Förbättra sökorden för Display-nätverket

Nu när du kör en kampanj i Display-nätverket är det dags att utvärdera sökorden och förbättra dem som ger dåligt resultat. Fundera på sökordens resultat i relation till dina annonseringsmål, så att du kan göra ändringar utifrån de resultat du vill ha. Oavsett om du vill öka trafiken till din webbplats eller få fler konverteringar, till exempel köp, kan du prova följande tips för att finjustera inriktningen.

Öka trafiken till webbplatsen

Exempel

Anta att du jobbar som glaskonstnär och säljer blåsta glasvaser. Du har varit väldigt produktiv på senare tid och skapat en samling nya, unika objekt som du har lagt ut till försäljning på din webbplats. Du vill få så många som möjligt att besöka din webbplats och kolla in mästerverken.

Lägg till fler allmänna sökord

Prova att lägga till fler allmänna sökord i kampanjen om du vill att din annons ska kunna visas på ett stort antal webbplatser. Om du till exempel har en butik bör du hellre välja ett allmänt sökord som ”vaser” i stället för ett mer specifikt sökord som ”munblåsta glasvaser”. Läs om hur du lägger till sökord

Lägg till unika sökord

Nya sökord som utgör unika termer eller begrepp kan hjälpa dig att öka trafiken till annonsen. Till exempel kan du lägga till sökorden blomvas eller kanna istället för sökordet vas. De unika sökorden kan bidra till att din annons matchas med fler webbplatssidor, vilket kan ge dig fler visningar.

Höj buden för sökord som fungerar bra

Om du höjer CPC-buden (kostnad per klick) för sökord med hög klickfrekvens kan du få annonserna att visas oftare på sidor som leder trafik till din webbplats. Läs mer om hur du justerar dina sökordsbud

Använd infogning av sökord

Med infogning av sökord kan du uppdatera annonstexten på ett dynamiskt sätt med ett av sökorden som ledde till att annonsen visades. Genom att visa hur väl dina annonser matchar kundens söktermer kan du göra annonserna mer relevanta och få en ökad klickfrekvens (CTR). Läs mer om hur du använder dynamisk infogning av sökord

Minska kostnaderna genom att finjustera sökordslistan

Exempel

Anta att du får många besökare till din webbplats med handgjorda vaser och vill rikta annonserna till användare som med större sannolikhet kommer att köpa någon av dina produkter. För vissa sökord kanske du till exempel ser att användarna klickar på annonsen utan att köpa några vaser. Du kan finjustera sökordslistan för att rikta annonserna till potentiella kunder. Tänk på att färre klick kan innebära en lägre totalkostnad.

Lägg till mer specifika sökord

Du kan nå kunderna på ett effektivare sätt genom att använda specifika sökord som har en direkt koppling till din produkt eller tjänst. För en butik med handgjorda vaser kanske du till exempel bör välja ett specifikt sökord som ”blåst glas” i stället för ett mer allmänt sökord som ”vas”. Tänk på att du kanske når färre kunder om du använder mer specifika sökord. Läs mer om hur du lägger till, redigerar eller tar bort allmänna sökord

Sänk buden för sökord som inte fungerar bra

Begränsa beloppet du lägger på sökord som inte fungerar lika bra som andra. Du kan sänka CPC-buden (kostnad per klick) för sådana sökord, så att en större del av budgeten går till de lönsamma sökorden. Läs mer om hur du redigerar dina CPC- och CPM-bud

Pausa sökord som inte fungerar bra

Om du redan har minskat CPC-buden (kostnad per klick) för sökord som inte fungerar bra men vill förbättra kampanjens resultat ännu mer, kan du försöka att pausa eller ta bort dessa sökord. Du kan sluta pausa dem eller lägga till dem igen när de är mer relevanta.

Förhindra att annonsen visas på fel platser

Prova att utesluta vissa sökord från kampanjen för att förhindra att annonsen visas på webbplatser som inte är relevanta för din produkt eller tjänst. Då undviker du att betala för klick som troligen inte leder till konverteringar. Om du till exempel har en skobutik kanske du bör utesluta sökord som ”begagnat” och ”second hand” för att förhindra att annonsen visas på webbplatser om begagnade skor. Tänk på att om du utesluter för många sökord kan det hända att annonserna når färre kunder. Lär dig hur du utesluter specifika webbsidor och mobilappar

Aktivera Konverteringsoptimeraren

Testa att använda Konverteringsoptimeraren. Funktionen hämtar data från Google Ads konverteringsspårning och ger dig fler konverteringar till lägre kostnad. (Tänk på att kampanjen måste vara kvalificerad för funktionen). Konverteringsoptimeraren kan hjälpa dig att undvika olönsamma klick och se till att du får så många lönsamma klick som möjligt. Läs mer om hur du ställer in Konverteringsoptimeraren

Använd målsidesadresser för sökord

Du kan leda trafik till en målsida som är direkt kopplad till ett sökord genom att använda målsidesadresser på sökordsnivå. Om du använder målsidesadresser på sökordsnivå i din sökkampanj kan det vara bra att göra samma sak för Display-nätverket. Läs mer om hur du ställer in målsidesadresser för sökord

Tips

• I Display-nätverket tolkas alla sökord som brett matchande. Det innebär att du inte behöver ta med pluralformer, felstavningar och andra varianter av sökorden.