Om CPV-budgivning (kostnad per visning)

Du kan bruke CPV-budstrategien hvis du velger et av disse kampanjemålene når du konfigurerer videokampanjer:

• produkt- og merkevarevurdering (CPV kan velges i alle kampanjeundertyper)
  • merkevarebevissthet og rekkevidde (CPV kan bare velges i visse undertyper av sekvenskampanjer)

Hvis du bruker CPV-budgivning, betaler du for videoavspillinger og interaksjoner (f.eks. klikk på handlingsfremmende overlegg, kort og tilleggsbannere). Det telles en visning når noen ser 30 sekunder av videoannonsen din (eller hele videoen hvis den er kortere enn 30 sek) eller har interaksjon med annonsen din – avhengig av hva som inntreffer først.

Merk: I rapporteringen omfatter kostnad per visning-beregningen bare kostnaden som var kvalifisert for visninger. Enkelte annonseformater, for eksempel bumperannonser og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over, er ikke kvalifisert for visninger.

Med vanlige tekst- og bildeannonser kan kundene på nettet se annonsen din, lese teksten og klikke på nettadressen for å gå direkte til nettstedet ditt. I denne typen interaksjoner tas det ikke høyde for interaktivt innhold, deriblant videoannonser. Med CPV og rapportering av videoannonser kan du vurdere hvor engasjert seerne er i innholdet ditt, hvor de velger å se videoene dine, og når de slutter å se på innholdet ditt.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan CPV-budgivning fungerer.

Slik fungerer det

Du angir et CPV-bud ved å skrive inn det høyeste beløpet du er villig til å betale for en visning, når du konfigurerer kampanjen (eller annonsegruppen). Budet kalles «høyeste CPV-bud» eller bare «maks. CPV». Dette budet gjelder for alle annonsene i en annonsegruppe.

Eksempel

Hvis du mener at det er verdt å betale 0,25 USD for at noen skal se videoen din, kan du angi 0,25 USD som maks. CPV-bud. Dette betyr følgende:

• For en TrueView in-stream-annonse betaler du maksimalt USD 0,25 når noen har sett 30 sekunder av videoen (eller hele videoen hvis den er kortere enn 30 sek) eller samhandler med et interaktivt element – avhengig av hva som inntreffer først. Interaktive reklamekomponenter omfatter handlingsfremmende overlegg (oppfordringer), kort, tilleggsbannere og linker til nettstedet ditt eller mobilappen din.

• For en feedintegrert videoannonse betaler du maksimalt 0,25 USD når noen klikker på miniatyrbildet eller tittelen for en videoannonse og begynner å se på videoen din.

Du kan også angi et lavere bud for feedintegrerte videoannonser enn for in-stream-annonser.

Sånn avgjør du hvilket CPV-bud du skal angi

Hvordan vet du hvilket maks. CPV-bud du skal angi? Du kan basere dette beløpet på rekkeviddeanslagene vi viser når du velger målrettingsinnstillingene dine og maks. CPV når du lager en ny kampanje (eller administrerer annonsegruppene dine senere). Du kan også basere dette på det du vet om bedriften din, og beløpet en avspilling er verdt.

Beløpet du belastes for

Maks. CPV-budet ditt er det meste du belastes for en videoavspilling, men du belastes ikke alltid for dette maksimumsbeløpet. Så langt det er mulig belaster vi deg bare for det beløpet som er nødvendig for at annonsen din skal bli vist på siden. Det endelige beløpet du betaler for en visning, kalles faktisk CPV.

Faktisk CPV er ofte lavere enn maks. CPV fordi du i Google Ads-auksjonen ikke betaler mer enn det som er nødvendig for å rangere høyere enn annonsøren rett under deg.

CPV-en du betaler, påvirkes av to faktorer: kvalitetspoeng og annonserangering. Kvalitetspoengene dine er et mål på hvor relevant annonsen din er for kunden, og de fastsettes ut fra flere resultatfaktorer, for eksempel seerfrekvenser. Når kvalitetspoengene dine er fastslått, ganges de med det høyeste CPV-budet ditt, slik at annonsene dine rangeres blant annonsene til andre annonsører. Dette kalles annonserangering.

Når alle annonsene er rangert, blir den faktiske CPV-en for annonsen din basert på en ligning der det tas hensyn til kvalitetspoengene dine og annonserangeringen til budgiveren under deg.

Den høyest rangerte annonsen vinner, og kostnaden for en videoavspilling for denne annonsen (faktisk CPV) ligger rett over CPV-budet for den nest høyest rangerte annonsen.

Eksempel

Tenk deg at det høyeste CPV-budet ditt er på 5 USD og det er to andre annonsører i auksjonen sammen med deg med like mange kvalitetspoeng. Én annonsør legger inn et maks. CPV-bud på USD 1, og en annen byr USD 3. Ettersom ingen andre konkurrenter byr mer enn 5 USD, er det du som har det høyeste budet. Vi kommer imidlertid ikke til å belaste deg for 5 USD hvis den nærmeste konkurrenten bare byr 3 USD. Vi belaster deg da 3,01 USD. 3,01 USD er den faktiske CPV-en din.

Slik påvirkes annonserangeringen av CPV

Maks. CPV-budet du angir, er med på å avgjøre annonsens mulighet for å vinne auksjonen og bli vist for seerne. Når det gjelder feedintegrerte videoannonser som kjører i YouTube-søkeresultater, kan annonsens plassering blant de andre annonsene på søkeresultatsidene også bli påvirket av maks. CPV-budet.

Høyere maks. CPV-bud fører til at annonsen din får flere muligheter til å bli vist og på en høyere plassering sammenlignet med andre annonser, hvis dette er aktuelt.

Linker til beslektet innhold