Verbeter uw zoekwoorden voor het Display Netwerk

Nu u een campagne in het Display Netwerk heeft, is het tijd uw zoekwoorden te evalueren en de slecht presterende zoekwoorden aan te pakken. U kunt de prestaties van uw zoekwoorden het beste beoordelen in relatie tot uw advertentiedoelen, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen om de gewenste resultaten te bereiken. Of u nu meer verkeer naar uw website wilt halen of het aantal conversies, zoals omzet, wilt verhogen, met de volgende tips kunt u proberen uw targeting te verfijnen.

Meer verkeer naar uw website halen

Voorbeeld

Stel u bent een glaskunstenaar en u verkoopt mondgeblazen vazen. De laatste paar weken bent u zeer productief geweest en heeft u een hele serie nieuwe, unieke objecten vervaardigd en ter verkoop op uw website geplaatst. U wilt ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen uw site bezoeken en uw meesterwerken bekijken.

Meer generieke zoekwoorden toevoegen

Voeg meer algemene zoekwoorden aan uw campagne toe als u wilt dat uw advertentie in aanmerking komt voor weergave op een groot aantal websites. Als u een winkel heeft, kunt u een algemeen zoekwoord als 'vazen' kiezen in plaats van een meer specifiek zoekwoord als 'mondgeblazen glazen vazen'. Meer informatie over hoe u zoekwoorden kunt toevoegen

Verschillende zoekwoorden toevoegen

Nieuwe zoekwoorden die unieke termen, ideeën of concepten zijn, kunnen helpen het verkeer naar uw advertentie te verbeteren. In plaats van het zoekwoord 'vaas' kunt u bijvoorbeeld het zoekwoord 'bloemenvaas' of 'karaf' toevoegen. Deze andere, unieke zoekwoorden zorgen ervoor dat uw advertentie op extra pagina's op websites, en dus vaker, kan worden weergegeven.

Uw biedingen voor goed presterende zoekwoorden verhogen

Verhoog uw CPC-biedingen (kosten per klik) voor zoekwoorden met een hoge klikfrequentie om ervoor te zorgen dat uw advertenties vaker worden weergegeven op pagina's die verkeer naar uw website genereren. Meer informatie over hoe u uw zoekwoordbiedingen kunt aanpassen

Zoekwoorden invoegen

Zoekwoorden invoegen kan uw advertentietekst dynamisch updaten met een van de zoekwoorden die uw advertentie hebben geactiveerd. Door te laten zien hoe nauw uw advertenties aansluiten bij de zoektermen van een klant, kunt u uw advertenties relevanter maken en uw klikfrequentie (CTR) verhogen. Meer informatie over dynamisch zoekwoorden invoegen

Uw lijst met zoekwoorden verfijnen om uw kosten te verlagen

Voorbeeld

Stel u krijgt heel veel bezoekers op uw website over uw handgemaakte vazen en u wilt uw advertenties graag specifieker richten op mensen die waarschijnlijker een van uw objecten zullen kopen. Bij bepaalde zoekwoorden ziet u bijvoorbeeld dat mensen wel op uw advertentie klikken maar niet een van uw vazen kopen. U kunt uw lijst met zoekwoorden verfijnen zodat uw advertenties meer gericht zijn op potentiële klanten, waarbij u moet bedenken dat minder klikken ook lagere totaalkosten kunnen betekenen.

Specifiekere zoekwoorden toevoegen

Bereik klanten effectiever door het gebruik van specifieke zoekwoorden die rechtstreeks gerelateerd zijn aan uw product of service. Voor een winkel met handgemaakte vazen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een specifiek zoekwoord als 'geblazen glas' in plaats van een meer algemeen zoekwoord als 'vaas'. Houd er echter rekening mee dat u misschien niet zo veel mensen bereikt als u zou willen wanneer u specifiekere zoekwoorden gebruikt. Meer informatie over hoe u algemene zoekwoorden kunt toevoegen, bewerken of verwijderen

Biedingen voor slecht presterende zoekwoorden verlagen

Beperk het bedrag dat u uitgeeft aan zoekwoorden die niet zo goed presteren als andere. U kunt uw biedingen op basis van kosten per klik (CPC) voor deze zoekwoorden verlagen, zodat u een groter deel van uw budget kunt besteden aan zoekwoorden die goed presteren. Meer informatie over hoe u CPC- of CPM-biedingen kunt bewerken

Slecht presterende zoekwoorden onderbreken

Als u uw CPC-biedingen (kosten per klik) voor slecht presterende zoekwoorden al heeft verlaagd, maar u wilt de prestaties van uw campagne nog verder verbeteren, kunt u proberen die zoekwoorden te onderbreken of verwijderen. U kunt ze hervatten of opnieuw toevoegen wanneer ze relevanter worden.

Voorkomen dat uw advertentie op de verkeerde plaatsen wordt weergegeven

Probeer bepaalde zoekwoorden uit te sluiten van uw campagne om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven op websites die niet relevant zijn voor uw product of service. Zo voorkomt u dat u moet betalen voor klikken die waarschijnlijk niet tot conversies zullen leiden. Als u bijvoorbeeld een schoenenwinkel heeft, kunt u zoekwoorden als 'gebruikt' en 'tweedehands' uitsluiten om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven op websites over gebruikte schoenen. Als u te veel zoekwoorden uitsluit, bereikt u mogelijk minder klanten met uw advertenties. Kijk hoe u specifieke webpagina's of mobiele apps kunt uitsluiten

Conversion Optimizer inschakelen

Probeer Conversion Optimizer. Dit is een Google Ads-functie die werkt met de gegevens van de functie Conversies bijhouden van Google Ads om meer conversies te genereren tegen een lagere prijs. (Let op: Uw campagne moet geschikt zijn voor deze functie.) Met Conversion Optimizer kunt u niet-rendabele klikken voorkomen en zo veel mogelijk winstgevende klikken genereren. Kijk hoe u Conversion Optimizer instelt

URL's van bestemmingspagina's voor zoekwoorden gebruiken

Stuur verkeer naar uw bestemmingspagina die rechtstreeks is gerelateerd aan een zoekwoord door URL's van bestemmingspagina's op zoekwoordniveau te gebruiken. Als u in uw zoekcampagnes zoekwoorden voor URL's van bestemmingspagina's gebruikt, kunt u dat ook doen voor het Display Netwerk. Meer informatie over hoe u URL's van bestemmingspagina's kunt instellen voor zoekwoorden

Tips

• In het Display Netwerk worden alle zoekwoorden als brede zoekwoorden beschouwd. Dit betekent dat u geen meervoudsvormen, spelfouten en andere varianten van uw zoekwoorden hoeft op te nemen.