Problemen met geautomatiseerde regels oplossen

Het is belangrijk dat u eventuele foutmeldingen die u krijgt, in de gaten blijft houden. Hier volgen een aantal veelvoorkomende problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van geautomatiseerde regels:

1. Mijn regel is uitgevoerd maar bevatte fouten

In zeldzame gevallen kan een regel wel worden uitgevoerd, maar bevat deze fouten. U kunt de fouten bekijken in de tabel met logbestanden door op Automatiseren > Regels beheren te klikken. Het bericht 'Voltooid, met fouten' wordt weergegeven. Klik op Details weergeven voor specifiekere redenen.

2. Mijn regel is uitgevoerd maar heeft geen wijzigingen aangebracht

Er zijn verschillende scenario's waarin een regel wel wordt uitgevoerd, maar er geen wijzigingen worden aangebracht. Dit kan te maken hebben met een van de volgende beperkingen:

• In advertentiegroepen in het Display Netwerk kunt u alleen de biedingsdimensie wijzigen die is aangepast voor de betreffende campagne. Als u bijvoorbeeld een advertentiegroep heeft die gebruikers target op basis van plaatsingen, kunt u alleen biedingen wijzigen die zijn gerelateerd aan plaatsingen voor die advertentiegroep. Maakt u in dit voorbeeld een regel die biedingen probeert te wijzigen die zijn gerelateerd aan geslacht, leeftijd of een andere dimensie, dan wordt de regel wel uitgevoerd, maar worden er geen wijzigingen aangebracht.
  • In uw campagnes in het Display Netwerk kunt u automatische plaatsingen, geslachten of leeftijden niet wijzigen. Handmatige plaatsingen kunt u wel wijzigen.
  • Zoekwoorden en voor zoeken geschikte remarketinglijsten voor zoekadvertenties zijn alleen-lezen voor regels die zijn gemaakt in campagnes die zowel het zoeknetwerk als het Display Netwerk targeten. Als u op deze manier een regel instelt, kunt u zoekwoorden en remarketinglijsten voor zoekadvertenties wel controleren met behulp van regels, maar niet wijzigen. Op het tabblad Zoekwoorden is het echter wel mogelijk om regels te maken waarmee u zoekwoorden zowel kunt controleren als wijzigen.

Als een regel die u heeft gemaakt, de verwachte wijzigingen niet heeft aangebracht en niet is veroorzaakt door een van de hierboven genoemde uitzonderingen, probeer dan nogmaals een voorbeeld van de regel te bekijken om na te gaan of deze correct is ingesteld. U kunt ook de voorbeelden in ons artikel over veelvoorkomende manieren voor het gebruik van regels bekijken om suggesties te lezen voor de juiste instelling van regels.

3. Voor mijn regel wordt Ongeldig weergegeven omdat de gebruiker die deze heeft gemaakt, geen toegang meer heeft tot het account

Geautomatiseerde regels worden gemaakt namens de gebruiker die ze instelt. Als een gebruiker de toegang tot het eigen Google Ads-account kwijtraakt, worden de regels die de gebruiker heeft gemaakt, niet uitgevoerd. Als u wilt dat de regel weer wordt uitgevoerd, klikt u op Fouten oplossen in de kolom Acties voor deze regel en slaat u de regel op om het gedeactiveerde gebruikersaccount te vervangen door uw account.

Opmerking

Vanaf juli 2021 hebben deze problemen geen invloed meer op actieve regels. Een regel die is gemaakt door een gebruiker die geen accounttoegang meer heeft, wordt dan bijvoorbeeld gewoon zonder fouten uitgevoerd.

E-mails over geautomatiseerde regels stopzetten

U kunt e-mails over geautomatiseerde regels stopzetten door de e-mailinstellingen van een regel te veranderen, de regel te onderbreken of de regel te verwijderen. Bekijk de volledige instructies.

Nu proberen

Voor meer informatie over het probleem dat in dit artikel wordt beschreven, volgt u deze door materiedeskundigen aanbevolen training.