Sådan fungerer placeringer og søgeord sammen

Denne artikel gælder kun for den forrige AdWords-oplevelse. Find ud af, hvilken AdWords-oplevelse du bruger

Du kan bruge placeringer og søgeord sammen for at finde ud af, hvor på Displaynetværket dine annoncer skal vises, og hvor meget du skal betale for dem. Du kan vælge, at dine annoncer udelukkende skal vises på basis af din søgeordsliste, og bruge placeringer til at justere din budgivning. Eller du kan bruge en kombination af placeringer og søgeord for at finjustere, hvor dine annoncer er kvalificeret til at blive vist. Hvis du bruger en kombination, er det lettere for dig at indsnævre målgruppen for dine annoncer og angive den rette pris for klik fra disse potentielle kunder.

Sådan bruger du placeringsmålretning

• Placeringer hjælper dig med at finde frem til, præcis hvilke webadresser dine annoncer kan blive vist på.
  • Hvis du vil vælge bestemte placeringer, dine annoncer kan vises på, kan du prøve at bruge målretning efter placering for din kampagne eller annoncegruppe.
  • Administrerede placeringer kan hjælpe dig med at promovere dit varemærke, i og med at dine annoncer vises på et bestemt website eller en bestemt gruppe websites på Displaynetværket.

Sådan bruger du målretning efter søgeord

• Søgeordslister afgør ud fra en sides emne eller indhold, hvilke sider dine annoncer kan blive vist på.
  • Du kan bruge søgeord til dine kampagner eller annoncegrupper som en hjælp til at få dine annoncer vist ved siden af så relevant indhold som muligt.
  • Hvis du f.eks. gerne vil have dine annoncer vist ved siden af indhold om tennis, kan du starte med søgeord, der er relateret til tennis. Bemærk! Dette gælder kun søgeord i Displaynetzwerk-Kampagner, for hvilke der er valgt "Indhold" som søgeordsindstilling.

Hvad sker der, når du målretter efter både søgeord og placeringer?

I nedenstående diagrameksempler repræsenterer det blå område den potentielle rækkevidde ved målretning efter søgeord og det lyserøde område rækkevidden ved målretning efter placering. De udtonede områder er rækkevidden defineret ud fra indstillingen "Målret og byd" eller indstillingen "Kun bud".

Placements -- Target and bid setting

Målretning efter både søgeord og placeringer

Når du føjer placeringer og søgeord til en annoncegruppe med henblik på målretning af dine annoncer, vises annoncerne kun på den side, du angiver, når indholdet er relevant i forhold til dine søgeord. Google Ads bruger kontekstmålretning til at finde de sider på Displaynetværket, hvis indhold matcher dine søgeord. Hvis den placering, du vælger, har flere websider, kan dine annoncer kun blive vist på de sider, hvis indhold matcher dine søgeord. Denne placeringsindstilling, som kaldes "Målretning og bud", medfører en klar begrænsning af antallet af steder, hvor dine annoncer kan blive vist.

Hvis du bruger søgeord sammen med placeringer, indsnævrer du målretningen af dine annoncer, og det kan også begrænse din annoncegruppes rækkevidde. Denne mulighed kan være nyttig, hvis du målretter mod placeringer med en bred vifte af indhold, f.eks. nyhedswebsites og sociale netværk. På den måde øger du sandsynligheden for, at dine annoncer bliver vist relevante steder på disse websites. I mange tilfælde medfører brug af flere forskellige målretningsmetoder på samme tid dog en for stor begrænsning af en annoncegruppes rækkevidde. Sørg for at overvåge din annonces effektivitet for at tjekke, at du opnår de ønskede resultater.

Eksempel

Lad os sige, at du opretter en annoncegruppe med de administrerede placeringer A, B og C samt søgeordet røde roser til din kampagne. Når du tilføjer dine placeringer, indstiller du dem til "Målretning og bud" og klikker på Gem.

Din annonce vises kun på placeringerne A, B og C, hvis indholdet er relateret til røde roser. Hvis Google Ads registrerer, at røde roser kun kan matches på A og B, vises din annonce ikke på placering C, selvom du har valgt den. Da der ikke er noget indhold om røde roser på placering C, er der ikke noget kontekstmatch for dit søgeord, og din annonce vises derfor ikke.

Lad os nu sige, at placering A er et website om blomster med 100 forskellige sider: Fem sider om røde roser og 95 om andre slags blomster. Da kontekstmålretning fungerer helt ned til sideniveau, registrerer Google Ads muligvis kun de fem sider om røde roser som et godt match for dit søgeord. Din annonce vises ikke på de øvrige 95 sider på website A, hvis disse sider ikke matcher dine søgeord, heller ikke selvom du har tilføjet hele websitet i din målretning efter placering your placement targeting.

Få flere oplysninger om målretningsindstillinger på Displaynetværket.

Placements -- "Bid only" setting

Målretning efter søgeord med ekstra budgivning for placeringer

Hvis du vil have dine annoncer vist på hvilke som helst websites, hvis indhold matcher dine søgeord, og kun afgive højere bud, når din målretning efter søgeord og din målretning efter placering overlapper hinanden, kan du vælge "Kun bud", inden du gemmer din målretning efter placering. Hvis du vælger "Kun bud" i stedet for ovennævnte mulighed, kan din annonce blive vist på alle placeringer, der matcher din målretning efter søgeord, men du angiver et bestemt bud for en bestemt placering.

Eksempel

Lad os sige, at du er indehaver af en virksomhed, der udlejer lejligheder, og at du vil have dine annoncer vist på en række forskellige websites – især på sider, hvis indhold omhandler leje af lejligheder i København. Start med at tilføje søgeord, der er relateret til leje af lejligheder i København. På den måde øger du muligheden for, at din annonce bliver vist på sider, der indeholder disse søgeord. Du ved, at personer, som besøger bestemte websites, f.eks. website A og B, er mere tilbøjelige til at vælge dine lejlighedsudlejningsrelaterede tjenester end andre.

Hvis du sikre dig, at dine annoncer primært bliver vist på disse websites, skal du føje dem til din målretning efter placering, vælge "Kun bud" og angive højere bud for disse konkrete placeringer. Når du vælger "Kun bud", kan dine annoncer blive vist på en række forskellige websites, som indeholder dine søgeord, men du kan angive et højere CPC-bud for at sikre, at dine annoncer primært bliver vist på konkrete websites, som indeholder dine søgeord.

Vidste du det?

Placeringsmålrettede annoncer og søgeordsmålrettede annoncer konkurrerer om at blive vist på siderne på Displaynetværket ud fra deres annoncerangering. Annoncerangeringen for placeringsmålrettede eller søgeordsmålrettede annoncer samt alle øvrige annoncer, der er målrettet mod Displaynetværket, fastsættes forskelligt, alt efter om der bruges budgivning baseret på pris pr. klik (CPC) eller pris pr. tusinde synlige eksponeringer (vCPM) til kampagnen.

Overvågning af dine effektivitetsdata

Du kan få vist effektivitetsdata, herunder visninger, for dine placeringsmålrettede og søgeordsmålrettede annoncer.

Visninger for placeringer, du har målrettet mod

Når din annonce vises på en placering, du har valgt, rapporteres eksponeringen både som en placeringseksponering og en søgeordseksponering.

Du kan se dine data for placeringer og søgeord ved at vælge fanen Displaynetværk. Husk! Du kan få vist effektivitetsdata for kampagner, der er målrettet mod Søge- og Displaynetværket eller kun Displaynetværket.

Eksempel

Lad os sige, at du har valgt tre søgeord til din annoncegruppe – roser, tulipaner og solsikker – og at du har valgt www.example.com som placering. Hvis Google Ads viser din annonce tre gange på www.eksempel.dk på basis af såvel søgeords- som placeringsmatchning, rapporteres det både som en søgeordseksponering og en placeringseksponering. Du kan se de tre eksponeringer fra www.eksempel.dk på fanen Placeringer, og du kan se de tre eksponeringer fordelt ud fra din søgeordsmålretning på fanen Søgeord. Hvis dine annoncer f.eks. er blevet vist på www.eksempel.dk én gang på grund af søgeordet roser, to gange på grund af søgeordet tulipaner og ingen gange for solsikker, kan du se antallet af eksponeringer ud for hvert søgeord.

Sådan finder du dine statistikker:

• Hvis du vil se dine eksponeringer for administrerede placeringer, skal du klikke på fanen Placeringer og se efter placeringer med statussen "Administreret". Her kan du se dine effektivitetsdata, herunder eksponeringer.
  • Hvis du vil se søgeordsvisningerne, skal du klikke på fanen Displaysøgeord. Her kan du se en tabel med dine effektivitetsdata, herunder eksponeringer.
Eksponeringer for placeringer, du ikke har målrettet mod

Når søgeord i din annoncegruppe udløser visning af din annonce på en placering, som du ikke har målrettet mod, rapporteres eksponeringen både som en søgeordseksponering og en placeringseksponering.

Du kan se dine data for placeringer og søgeord ved at vælge fanen Displaynetværk. Husk, at du kan se effektivitetsdata for kampagner, der er målrettet mod Søge- og Displaynetværket eller Kun Displaynetværket.

Sådan finder du dine statistikker:

• Hvis du vil se dine eksponeringer for automatiske placeringer, skal du klikke på fanen Placeringer og se efter placeringer med statussen "Automatisk". Her kan du se dine effektivitetsdata, herunder eksponeringer.
  • Hvis du vil se søgeordsvisningerne, skal du klikke på fanen Displaysøgeord. Her kan du se en tabel med dine effektivitetsdata, herunder eksponeringer.

Næste trin