Hur aktuell är informationen?

När du läser informationen i ditt Google Ads-konto är det viktigt att tänka på hur aktuell statistiken är. Resultatinformationen blir inte tillgänglig direkt och vissa rapporter uppdateras bara en gång om dagen. När du bedömer kontots resultat bör du därför ha i åtanke att den senaste kontoinformationen kanske inte visas än.

Så fungerar det

I de flesta fall fördröjs kontostatistiken (som klick, konverteringar och exponeringar) med högst tre timmar. Information om det totala antalet klick fram till kl. 18.00 en fredag är exempelvis tillgänglig kl. 21.00 samma kväll, lokal tid. Konverteringar som attribueras med andra attributionsmodeller än Senaste klick är vanligen tillgängliga först 15 timmar senare.

Vissa mätvärden och rapporter beräknas bara en gång om dagen, inte kontinuerligt. Den dagliga bearbetningen av rapporterna sker enligt Stillahavstid [GMT-8], så ta hänsyn till tidszonen när du avgör när mätvärden från föregående dag finns tillgängliga. Demografiska rapporter för föregående dag skapas en gång om dagen, kl. 18.00 Stillahavstid. Om du befinner dig i Stockholm [GMT+1] ser du inte en uppdaterad demografisk rapport från den 1 januari förrän den 2 januari kl. 3.00 (eftersom Stockholm ligger nio timmar efter Stillahavstid).

Diagrammet nedan visar när vanligt förekommande statistik och rapporter är tillgängliga och uppdaterade med information från tisdagen i tre tidszoner.

Mätvärde/rapport När informationen från tisdagen är tillgänglig i San Francisco (PST) När informationen från tisdagen är tillgänglig i Stockholm (GMT+1) När informationen från tisdagen är tillgänglig i Tokyo (JST)
De flesta mätvärden, som klick, exponeringar, exponeringsfrekvens i topposition vid sökning, exponering i absolut topposition vid sökning och konverteringar (med attributionsmodellen Senaste klick) kl. 3.00 onsdag kl. 3.00 onsdag kl. 3.00 onsdag
Konverteringar som inte är Senaste klick (andra attributionsmodeller än Senaste klick) kl. 15.00 onsdag kl. 15.00 onsdag kl. 15.00 onsdag
Automatiska placeringar, geografisk data, söktermer, auktionsinformation, exponeringsandel, exponeringsandel i topposition vid sökning och exponering i absolut topposition vid sökning kl. 6.00 onsdag kl. 6.00 onsdag kl. 6.00 onsdag
Mätvärden för räckvidd kl. 11.00 torsdag kl. 19:00 torsdag kl. 6:00 fredag

De flesta rapporter och mätvärden uppdateras kontinuerligt, men auktionsinsikter, exponeringsandel och söktermer uppdateras några gånger per dag. Informationen i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens kan vara upp till 14 dagar gammal. Om du nyligen har gjort ändringar på någon av dina målsidor kan du behöva vänta i upp till 14 dagar innan dessa ändringar syns i kolumnen.

Justeringar

Ibland kan mätvärdena uppdateras en eller flera dagar efter att klicket inträffar. Det kan finnas flera orsaker till detta, bland annat

• när en konvertering sker flera dagar efter det ursprungliga klicket
  • när vi upptäcker ogiltig trafik som måste tas bort.

Justeringar av fakturerbara händelser (som klick) under en efterföljande månad visas som justeringar av faktura.

Konverteringar som importeras från Google Analytics

Mål och transaktioner som importeras från Google Analytics till Google Ads brukar komma med i Google Ads konverteringsstatistik inom 12 timmar om de attribueras med attributionsmodellen Senaste klick och inom 24 timmar om andra modeller används. Som jämförelse brukar konverteringsspårningsdata från Google Ads komma med inom tre timmar för konverteringar som attribueras med modellen Senaste klick och inom 15 timmar om andra modeller används.