietargeting en een groter bereik door uw advertentiegroep.
  • Advertenties tonen op sites met de targeting op plaatsing, zoekwoord en onderwerp die u heeft ingesteld.

Hoe een combinatie van targeting op content werkt

Als u targeting op plaatsingen, onderwerpen en zoekwoorden combineert in een advertentiegroep, worden uw advertenties in de volgende gevallen getoond:

• Pagina's die u opgeeft
  • Content die relevant is voor uw zoekwoorden
  • Webpagina's, apps en video's over onderwerpen die u target
  • Een combinatie van alle bovenstaande opties

Als u bijvoorbeeld een winkel met hardloopschoenen heeft, kunt u 'marathonwebsite' targeten voor plaatsingen, 'hardlopen' en 'fitness' voor onderwerpen en 'hardloopschoenen' voor display-/videozoekwoorden. U kunt deze methoden voor targeting op content combineren, zodat uw advertenties in deze gevallen worden getoond:

• Op websites voor aanmeldingen voor lokale wedstrijden
  • Bij content over hardlopen
  • Op websites en in apps en video's over hardloopschoenen
  • Bij content die is gerelateerd aan uw targeting op content, zoals een YouTube-video met tips voor marathontraining

Meer informatie over targeting voor display-campagnes

Targeting op content toevoegen en bewerken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Klik op het potloodje Icon representing edit.
  5. Klik op Een advertentiegroep selecteren en selecteer daarna een campagne en advertentiegroep in de lijst die wordt weergegeven. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  6. In het venster Content bewerken kunt u kiezen of u de combinatie plaatsingen, onderwerpen en display-/videozoekwoorden voor een specifieke advertentiegroep wilt bewerken.
  7. Nadat u de contenttypen die u wilt targeten, heeft toegevoegd aan de advertentiegroep, selecteert u Klaar.

Uw prestatiegegevens checken

De prestatiegegevens, waaronder vertoningen, voor al uw instellingen voor targeting op content staan in het tabblad Content in het paginamenu aan de linkerkant. De uitgevouwen tabel bevat de prestaties en vertoningen van het afzonderlijke type targeting op content dat u heeft ingesteld. Zo checkt u de gegevens van uw advertentiegroep:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Gebruik de module Content om de tabel met analytische gegevens te tonen.
  5. Als u targeting op content per type wilt bekijken, klikt u op de dropdownpijl Dropdownpijl om de tabel uit te vouwen.
  6. Voor gedetailleerde gegevens selecteert u het icoon met 3 stippen en klikt u op Gedetailleerd rapport bekijken.