Uw advertenties op de eerste pagina laten weergeven

Over het algemeen ontvangen advertenties die op de eerste pagina of boven de zoekresultaten worden weergegeven, aanzienlijk meer klikken dan advertenties die op andere pagina's met zoekresultaten worden weergegeven. Als u uw advertenties wilt weergeven op deze waardevolle posities, biedt Google Ads geschatte CPC-biedingen (kosten per klik) die u bij het instellen van uw biedingen kunt gebruiken.

Dit artikel bevat ook een uitleg van geschatte biedingen voor de eerste pagina, boven aan de pagina en de toppositie en hoe u ze kunt vinden.

Over biedingsschattingen

Op het tabblad Zoekwoorden zijn drie typen biedingsschattingen beschikbaar waarmee u uw advertentie op de eerste pagina met zoekresultaten kunt krijgen wanneer een zoekopdracht exact met uw zoekwoord overeenkomt.

Geschat bod voor eerste pagina: het bod dat u waarschijnlijk moet instellen om uw advertentie ergens op de eerste pagina met zoekresultaten te krijgen.

Geschat bod voor boven aan de pagina: het bod dat u waarschijnlijk moet instellen om uw advertentie tussen de advertenties boven aan de eerste pagina met zoekresultaten weer te geven.

Geschat bod voor toppositie: het bod dat u waarschijnlijk moet instellen om uw advertentie in de toppositie boven aan de eerste pagina met zoekresultaten weer te geven.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik boven de tabel met statistieken op de knop Kolommen.
  4. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdown-menu.
  5. In het menu Kenmerken voegt u 'Geschat bod voor eerste pagina', 'Geschat bod voor boven aan de pagina' en 'Geschat bod voor eerste positie' toe. Vervolgens klikt u op Opslaan. U ziet deze kolommen nu in de tabel met statistieken.

Geschatte biedingen voor eerste pagina, boven aan de pagina en toppositie zijn richtlijnen. Ze zijn bedoeld om u meer inzicht te geven in met welke van die biedingen u uw biedstrategie zou kunnen plannen. Biedingen gelijk aan of hoger dan deze schattingen zijn echter geen garantie voor advertentieplaatsing. De uiteindelijke plaatsing hangt nog steeds af van de concurrentie van andere adverteerders, uw advertentierangschikking, uw budget en accountinstellingen en van het gedrag van gebruikers.

Opmerking over apparaattargeting- en biedingsinstellingen

Geschatte biedingen voor de eerste pagina, boven aan de pagina en toppositie laten het bod zien dat u waarschijnlijk nodig heeft om uw advertentie in de gewenste positie in de zoekresultaten te krijgen voor de apparaten die u target.

Als u bijvoorbeeld een campagne uitvoert die alleen op mobiele apparaten wordt weergegeven, geeft het geschatte bod voor eerste pagina het bod weer dat waarschijnlijk nodig is om de eerste pagina met zoekresultaten te bereiken op mobiele apparaten.

Wat u moet doen als uw advertentie nog steeds niet wordt weergegeven

In sommige gevallen wordt uw advertentie mogelijk niet op de gewenste positie bij de zoekresultaten weergegeven, ook niet als uw bod hoger is dan de relevante biedingsschatting voor die positie. Houd er rekening mee dat deze schattingen slechts een richtlijn vormen op basis van de kwaliteitsscore van uw zoekwoord en recente concurrentie van adverteerders, en dat ze van toepassing zijn op zoekopdrachten die exact overeenkomen met uw zoekwoord. Bijvoorbeeld, als uw geschatte bod voor eerste pagina zeer hoog is, kan dit betekenen dat de kwaliteit van uw advertenties en uw website slecht is. Voldoen aan deze biedingsschattingen of ze overtreffen is geen garantie voor de positie waar uw advertentie wordt weergegeven.

Hieronder vindt u een aantal algemene redenen waarom uw advertentie mogelijk niet wordt weergegeven op de eerste pagina, zelfs wanneer uw bod hoger is dan het geschatte bod:

• Concurrentie van adverteerders: er kan nieuwe concurrentie zijn voor uw zoekwoorden.
  • Zoektype voor zoekwoord: de zoekopdrachten die klanten uitvoeren, komen mogelijk niet precies overeen met uw zoekwoorden.
  • Veranderingen in het budget: als uw budget onlangs is gewijzigd en volledig is verbruikt, wordt uw advertentie mogelijk niet weergegeven.

Als u voldoet aan een biedingsschatting en uw advertenties worden desondanks niet op de gewenste positie in de zoekresultaten weergegeven, kan het verstandig zijn om de basisprincipes van advertentiepositie en advertentierangschikking door te nemen.