Configurar regles automàtiques

Les regles automàtiques us permeten fer canvis al compte automàticament en funció de la configuració i les condicions que trieu. Per exemple, podeu canviar l'estat de l'anunci, el pressupost o les ofertes, entre altres. Per exemple, si voleu potenciar l'oferta de paraula clau quan l'anunci no aparegui a la primera pàgina de resultats, podeu establir una regla per fer-ho. A més, podeu utilitzar regles automàtiques per activar els correus electrònics, sense fer cap altra acció, quan es donin unes condicions determinades.

Les regles automàtiques estalvien temps reduint la necessitat de supervisar les campanyes i de fer-hi canvis manuals freqüents.

En aquest article es mostra un exemple de com podeu configurar una regla automàtica.

Nota : quan es programa una regla perquè s'executi a una hora concreta, és important tenir en compte que el temps d'execució estàndard de les regles és de dues hores després de l'activació de les condicions. Per exemple, si una regla està programada per a les 9:00, es pot executar en qualsevol moment entre les 9:00 i les 11:00 h.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
A continuació teniu un exemple de com podeu crear una regla per augmentar el pressupost de les campanyes:
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Aneu a la pàgina Campanyes, Grups d'anuncis o Paraules clau de cerca.
  3. Feu clic a la icona de tres punts que hi ha a sobre de la taula d'estadístiques.
  4. Seleccioneu Crea una regla automàtica.
  5. Seleccioneu Canvia els pressupostos al menú desplegable "Tipus de regla".
  6. Trieu les campanyes per a les quals voleu modificar els pressupostos (Totes les campanyes activades, Totes les campanyes activades i posades en pausa, o Seleccioneu campanyes).
  7. Al menú desplegable "Acció", seleccioneu l'acció que voleu activar per a les campanyes. Podeu indicar l'augment del pressupost amb un percentatge o amb un import concret. Si us voleu assegurar que el pressupost no supera una xifra determinada en el període de facturació, podeu definir un límit superior opcional.
  8. Trieu una condició al menú desplegable "Trieu una condició".
  9. Feu clic a Afegeix.
    Nota: repetiu els passos del 6 al 9 si voleu afegir diverses accions a la regla automàtica.
  10. Definiu la freqüència de la regla.
  11. Trieu el tipus d'actualitzacions per correu electrònic que voleu rebre sobre els possibles problemes que afectin la regla.
  12. Poseu un nom a la regla.
  13. Feu clic a Previsualitza per comprovar que heu configurat la regla per funcionar tal com voleu que ho faci. La previsualització només serveix per verificar la regla i no fa cap canvi permanent al compte.
  14. Quan hàgiu acabat, feu clic a Desa la regla.
Consells i directrius per utilitzar regles automàtiques

Consells generals

Utilitzeu límits

• Establiu límits mínims i màxims per als pressupostos i per a les ofertes, de manera que ni augmentin ni es redueixin massa. Si les ofertes augmenten de manera continuada, pot ser que generin CPC massa alts, mentre que si disminueixen massa sovint pot ser que el trànsit es redueixi considerablement.

Feu servir prou dades per prendre una decisió fonamentada

• Per assegurar-vos que els canvis es basin en dades suficients, us recomanem que utilitzeu un període prou llarg o que afegiu un altre requisit a la regla, com ara "impressions > X".

Previsualització

• Previsualitzeu les regles abans de desar-les per saber com afectaran les campanyes. Segons els requisits i la configuració que hàgiu establert, pot ser que es facin canvis significatius en una part important del compte, de manera que és important que les comproveu bé.

Superviseu els resultats

• Proveu d'implementar una regla amb una freqüència d'"una vegada" per supervisar-ne l'impacte real. Quan considereu que les vostres regles funcionen com volíeu, podeu configurar-les perquè s'executin segons una programació recurrent (per exemple, cada dia o cada setmana).

Configureu les regles adequades per a la vostra empresa

• Tingueu en compte les tendències que tenen lloc durant el dia i durant la setmana (per exemple, el trànsit de les hores punta o d'un dia laborable pot ser diferent del trànsit de la resta d'hores i del cap de setmana). A l'hora d'establir els canvis, tingueu en compte si us falta poc o molt per assolir els objectius (per exemple, feu canvis amb petits increments del 5% si us falta poc per assolir l'objectiu i amb increments grans del 20% si encara us falta molt). Tots aquests problemes es poden solucionar si utilitzeu diverses regles conjuntament.

Tingueu-ho tot en compte quan programeu dues regles que afectin els mateixos elements

• Què passa si teniu dues regles que s'han programat per executar-se alhora i afecten els mateixos elements? Les regles no es poden prioritzar, de manera que, encara que tingueu dues regles configurades per fer canvis simultanis a les mateixes entitats, totes dues s'executaran i faran els canvis especificats en totes les entitats. Us recomanem que no programeu diverses regles alhora si afecten el mateix conjunt de dades. En lloc d'això, si voleu tenir dues o més regles que facin canvis a la mateixa part de la campanya, us suggerim que trieu diferents hores del dia per executar-les.

Si hi ha diverses regles programades a la mateixa hora que afecten les mateixes entitats, el nostre sistema provarà d'executar-les totes, però es podrien produir alguns errors si intenta fer diversos canvis conflictius alhora. Programar les regles perquè s'executin en hores diferents no només ajuda a evitar aquests errors, sinó que també és una manera de prioritzar les regles, de manera que la que s'hagi programat abans, s'executarà primer.

Consells per a regles que afecten les ofertes de paraula clau

El fet de configurar regles d'ofertes recurrents que funcionin per a tot un compte o tota una campanya pot ser complicat. Si s'adapten a les vostres necessitats, us recomanem que proveu les ofertes automàtiques i l'Optimitzador de conversions per gestionar les ofertes i el pressupost. A continuació trobareu alguns consells per ajudar-vos a configurar regles automàtiques que modifiquin les ofertes de paraula clau i que s'executin de manera periòdica.

Canviar les ofertes en funció de les dades de conversió

• Mesurar una conversió és un procés més llarg relacionat amb el mesurament d'un clic o d'una impressió. Una conversió es pot generar uns quants dies després d'un clic i només es registra si es produeix dins el període de conversió que heu triat. També cal tenir present que les conversions es produeixen molt menys sovint que els clics o les impressions. Si creeu regles basades en conversions, us recomanem que utilitzeu intervals de temps més llargs amb l'opció "amb dades de" per poder capturar les conversions de manera adequada.

Canviar les ofertes en funció de la ràtio de clics d'entrada (CTR)

• La CTR de l'anunci depèn de la seva posició a la pàgina. Si creeu una regla que disminueixi l'oferta si la CTR és baixa, podeu generar una espiral negativa en què l'anunci es mostri a la pàgina en una posició inferior i, en conseqüència, la CTR disminueixi encara més.

Afegir regles automàtiques per a campanyes Màxim rendiment

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Mitjançant la pestanya Grups de recursos

1. Al compte de Google Ads, seleccioneu una campanya Màxim rendiment.
  2. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  3. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  4. Feu clic a Grups de recursos.
  5. A la pàgina "Grups de recursos", feu clic a la icona de taula Image of table icon.
  6. Seleccioneu com a mínim un grup de recursos i, al menú de la part superior de la pantalla, feu clic a Edita.
  7. Feu clic a Crea una regla automàtica.
  8. Empleneu la informació rellevant al tauler desplegable, incloent-hi la dels camps Nom, Propietari, Acció, Aplica a (grups de recursos seleccionats), Condicions, Freqüència i Resultats per correu electrònic.
  9. Feu clic a Desa la regla.

Mitjançant accions massives

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Accions massives.
  3. Feu clic a Regles.
  4. Feu clic al botó de més i seleccioneu + Regles de grups de recursos.
  5. Introduïu tots els detalls necessaris i feu clic a Desa la regla.

Afegir regles automàtiques per a les campanyes d'aplicacions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Mitjançant la pestanya Grups d'anuncis

1. Al compte de Google Ads, seleccioneu una campanya d'aplicacions.
  2. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  3. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  4. Feu clic a Grups d'anuncis.
  5. Seleccioneu com a mínim un grup d'anuncis i feu clic a Edita, a sobre de la taula.
  6. Seleccioneu Crea una regla automàtica al menú desplegable.
  7. Empleneu la informació pertinent, inclosos els camps "Nom", "Acció (Aplica a, Condicions, Acció)", "Freqüència" i "Envia els resultats per correu electrònic".
  8. Feu clic a Desa la regla.

Nota: en crear una regla automàtica de grups d'anuncis, Campanyes d'aplicacions per generar implicació (ACE) és l'únic subtipus de campanya d'aplicacions que admet l'opció "Canvia les ofertes de grup d'anuncis", al menú desplegable que hi ha a "Acció".

Si el subtipus de la vostra campanya és Campanyes d'aplicacions per generar instal·lacions (ACi) o Campanyes d'aplicacions per generar preregistre (ACPre) i proveu de definir una oferta concreta o de canviar l'oferta en un percentatge concret, la regla automàtica s'executarà, però és possible que tingui els resultats següents:

• Sense canvis.
  • Ha finalitzat però s'han produït errors.

Mitjançant accions massives

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Accions massives.
  3. Feu clic a Regles.
  4. Feu clic al botó de més i seleccioneu + Regles de grups d'anuncis.
  5. Empleneu la informació pertinent, inclosos els camps "Nom", "Acció (Aplica a, Condicions, Acció)", "Freqüència" i "Envia els resultats per correu electrònic".
  6. Feu clic a Desa la regla.