Google Ads ‑tunnisteet

Tunnisteiden avulla voit järjestellä tilisi elementtejä merkityksellisiin ryhmiin, joiden avulla voit nopeasti ja helposti suodattaa ja luoda raportteja tiedoista, jotka eniten kiinnostavat sinua. Voit käyttää tunnisteita avainsanoihin, kampanjoihin, mainosryhmiin ja mainoksiin, jolloin näet, miten luomillasi muokatuilla luokilla menee toisiinsa ja tilin tunnisteilla merkitsemättömiin elementteihin nähden.

Tässä artikkelissa kuvataan tunnisteiden toimintaa ja kerrotaan, miten tunnisteiden käyttö eroaa kampanjoissa, mainosryhmissä ja avainsanoissa.

Tunnisteiden käytön edut

Seuraavasta esimerkistä näet, miten voit tunnisteiden avulla vertailla avainsanojen kehitystä eri kampanjoissa.

Pekka on verkkomyyjä, joka myy vaatteita ja asusteita miehille ja naisille. Hänellä on kampanjoita kenkien, vaatteiden ja laukkujen mainostamiseen kolmella päämarkkina-alueella (Helsinki, Oulun lääni ja Itä-Suomen lääni). Kussakin kampanjassa on erilliset mainosryhmät yleisille avainsanoille ja brändiavainsanoille. Tämä rakenne (esim. Helsinki – kengät – yleinen ja Oulun lääni – kengät – yleinen) tarkoittaa sitä, että samat mainokset ja avainsanat löytyvät tilin eri osista.

Ilman tunnisteita Pekka ei pystyisi lajittelemaan tiliään helposti tai luomaan raporttia nähdäkseen, miten tennareita myydään Helsingissä verrattuna Oulun lääniin. Tunnisteiden avulla Pekka voi kuitenkin luoda tennarit-tunnisteen ja käyttää sitä kaikissa tilinsä tennareihin liittyvissä avainsanoissa. Sitten hän voi katsella tennareiden avainsanoja suodattamalla avainsanansa tämän tunnisteen mukaan.

Vanhassa AdWordsissa Pekka voi seurata tunnistekohtaisia kehitystietoja Ulottuvuudet-välilehden tunnisteraporteista. Näiden raporttien avulla hän voi vertailla esimerkiksi sitä, miten hyvin tennarit ovat pärjänneet verrattuna kaikkiin muihin kenkiin, tai sitä, miten tennarit-tunniste on pärjännyt verrattuna muihin yksittäisiin tunnisteisiin. Selvitä, kumpaa Google Adsia käytät.

Tunnisteiden toiminta

Alla oleva kaavio kuvaa sitä, miten voit mitata tilisi muokattujen luokkien kehitystä tunnisteiden avulla. Tässä esimerkissä olet ottanut käyttöön kaksi tunnistetta, "Suosikki" ja "Brändi", tilisi eri elementeissä. On tärkeää muistaa, että tunnisteet eivät periydy kampanjalta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos otat tunnisteen käyttöön kampanjassa, tunniste koskee ainoastaan kyseistä kampanjaa. Se ei koske kampanjaan kuuluvia mainosryhmiä ja avainsanoja. Jos haluat ottaa tunnisteen käyttöön myös mainosryhmässä tai yksittäisessä avainsanassa, sinun täytyy ottaa se käyttöön kussakin näistä erikseen.

Voit luoda tunnisteraportit seuraavasta neljästä elementtityypistä: kampanjat, mainosryhmät, mainokset ja avainsanat. Lue lisää tunnisteiden ja tunnisteraporttien luonnista, käytöstä ja hallinnasta.

Blue circle corresponding to Label illustration Kampanjatason raportointi

Kun luot tunnisteraportin kampanjoistasi, näet, että Suosikki-tunniste liittyy 18 klikkaukseen. Tämä johtuu siitä, että kampanjan numero 1 kaikki Suosikki-tunnisteella merkityt avainsanat saivat yhteensä 18 klikkausta. Brändi-tunniste puolestaan liittyy 15 klikkaukseen, koska kampanjan numero 2 Brändi-tunnisteella merkityt avainsanat ovat saaneet yhteensä 15 klikkausta.

Tunniste Klikkaukset
Suosikki 18
Brändi 15
Kaikki muut 0

Blue circle corresponding to Label illustration Mainosryhmätason raportointi

Koska tunnisteet eivät periydy, mainosryhmätasolla luotu raportti näyttää erilaiselta. Tässä tilissä on vain yksi mainosryhmä, jossa on käytössä tunniste: mainosryhmä numero 2 kampanjassa numero 1. Tähän mainosryhmään kuuluvat avainsanat saivat yhteensä neljä klikkausta. Kun siis luot tunnisteraportin mainosryhmistäsi, näet, että Suosikki-tunniste on saanut neljä klikkausta. Brändi-tunniste ei ole saanut yhtään klikkausta mainosryhmätasolla, koska tilillä ei ole Brändi-tunnisteella merkittyjä mainosryhmiä. Kaikki muut avainsanat mainosryhmissä, joita ei ole merkitty tunnisteella, ovat saaneet yhteensä 29 klikkausta.

Tunniste Klikkaukset
Suosikki 4
Brändi 0
Kaikki muut 29

Blue circle corresponding to Label illustration Avainsanatason raportointi

Avainsanatasolla luotu raportti tarjoaa erilaisen näkymän. Tällä tasolla Suosikki-tunniste on saanut 17 klikkausta (avainsanat A ja E) ja Brändi-tunniste 12 klikkausta (avainsanat A ja F), koska nämä ovat klikkausten kokonaismäärät, jotka kullakin tunnisteella merkityt avainsanat ovat saaneet. Huomaa, että avainsanan A seitsemän klikkausta lasketaan mukaan molemmille riveille, koska siinä ovat käytössä molemmat tunnisteet. Koska useilla avainsanoillasi on todennäköisesti useita tunnisteita, on epätodennäköistä, että riveillä olevien klikkausten yhteenlaskettu määrä vastaa klikkausten kokonaismäärää. Kaikki muut tunnisteella merkitsemättömät avainsanat ovat saaneet yhteensä 11 klikkausta.

Tunniste Klikkaukset
Suosikki 17
Brändi 12
Kaikki muut 11