Sånn fungerer Google Ad Manager med Google Ads

Google Ad Manager er en markedsplass i sanntid som sammen med Google Displaynettverk brukes til kjøp og salg av annonsering. Den representerer et annet marked der annonsører kan by på bannerannonsering over hele Internett. Når du har en kampanje som er målrettet mot displaynettverket, har du automatisk tilgang til Ad Manager-utgivernettsteder som overholder retningslinjene for Google Ads.

Hvis du går på sommerfugljakt om sommeren, vil størrelsen på håven i stor grad avgjøre hvor mange sommerfugler du får tak i. Det samme prinsippet gjelder for kundene: Hvis du bruker et større nett, kan det hende du når kunder på nettområder med høy trafikk som tidligere ikke var tilgjengelige for deg. Derfor kan visning av Google Ads-annonsene dine på Ad Manager-utgivernettsteder hjelpe deg med å hente inn nye kunder som du ikke kunne nå tidligere.

Slik fungerer det:

• Dersom du har målrettet kampanjen din mot displaynettverket, kan annonsene dine bli vist på Ad Manager-utgivernettsteder, i tillegg til de som er tilgjengelige via Google AdSense .
  • Selv om den potensielle rekkevidden på flere utgivernettsteder utvides, forblir Google Ads-målretting, rapportering og andre kontoprosesser du allerede kjenner, de samme.
  • Ad Manager-utgivere som vil vise Google Ads-annonser, må overholde programretningslinjene for Google AdSense.

Om auksjonsprosessen

Google bruker flere tiltak for å sørge for en konsekvent auksjonsprosess slik at Google Ads-bud kan sammenlignes på rettferdig vis med bud fra andre annonsenettverk.

• Når en utgiver tilbyr beholdning til Ad Manager, kjører Google Ads sin egen auksjon og setter sammen den beste annonseenheten – med en heldekkende annonse eller en gruppe tekstannonser. Google Ads beregner deretter riktig Ad Manager-bud for annonseenheten ved å ta utgangspunkt i annonsebudene og bruke inntektsfordelingen for Google Ads.
  • Dette budet sammenlignes med andre Google Ad Manager-annonsørbud og eventuelle kontroller angitt av utgivere, for eksempel minste CPM. Bud som ikke oppfyller disse utgiverkontrollene, blir ignorert.
  • Deretter deltar alle kvalifiserte bud i en Ad Manager-auksjon. Hvis Google Ads vinner auksjonen, betaler Google Ads-annonsøren(e) i den vinnende annonseenheten minimumsbeløpet som kreves for å bli rangert høyere enn neste annonsør, basert på CPC, når en bruker klikker på annonsen eller utfører en annen gyldig handling i forbindelse med annonsen. Utgiveren får utbetalt den høyeste summen av nest høyeste budverdi i Ad Manager-auksjonen og minste CPM.

Når annonseenheten er anonym, kan ikke annonsøren på noen som helst måte (verken direkte eller via en tredjepart) prøve å fastslå identiteten til utgiveren, nettstednavnet eller annen beslektet identifiserende informasjon, selv om den ikke identifiserer selgeren med vilje.

Fremgangsmåten videre