Slik fungerer Google Ad Manager med Google Ads

Google Ad Manager er en markedsplass i sanntid som har inngått samarbeid med Google Displaynettverk om kjøp og salg av annonsering. Den representerer et annet marked der annonsører kan by på bannerannonsering over hele internett. Når du har en kampanje som er målrettet mot Displaynettverket, har du automatisk tilgang til Ad Manager-publisistnettstedene som overholder Google Ads-retningslinjene.

Hvis du går på sommerfugljakt om sommeren, kommer størrelsen på håven i stor grad til å avgjøre hvor mange sommerfugler du får tak i. Det samme prinsippet gjelder for kundene: Hvis du bruker et større nett, kan det hende du når kunder på nettsteder med høy trafikk som tidligere ikke var tilgjengelige for deg. Derfor kan du vise annonsene dine på Ad Manager-publisistnettstedene og få nye kunder som du ikke nådde ut til tidligere.

Slik fungerer det:

• Dersom kampanjen din er målrettet mot Displaynettverket, kan annonsene dine vises på Ad Manager-publisistnettstedene – i tillegg til dem som er tilgjengelige via Google AdSense.
  • Selv om den potensielle rekkevidden på flere publisistnettsteder utvides, forblir Google Ads-målrettingen, -rapporteringen og de andre kontoprosessene du allerede kjenner til, uendret.
  • Ad Manager-publisister som vil vise Google-annonser, må overholde programretningslinjene for Google AdSense.

Om auksjonsprosessen

Google bruker flere tiltak for å sørge for en konsekvent auksjonsprosess slik at Google Ads-bud kan sammenlignes på rettferdig vis med bud fra andre annonsenettverk.

• Når en publisist tilbyr beholdning til Ad Manager, kjører Google Ads sin egen auksjon og setter sammen den beste annonseenheten – med en heldekkende annonse eller en gruppe tekstannonser. Google Ads beregner deretter riktig Ad Manager-bud for annonseenheten ved å ta utgangspunkt i annonsebudene og bruke inntektsdelingen for Google Ads.
  • Dette budet sammenlignes med andre Ad Manager-annonsørbud og eventuelle kontroller angitt av publisister, for eksempel minimums-CPM-er. Bud som ikke oppfyller disse publisistkontrollene, blir ignorert.
  • Deretter deltar alle kvalifiserte bud i en Ad Manager-auksjon. Hvis Google Ads vinner auksjonen, betaler annonsørene i vinnerannonseenheten bare beløpet som er nødvendig for å få en høyere annonseplassering enn den neste annonsøren, basert på CPC-modellen, når en bruker klikker på annonsen eller utfører en annen gyldig handling i forbindelse med annonsen. Publisisten får betalt verdien av det høyeste nettobudet i Ad Manager-auksjonen eller den laveste CPM-verdien.

Når annonseenheten er anonym, kan ikke annonsøren på noen som helst måte (verken direkte eller via en tredjepart) prøve å fastslå identiteten til publisisten, nettstednavnet eller annen beslektet identifiserende informasjon, selv om den ikke identifiserer selgeren med vilje.

Neste trinn