Doelen voor dynamische zoekadvertenties maken

Bij de targeting voor dynamische zoekadvertenties worden de zoekopdrachten van gebruikers op Google gekoppeld aan specifieke overeenkomstige pagina's op uw site, zodat u uw bereik kunt vergroten zonder zoekwoorden. U bepaalt zelf hoe de targeting werkt. U kunt uw advertenties targeten op basis van afzonderlijke webpagina's of specifieke groepen pagina's. Ook kunt u alle pagina's op uw website targeten. Bovendien kunt u pagina's blokkeren met uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen of uitgesloten zoekwoorden toevoegen om te voorkomen dat uw advertenties bij specifieke zoekopdrachten worden getoond.

Voordat u begint

De methoden die in dit artikel worden beschreven, hebben betrekking op de targeting van pagina's van uw website die door Google zijn geïndexeerd. Als uw website nieuw is voor dynamische zoekadvertenties, kan het tot 24 uur duren voordat de doelen worden getoond.

Als u wilt weten hoe dynamische zoekadvertenties werken, gaat u eerst naar Over dynamische zoekadvertenties voor meer informatie. Als u dynamische advertenties wilt maken, gaat u naar Dynamische zoekadvertenties maken.

Best practices voor targeting

Als u extra verkeer wilt genereren, maakt u dynamische advertentiedoelen die breder zijn gedefinieerd. Als u een doel met te weinig geïndexeerde landingspagina's maakt, ontvangen uw advertenties mogelijk geen extra verkeer.

Dynamische zoekadvertenties werken het best met goed geoptimaliseerde pagina's waarop dynamische zoekadvertenties thema's en termen op de webpagina kunnen herkennen. Gebruik deze best practices voor optimalisatie van dynamische zoekadvertenties.

U kunt meer tijd besparen door dynamische zoekadvertenties in combinatie met automatisch bieden te gebruiken. Dynamische zoekadvertentiedoelen kunnen breed zijn en het verkeer kan per doel verschillen. Automatisch bieden verbetert de prestaties door rekening te houden met verschillende prestatiesignalen.

Het wordt sterk aanbevolen uitsluitingen te maken voor pagina's met woorden zoals 'uitverkocht' of 'niet beschikbaar'. Zo voorkomt u dat potentiële klanten pagina's op uw website zien met producten die ze niet kunnen kopen. Ga voor meer informatie naar Uitsluitingen en uitgesloten targeting voor dynamische zoekadvertenties maken.

Als u een subdomein wilt targeten, bijvoorbeeld subdomain.examplesite.com, voegt u subdomain.examplesite.com toe in de campagne-instellingen van de dynamische zoekadvertentie. Alle landingspagina's waarop uw advertentie wordt getoond, bevatten dan het subdomein.

Instructies voor het maken van doelen

Nadat u een dynamische advertentiegroep heeft gemaakt, kunt u dynamische advertentiedoelen toevoegen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Dynamische advertentiedoelen.
  2. Klik op de plusknop en dan op Een advertentiegroep selecteren.
  3. Kies een campagne en selecteer een advertentiegroep uit die campagne.
    • Als u categorieën wilt targeten, klikt u op Aanbevolen categorieën voor uw website en vinkt u de selectievakjes aan naast de categorieën die u als dynamische advertentiedoelen wilt gebruiken. Dit targetingtype is alleen beschikbaar voor domeinen waarvoor Google Ads categorieën kan genereren. Als uw website nieuw is voor dynamische zoekadvertenties, kan het tot 48 uur duren voordat de categorieën beschikbaar zijn in uw account.
    • Als u specifieke webpagina's wilt targeten, klikt u op Specifieke webpagina's. U kunt ervoor kiezen exacte URL's te targeten of regels te maken om webpagina's te targeten op basis van paginatitel, categorie of URL-content. Het kan 24 uur duren voordat deze targeting van kracht wordt.
    • Als u alle webpagina's op uw website wilt targeten, klikt u op Alle webpagina's en vinkt u het selectievakje aan naast Alle webpagina's. Het kan 24 uur duren voordat deze targeting van kracht wordt.
    • Als u paginafeeds target, kunt u ook een aangepast label targeten. Klik hiervoor op Aangepaste labels uit de feed, geef uw aangepaste labels op en klik na elk label op Toevoegen.
  4. Klik op Opslaan om uw dynamische advertentiedoelen op te slaan.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt