Muutosten tekeminen joukkolähetysten avulla

Joukkolähetys on tehokas tapa tehdä muutoksia Google Ads ‑tilisi (Shopping-kampanjoiden) avainsanoihin, mainoksiin, mainosryhmiin, kampanjoihin ja tuoteryhmiin. Joukkolähetyksellä säästät aikaa, koska voit ladata laskentataulukoita palvelimelta, tehdä muutoksia offline-tilassa ja ladata sitten päivitetyt laskentataulukot takaisin tilillesi, jolla muutokset otetaan käyttöön. Tällä tavalla voit korjata ongelmia tai reagoida mahdollisuuksiin välittömästi ja tehdä muutokset useisiin kohteisiin yhdellä kertaa. Tässä artikkelissa kuvataan laskentataulukon lataaminen palvelimelta, muokkaaminen ja lataaminen takaisin tilille.

Esimerkki

Anna on verkkokauppias, joka myy urheiluvälineitä. Hänellä on tuhansia avainsanoja kymmenissä mainosryhmissä. Aiemmin hän käytti laskentataulukoita ja omaa kaavaansa tehdäkseen muutoksia hintatarjouksiin, minkä jälkeen hän syötti muutokset manuaalisesti Google Ads ‑tililleen. Joukkolähetysten ansiosta hän voi ladata palvelimelta avainsanat sisältävän laskentataulukon, muuttaa hintatarjouksia käyttämällä taulukossa omaa kaavaansa ja ladata sitten taulukon suoraan Google Ads ‑tililleen.

Kun Anna on ladannut muokatun laskentataulukon tililleen, hän voi esikatsella muutoksia, saada tietoa mahdollisista virheistä ja ottaa lopuksi muutokset käyttöön. Kaikki tämä hoituu yhdellä välilehdellä. Hän voi jopa jakaa esikatselun kollegoilleen saadakseen toisen mielipiteen.

Muokattavien laskentataulukoiden lataaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat.
  3. Valitse Avainsanat, Mainokset, Mainosryhmät, Kampanjat tai Tuoteryhmät (sen mukaan, millaisia muutoksia haluat tehdä).
  4. Klikkaa latauskuvaketta Download.
  5. Valitse laskentataulukon muoto.
Kokeile nyt
Huomioitavaa

Jos lataat raportin palvelimelta, se ei sisällä kaikkia muokattavissa olevia kenttiä.

Alkuperäisen palvelimelta ladatun laskentataulukon tallentaminen

Kun joukkolähetys on tehty, muutoksia ei voi peruuttaa automaattisesti. Sinun kannattaa siksi aina tallentaa kopio alkuperäisestä ladatusta raportista, jotta voit nähdä, millaiset asetuksesi olivat ennen muutoksia.

Muokattavan mainoslaajennusmallin lataaminen
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Joukkotoiminnot‑kohdasta Lataukset.
  4. Klikkaa sinistä pluskuvaketta .
  5. Klikkaa Näytä mallit.
  6. Lataa malli CSV- tai Excel-laskentataulukkona.

Laskentataulukkojen muokkaaminen

Yleisiä laskentataulukoiden muokkaamista koskevia sääntöjä

Avainsanojen, mainosten, mainosryhmien, kampanjoiden tai tuoteryhmien lisääminen

Jos haluat lisätä avainsanan tai minkä tahansa muun kohteen, luo uusi rivi lataamaasi laskentataulukkoon.

Määritä sitten uudelle kohteelle haluamasi arvot, kuten hintatarjous, budjetti tai tila. Jos uudelle kohteelle ei määritetä Tila-saraketta, kohde on oletusarvoisesti käytössä.  Tässä luettelossa on tietoja tuetuista kohteista ja vastaavista arvoista.

Huomioitavaa

Mainoksia ei voi muokata ladatussa laskentataulukossa. Jos haluat muuttaa mainosta, poista se ja luo sitten laskentataulukossa uusi mainos, jossa on haluamasi muutokset.

Avainsanojen, mainosten, mainosryhmien, kampanjoiden tai tuoteryhmien poistaminen

Voit poistaa avainsanan, mainoksen tai minkä tahansa kohteen seuraavasti:

1. Etsi kyseisen kohteen sisältävä rivi ladatusta laskentataulukosta.
  2. Lisää rivin Tila-sarakkeeseen Remove.
  3. Lataa laskentataulukko palvelimelle.

Yleisiä muokkausta koskevia sääntöjä

• Ethän muokkaa tai poista otsikkoriviä, joka sisältää sarakkeiden nimet.
  • Sinun ei tarvitse tehdä muistiinpanoja tai merkintöjä muutoksista. Kun olet valmis ja lataat laskentataulukon palvelimelle, vertaamme laskentataulukkoa nykyisiin asetuksiisi ja poimimme joukosta tekemäsi muutokset. Voit myös vielä esikatsella muutoksia ennen niiden käyttöönottoa.
  • Sinun ei tarvitse poistaa turhia sarakkeita tai yhteensä-rivejä.
  • Muista tallentaa laskentataulukko tuetussa muodossa (.xls, .xlsx, .tsv tai .csv).
Vinkkejä avainsanojen laskentataulukoiden muokkaukseen
  • Kirjoita Avainsana-sarakkeeseen avainsana. Määritä tarkan vastaavuuden avainsana tai lausekevastaavuuden avainsana käyttämällä hakasulkeita ([ ]) tai lainausmerkkejä ("") avainsanan ympärillä.
  • Kirjoita Mainosryhmän nimi ‑sarakkeeseen mainosryhmän nimi.
  • Et voi muokata olemassa olevan avainsanan Avainsana- tai Vastaavuustyyppi-saraketta. Kun muutat avainsanaa tai vastaavuustyyppiä, vanha avainsana poistetaan ja sen tilalle luodaan uusi. Sama koskee joukkolähetyksiä. Jos haluat muokata avainsanaa tai vastaavuustyyppiä muokattavassa raportissa, sinun on poistettava nykyinen avainsana ja luotava uusi avainsana halutuilla muutoksilla.
Vinkkejä mainosten laskentataulukoiden muokkaukseen

Et voi muokata olemassa olevan mainoksen tekstiä. Kun muutat mainosta, vanha mainos poistetaan ja uusi mainos luodaan. Sama koskee joukkolähetyksiä. Jos haluat muokata mainosta laskentataulukossa offline-tilassa, sinun täytyy ensin poistaa nykyinen mainos ja luoda sitten uusi mainos, joka sisältää haluamasi muutokset.

Vinkkejä kampanjoiden laskentataulukoiden muokkaukseen

Joitakin sarakkeita ei voi muokata, koska niitä käytetään vain kampanjaa luotaessa. Varmista, että laskentataulukko sisältää seuraavat pakolliset sarakkeet, joita kaikkia voi muokata:

• Hintatarjousstrategian tyyppi
  • Budjetti
  • Kampanja
  • Kampanjatunnus
  • Kampanjan tila
  • Kampanjatyyppi.

Voit halutessasi lisätä myös seuraavat sarakkeet:

• Mainosten vuorottelu
  • Kampanjan alatyyppi
  • Seurantamalli
  • Aloituspäivä
  • Lopetuspäivä
  • Muokattu parametri.
Vinkkejä mainoslaajennusten laskentataulukoiden muokkaukseen

Mainoslaajennuksen lisääminen

Voit lisätä uuden mainoslaajennuksen seuraavasti:

• Kirjoita Kampanja-sarakkeeseen sen kampanjan nimi, johon haluat lisätä laajennuksen.
  • Jos haluat lisätä laajennuksen mainosryhmään, määritä myös mainosryhmä Mainosryhmä-sarakkeessa.
  • Jos haluat lisätä sovelluslaajennuksen, määritä nämä tiedot:

• Mobiilikäyttöjärjestelmä: Käyttöjärjestelmä, jota kohdeasiakkaasi käyttävät. Voit antaa arvoksi android tai ios.
    • Paketin nimi: Sovelluksesi yksilöllinen tunnus. Androidissa paketin nimi on sovelluksen Google Playn URL-osoitteessa kohdan id= jälkeen.

http://play.google.com/store/apps/details?id=com.esimerkki.sovelluksennimi

Jos kyseessä on iOS-sovellus, anna sovelluksen tunnus. Se näkyy sovellukselle määritetyssä iTunesin URL-osoitteessa kohdan id jäljessä.

http://itunes.apple.com/us/app/esimerkkisovelluksen-nimi/id#########

• Sovelluksen linkkiteksti: Teksti, jota klikkaamalla käyttäjät pääsevät sovellukseesi. Esimerkki: Lataa sovellus.
    • Lopullinen URL: Asiakkaillesi näkyvä sovelluksen URL-osoite. Tämä voi olla esimerkiksi sovelluksesi URL-osoite Google Play Kaupassa.
  • Jos haluat lisätä puhelulaajennuksen, määritä seuraavat tiedot:

• Puhelinnumero: Numero, johon soitetaan, kun asiakas klikkaa laajennustasi.
    • Maakoodi: Maa, jossa puhelinnumerosi on rekisteröity. Jos puhelinnumerosi on esimerkiksi yhdysvaltalainen, kirjoita US.
    • Käytä soitonsiirtonumeroa (valinnainen): Voit valita, käytetäänkö mainoksessasi Google-soitonsiirtonumeroa vai ei. Kirjoita yes (kyllä) tai no (ei). Oletusasetus on no (ei).
  • Jos haluat lisätä arvostelulaajennuksen, määritä nämä tiedot:

• Lähteen nimi: Arvostelun luoneen henkilön tai organisaation nimi.
    • Lähde-URL-osoite: URL-osoite, jossa henkilö tai organisaatio julkaisi arvostelusi.
    • Teksti: Arvostelun teksti.
    • On tarkka lainaus (valinnainen): Voit valita, onko tekstisi tarkalleen sama kuin arvostelussa. Kirjoita yes (kyllä) tai no (ei). Oletusasetus on no (ei).
  • Jos haluat lisätä sivustolinkkilaajennuksen, määritä nämä tiedot:

• Sivustolinkin teksti: Teksti, jonka haluat näkyvän klikattavana linkkinä sivustolinkissäsi.
    • Lopullinen URL: URL-osoite, johon sivustolinkissäsi oleva linkki johtaa.

Kuvaus-kentät ovat valinnaisia, mutta niiden avulla voit parantaa mainoksesi osuvuutta potentiaalisille asiakkaille. Jos haluat ottaa kuvaukset käyttöön, täytä molemmat kentät. Kuvauksesi voi olla kelvollinen näytettäväksi sivustolinkin alapuolella.

Lisätietoja on Lisätietoja sisältävät sivustolinkit ‑osiossa.

• Jos haluat lisätä huomiotekstilaajennuksen, määritä seuraavat tiedot:
    • Huomioteksti: Teksti, jonka haluat näkyvän huomiotekstinä.
  • Jos haluat lisätä sisältöpoimintalaajennuksen, määritä seuraavat tiedot:
    • Sisältöpoiminnan otsikko: Otsikko on tästä luettelosta valittu ennalta määritetty otsikko, jonka ensimmäinen sana alkaa isolla kirjaimella. HUOM. Vain linkitetyssä luettelossa olevat otsikot hyväksytään.
    • Sisältöpoiminnan arvot: Sisältöön liittyvät tiedot, joita haluat korostaa.

Kaikkien mainoslaajennusten valinnaiset määritykset

Kunkin raportin vaadittujen sarakkeiden lisäksi voit käyttää joukkolähetyksiä laitemääritysten tunnistamiseen, laajennustesi aloitus- ja lopetuspäivien määritykseen sekä määritysten ajoitukseen. Voit määrittää nämä vaihtoehdot lisäämällä laskentataulukkoon uuden sarakkeen, jossa käytetään seuraavia nimiä ja tietoja:

• Aloitusaika: Päivämäärä, jona haluat laajennuksesi tulevan näkyviin. Käytä muotoa kk/pp/vvvv. Esimerkiksi 1. heinäkuuta 2014 merkittäisiin 07/01/2014.
    • Päättymisaika: Päivämäärä, jona haluat laajennuksesi näkymisen päättyvän. Käytä muotoa kk/pp/vvvv. Esimerkiksi 1. heinäkuuta 2014 merkittäisiin 07/01/2014.
    • Laitemääritys: Laitteet, joissa haluat laajennuksesi näkyvän. Voit valita all (kaikki) tai mobile (mobiili).
    • Ajoitus: Viikonpäivät ja kellonajat, jolloin haluat laajennustesi näkyvän. Käytä muotoa Päivä, aloitusaika - päättymisaika (ajat 12 tunnin kellon mukaan). Jos haluat ajoittaa esimerkiksi maanantain kello 9.00–17.00, kirjoita Monday, 09:00 AM - 05:00 PM. Jos haluat ajoittaa useita päiviä, erota ne toisistaan puolipisteellä. Jos esimerkiksi haluat laajennusten näkyvän maanantaisin ja tiistaisin, käytä muotoa Monday, 09:00 AM - 05:00 PM; Tuesday, 09:00 AM - 05:00 PM.

Mainoslaajennuksen poistaminen

Voit poistaa mainoslaajennuksen kirjoittamalla Remove kyseisen mainoslaajennuksen riville Action-sarakkeeseen. Tämä poistaa laajennuksen kampanjasta tai mainosryhmästä. Laajennus on kuitenkin edelleen käytettävissä muissa kampanjoissa ja mainosryhmissä. Pelkän rivin tai sen sisällön poistaminen taulukosta ei poista laajennusta.

Vinkkejä tuoteryhmän laskentataulukon muokkaukseen

Tarkemmat ohjeet ovat kohdassa joukkolähetykset Shopping-kampanjoissa.

Laskentataulukoiden lataaminen palvelimelle ja muutosten ottaminen käyttöön

Lähettäminen kolmen pisteen valikon kautta
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat
  3. Valitse Avainsanat, Mainokset, Mainosryhmät, Kampanjat tai Tuoteryhmät (sen mukaan, millaisia muutoksia haluat tehdä).
  4. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta 3 dot icon
  5. Klikkaa Lataa‑kuvaketta Import.
  6. Valitse ladattava laskentataulukko.
  7. Klikkaa Avaa.
  8. Klikkaa Esikatselu, jos haluat esikatsella datan ennen kuin lataat sen palvelimelle.
  9.  Klikkaa Käytä.
Lähettäminen Joukkotoiminnot-osiosta

Voit ladata laskentataulukon näin:

1. Klikkaa AdWords-tililläsi vasemmassa navigaatioikkunassa näkyvää Joukkotoiminnot-linkkiä.
  2. Valitse Joukkolataukset.
  3. Klikkaa Valitse tiedosto ja etsi muokattu ja tallennettu laskentataulukko.
  4. Valitse Lataa ja esikatsele.
  5. Kun tiedosto on ladattu, voit esikatsella muutoksia. Voit tarkistaa, miltä laskentataulukon muutokset näyttäisivät, korjata mahdolliset virheet ja ladata taulukon sitten tarvittaessa uudelleen. Voit myös ohittaa virheet ja klikata Ota muutokset käyttöön.
Lähetyksen tulosten tarkistaminen

Kun tiedosto on ladattu, näet Joukkotoiminnot-osiossa olevan taulukon yläreunassa uuteen tiedostoon viittaavan merkinnän. Käyttöönotetuissa muutoksissa on Tiedot-linkki, jota klikkaamalla pääset tarkastelemaan aiempia muutoksia. Jos et ole ottanut ladattua tiedostoa käyttöön, voit valita Esikatsele, Käytä tai Poista.

Huomioitavaa
  • Jos lähetät tilille yli tuhat riviä käsittävän laskentataulukon ja esikatselet sitä, kaikki rivit lähetetään mutta näet esikatselunäytössä vain ensimmäiset tuhat riviä.
  • Näet kaikki muutokset sen jälkeen, kun olet ottanut ne käyttöön, lataamalla tulokset palvelimelta.
  • Voit tarkastella vain 90 viime päivän aikana lähetettyjen tiedostojen tietoja.
  • Laskentataulukon koko voi olla enintään 50 Mt, ja siinä saa olla enintään miljoona riviä.
  • Lähetys päättyy aikakatkaisuun kahden tunnin kuluttua. Jos näin tapahtuu, sinun täytyy yrittää uudelleen. Koko laskentataulukkoa ei kuitenkaan tarvitse lähettää uudestaan. Riittää, että lataat palvelimelle ne osat, joiden lähetys ei aiemmin onnistunut.

Google Ads ‑tilien luominen joukkotoiminnolla hallinnoijan tililtä

Voit luoda useita Google Ads ‑tilejä hallinnoijan tililtäsi joukkolähetyksen avulla. Voit käyttää tätä CSV-mallia.

Toimintaohjeet virhetilanteissa

Virheiden tunnistaminen

1. Etsi laskentataulukkosi Joukkotoiminnot-taulukosta.
  2. Tuo tilisi sisältämät virheet näkyviin valitsemalla raporttisi riviltä Lataukset > Vain virheet tai klikkaamalla Tiedot.
  3. Etsi laskentataulukon Tulokset-sarakkeesta kullakin rivillä oleva virhe ja korjaa se.
  4. Tallenna tiedosto ja lataa se sitten Joukkotoiminnot-alueella.

Virheiden korjaaminen

Virhe Ratkaisu
Muutokset ovat ristiriitaisia. Varmista, ettei kukaan muu yritä muokata tiliäsi yhtä aikaa, ja yritä sitten uudelleen.
Tiedoston kohteet eivät ole toimituksellisten sääntöjen mukaisia. Varmista, että kaikki tiedoston kohteet ovat Google Adsin toimituksellisten sääntöjen mukaisia.
Tiedostosta puuttuu otsikkorivi. Lähetetyn tiedoston ensimmäinen rivi on tarkoitettu ainoastaan otsikoille.
Huom. Kun lataat tiedoston Google Adsista, otsikot ovat tiedostossa valmiina.
Sarakkeessa on vääränlaisia tietoja. Varmista, että antamasi tiedot täyttävät vaatimukset.
Riviltä puuttuu arvo. Tarkista, että kaikissa pakollisissa sarakkeissa on arvot.
Avainsanoissa on kiellettyjä merkkejä. Poista avainsanoista kaikki vakiomerkeistä poikkeavat merkit ( ! . @ % , *).
Jokin tunnuksista puuttuu. Kun lisäät elementin, poista arvo ID-sarakkeesta. Jos teet muutoksia johonkin elementtiin, varmista, että ID-sarakkeen tunnus on oikein ja ettei kokonaisuutta ole poistettu.
Jos lisäät elementin mainosryhmään tai kampanjaan, varmista, että kampanjalla tai mainosryhmällä on kelvollinen tunnus.
Päivitetty URL-osoite ei ole sama kuin aikaisempi kohde-URL. Lopullisen URL-osoitteen ja seurantamallin on oltava samat kuin kohde-URL. Jos et halua, että ne ovat samat, noudata artikkelin URL-osoitteiden päivittäminen ohjeita.
Lopullista URL-osoitetta ja kohde-URL-osoitetta ei voi käyttää samanaikaisesti. Lopullista URL-osoitetta ja kohde-URL-osoitetta (sivustolinkeissä /SitelinkURL) ei voi käyttää samanaikaisesti. Huom. Suosittelemme käyttämään lopullista URL-osoitetta.
Datajoukon tai syötteen päivittämistä varten on lisättävä Action-sarake (toiminto). Taulukossa on oltava ACTION-sarake, jotta voit tehdä muutoksia sivustolinkkeihin ja muihin syötteisiin joukkolähetysten avulla. Mahdollisia arvoja ovat SET (aseta), ADD (lisää) tai REMOVE (poista).