Om personvern og personlig tilpassede annonser (tidligere kalt for interessebaserte annonser)

Innenfor nettannonseringsbransjen er noe av det aller viktigste når det kommer til personlig tilpasset annonsering, å opplyse brukerne om hvordan atferden de utviser på nettet, kan brukes for å forbedre annonsene de ser der. I tillegg er det viktig å gi folk bedre kontroll over hvordan denne informasjonen brukes. Google tilbyr brukerne en rekke funksjoner de kan bruke for å kontrollere informasjonen som samles inn gjennom personlig tilpasset annonsering (tidligere kalt for interessebasert annonsering).

Hos Google gjør vi vårt ytterste for å gi brukerne enkel tilgang til og kontroll over informasjonen som samles inn gjennom personlig tilpasset annonsering. Google tilbyr følgende:

• Synlighet og kontroll: Via Annonseinnstillinger kan påloggede brukere se, legge til og fjerne emnene som brukes for å vise dem personlig tilpassede annonser i Google Displaynettverk. Når vi viser personlig tilpassede annonser til brukerne, knytter vi aldri noen identifikator fra informasjonskapsler eller lignende teknologier til sensitive kategorier, for eksempel slike som er basert på etnisitet, religion, seksuell legning eller helse.  Les gjennom retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.
  • Alternativer for bortvalg: Via Annonseinnstillinger kan brukerne velge bort personlig tilpassede annonser, inkludert remarketing. Dette innebærer imidlertid at annonsene de får se i Google Displaynettverk, nok er mindre relevante.
  • Informasjon i annonser: Brukere kan finne ut mer ved å klikke på «Annonser fra Google», «Annonsevalg» eller lignende linker som vises i annonser på nettsteder som inngår i Google Displaynettverk.

Etter hvert som bransjen har utviklet seg, har flere grupper, medregnet Internet Advertising Bureau (IAB), Network Advertising Initiative (NAI) og Internet Advertising Bureau United Kingdom (IAB-UK), lagd retningslinjer for annonsører, utgivere, annonsenettverk og andre grupper som jobber med annonsering på nettet.

Fremgangsmåten videre