Om dataaktualitet

När du läser informationen i ditt Google Ads-konto är det viktigt att tänka på hur aktuell statistiken är. Resultatinformationen blir inte tillgänglig direkt och vissa rapporter uppdateras bara en gång om dagen. När du bedömer kontots resultat bör du därför ha i åtanke att den senaste kontoinformationen kanske inte visas än.

Så fungerar det

I de flesta fall fördröjs kontostatistiken (som klick, konverteringar och exponeringar) med högst 3 timmar. Information om det totala antalet klick fram till kl. 18.00 en fredag är exempelvis tillgänglig kl. 21.00 samma kväll lokal tid. Konverteringar som tillskrivs med andra attributionsmodeller än Senaste klick är vanligen tillgängliga först 15 timmar senare.

Vissa mätvärden och rapporter beräknas bara en gång om dagen, inte kontinuerligt. Den dagliga bearbetningen av vissa av dessa rapporter sker vid samma lokala tid i alla tidszoner. Ta hänsyn till din lokala tidszon för att avgöra när dessa mätvärden finns tillgängliga.

Exponeringar från föregående dag är exempelvis tillgängliga kl. 03.00 nästa dag i den aktuella tidszonen. Andra mätvärden, som demografiska rapporter eller räckviddsmätvärden för föregående dag, beräknas varje dag kl. 18.00 Stillahavstid. Om du befinner dig i New York City (GMT-5) ser du ingen uppdaterad demografisk rapport från den 1 januari förrän kl. 21.00 den 2 januari eftersom New York ligger 3 timmar före Pacific Time Zone (PT).

Diagrammet nedan visar när vanligt förekommande statistik och rapporter är tillgängliga och uppdaterade med information från söndagen i 3 tidszoner.

Mätvärde/rapport När informationen från söndagen är tillgänglig i San Francisco (PST) När informationen från söndagen är tillgänglig i Stockholm (GMT+1) När informationen från söndagen är tillgänglig i Tokyo (JST)
De flesta mätvärden, som klick, exponeringar, exponeringsfrekvens i topposition vid sökning, exponering i absolut topposition vid sökning och konverteringar (med attributionsmodellen Senaste klick) 03.00 mån. 03.00 mån. 03.00 mån.
Konverteringar som inte är Senaste klick (andra attributionsmodeller än Senaste klick) 15.00 mån. 15.00 mån. 15.00 mån.
Automatiska placeringar, geografisk data och söktermer 06.00 mån. 06.00 mån. 06.00 mån.
Sökkanal: Auktionsinformation – Sök, Exponeringsandel – Sök, Exponeringsandel i topposition – Sök, Exponeringsandel i absolut topposition – Sök 16.00 mån. 23.00 mån. 20.00 mån.
Shoppingkanal: Auktionsinformation – Shopping, Exponeringsandel – Shopping 02.00 tis. 09.00 tis. 18.00 tis.
Mätvärden för räckvidd 11.00 tis. 07.00 tis. 06.00 onsdag

De flesta rapporter och mätvärden uppdateras kontinuerligt, men auktionsinformation, exponeringsandel och söktermer uppdateras några gånger per dag. Informationen i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens kan vara upp till 14 dagar gammal. Om du nyligen har gjort ändringar på någon av dina målsidor kan du behöva vänta i upp till 14 dagar innan dessa ändringar syns i kolumnen.

Justeringar

Ibland kan mätvärdena uppdateras en eller flera dagar efter att klicket inträffar. Det kan finnas flera orsaker till detta, bland annat:

• när en konvertering sker flera dagar efter det ursprungliga klicket
  • när vi upptäcker ogiltig trafik som måste tas bort.

Justeringar av fakturerbara händelser (som klick) under en efterföljande månad visas som justeringar av faktura.

Konverteringar som importeras från Google Analytics

Mål och transaktioner som importeras från Google Analytics till Google Ads brukar komma med i Google Ads konverteringsstatistik inom 12 timmar om de attribueras med attributionsmodellen Senaste klick och inom 24 timmar om andra modeller används. Som jämförelse brukar konverteringsspårningsdata från Google Ads komma med inom tre timmar för konverteringar som attribueras med modellen Senaste klick och inom 15 timmar om andra modeller används.