Konfiguration af automatiske regler

Med automatiske regler kan du automatisk ændre din konto ud fra de indstillinger og betingelser, du vælger. Du kan ændre annoncestatus, budget, bud mv. Hvis du f.eks. vil booste dit søgeordsbud, hver gang din annonce rykker uden for den første side med søgeresultater, kan du opstille en regel for dette. Du kan også bruge automatiske regler til at aktivere automatisk afsendelse af mails, når bestemte betingelser opfyldes.

Du kan spare tid ved at bruge automatiske regler, fordi du slipper for at skulle overvåge kampagnerne og foretage manuelle ændringer hele tiden.

I denne artikel kan du se et eksempel på, hvordan du konfigurerer en automatisk regel.

Bemærk! Når du planlægger, at en regel skal køre på et bestemt tidspunkt, kan reglen starte med at køre når som helst inden for den næste time efter det valgte tidspunkt. En regel, der er indstillet til kl. 9.00, kan køres når som helst i tidsrummet 9-10.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
Her er et eksempel på, hvordan du opretter en regel, så du kan øge dit budget for kampagner:
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Gå til siden Kampagner, Annoncegrupper eller søgeord til Søgenetværket.
  3. Klik på ikonet med tre prikker over statistiktabellen.
  4. Vælg Opret en automatisk regel.
  5. Vælg Skift budgetter på rullemenuen "Regeltype".
  6. Vælg, hvilke kampagner budgetterne skal ændres for (Alle aktive kampagner, Alle aktiverede kampagner og kampagner, der er sat på pause, eller Udvalgte kampagner).
  7. Vælg den handling, du vil aktivere for dine kampagner, på rullemenuen "Handling". Du kan vælge at øge dit budget med en procentdel eller et bestemt beløb. Hvis du vil sikre dig, at budgetbeløbet ikke overstiger et vist beløb i faktureringsperioden, kan du angive en valgfri øvre grænse.
  8. Vælg en betingelse i rullemenuen "Vælg betingelse".
  9. Klik på Tilføj.
    Bemærk! Gentag trin 6-9, hvis du vil føje flere handlinger til din automatiske regel.
  10. Definer frekvensen for din regel.
  11. Vælg de typer mailopdateringer, du gerne vil modtage i tilfælde af problemer, der påvirker din regel.
  12. Navngiv din regel.
  13. Klik på Se eksempel for at sikre dig, at du har konfigureret din regel til at køre, som du ønsker. Formålet med forhåndsvisningen er udelukkende at verificere reglen. Der foretages ingen permanente ændringer på din konto.
  14. Klik på Gem regel, når du er færdig.
Tips og retningslinjer for brug af automatiske regler

Generelle tips

Brug grænser

• Angiv minimum- og maksimumgrænser for dine bud og budgetter, så de ikke bliver hverken for høje eller for lave. Hvis du hele tiden hæver buddene, kan det resultere i unødvendigt høje CPC'er. Modsat kan det medføre et fald i din trafik, hvis du løbende sænker buddene.

Brug tilstrækkeligt med data, til at du kan træffe en kvalificeret beslutning

• Det er vigtigt, at ændringer foretages på grundlag af tilstrækkeligt med data, så vi anbefaler et langt tidsinterval, eller at du føjer et ekstra krav, som f.eks. "eksponeringer > X", til din regel.

Forhåndsvisning

• Se en forhåndsvisning baseret på dine regler, før du gemmer dem, så du kan se, hvordan de vil påvirke dine kampagner. Afhængigt af dine behov og indstillinger vil du evt. være i gang med at foretage betydelige ændringer på en stor del af din konto, så det er vigtigt, at du dobbelttjekker.

Følg omhyggeligt med

• Prøv at implementere en regel med en frekvens på "én gang" for at afprøve den reelle effekt. Når du er helt sikker på, hvordan dine regler fungerer, kan du konfigurere dem til at køre efter en gentagen plan (f.eks. dagligt eller ugentligt).

Konfigurer regler, der passer til din virksomhed

• Vær opmærksom på tendenser mellem dagene og ugerne (f.eks. kan trafik i spidsbelastningsperioder eller på hverdage adskille sig fra almindelig dagstrafik og weekendtrafik). Du skal også være opmærksom på, hvor langt du er fra dine mål, når du indstiller størrelsesordenen for ændringer (f.eks. ændring i små trin på 5 %, når du er tæt på dit mål, og større trin på 20 % i andre tilfælde). Alle disse typer problemer kan løses ved at bruge flere regler i kombination med hinanden.

Tænk dig om, når du planlægger 2 regler, der påvirker de samme elementer

• Hvad sker der, hvis du har 2 regler, der påvirker de samme elementer og er planlagt til at køre på samme tid? Regler er ikke i stand til at prioritere sig selv, så selvom du har 2 regler, der er sat til at foretage sideløbende ændringer på samme enheder, vil begge regler køre og foretage de angivne ændringer på alle enheder. Vi anbefaler, at du ikke planlægger flere regler samtidigt, hvis de påvirker samme datasæt. Hvis du gerne vil have 2 eller flere regler, der foretager ændringer på samme del af din kampagne, foreslår vi, at du i stedet vælger forskellige tidspunkter af dagen, hvor reglerne skal køres.

Hvis der er flere regler på samme enheder, der er planlagt til samme tidspunkt, vil vores system gøre sit bedste for at køre dem alle sammen, men der kan opstå fejl som et resultat af, at systemet forsøger at foretage modstridende ændringer samtidigt. Hvis du angiver forskellige tidspunkter til dine regler, vil det ikke kun bidrage til at undgå disse fejl, men du kan også bruge det som en måde at prioritere dine regler på, så den regel, der er planlagt tidligst, kører først.

Tips til regler, der påvirker søgeordsbud

Det kan være kompliceret at oprette faste budregler, der virker på hele konti eller kampagner. Hvis det er relevant for dig, kan du prøve at bruge automatisk budgivning og Konverteringsoptimering som en hjælp til at administrere dine bud og dit budget. Her er nogle tips til, hvordan du konfigurerer automatiske regler, der modificerer søgeordsbud, og som kører regelmæssigt.

Ændring af bud ud fra konverteringsdata

• Det er en længere proces at måle en konvertering i forhold til at måle et klik eller en eksponering. En konvertering kan finde sted mange dage efter et klik og registreres kun, hvis den finder sted inden for din valgte konverteringsperiode. Konverteringer sker også langt sjældnere end klik eller eksponeringer. Hvis du opretter regler baseret på konverteringer, anbefaler vi, at du bruger længere "brug af data fra"-tidsintervaller for at registrere dine konverteringer korrekt.

Ændring af bud ud fra klikrate (CTR, clickthrough rate)

• Din annonces klikrate afhænger af annoncens position på siden. Hvis du opretter en regel, der sænker dit bud, hvis klikraten er lav, kan det resultere i en negativ spiral, hvor annoncen glider endnu længere ned på siden, og din klikrate derfor falder yderligere.

Tilføj automatiske regler for kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Via fanen Aktivgrupper

1. Vælg en kampagne af typen "Maksimal effektivitet" på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon.
  3. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  4. Klik på Aktivgrupper.
  5. Klik på tabelikonet Image of table icon på siden "Aktivgrupper".
  6. Vælg mindst én aktivgruppe, og klik på Rediger i menuen øverst på skærmen.
  7. Klik på Opret en automatisk regel.
  8. Udfyld de relevante oplysninger i udtræksskuffen, herunder Navn, Ejer, Handling, Anvend på (udvalgte aktivgrupper), Betingelser, Hyppighed og Send resultater på mail.
  9. Klik på Gem regel.

Via massehandlinger

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Massehandlinger i sektionsmenuen.
  3. Klik på Regler.
  4. Klik på plusknappen , og vælg + Regler for aktivgrupper.
  5. Angiv alle de nødvendige oplysninger, og klik på Gem regel.

Tilføj automatiske regler for appkampagner

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Via fanen Annoncegrupper

1. Vælg en appkampagne på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon.
  3. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  4. Klik på Annoncegrupper.
  5. Vælg mindst én annoncegruppe, og klik på Rediger over tabellen.
  6. Vælg Opret en automatisk regel på rullemenuen.
  7. Udfyld de relevante oplysninger, herunder "Navn", "Handling (Anvend på, betingelser, handling)", "Frekvens" og "Send resultater på mail".
  8. Klik på Gem regel.

Bemærk! Når du opretter en automatisk regel for en annoncegruppe, er appkampagner med fokus på engagement (ACe, App campaigns for engagement) den eneste undertype for appkampagner, der understøtter "Skift annoncegruppebud" på rullemenuen under "Handling".

Hvis din kampagneundertype enten er appkampagne med fokus på installationer (ACi, App campaigns for installs) eller appkampagne til forhåndsregistrering (ACPre, App campaigns for pre-registration), og du forsøger at angive et bestemt bud eller ændre buddet med en bestemt procentdel, kører din automatiserede regel, men den vil muligvis resultere i følgende resultater:

• Ingen ændringer
  • Fuldført med fejl

Via massehandlinger

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Massehandlinger i sektionsmenuen.
  3. Klik på Regler.
  4. Klik på plusknappen , og vælg + Annoncegrupperegler.
  5. Udfyld de relevante oplysninger, herunder "Navn", "Handling (Anvend på, betingelser, handling)", "Frekvens" og "Send resultater på mail".
  6. Klik på Gem regel.