Sobre les ofertes de cost per visualització (CPV)

Quan comenceu a configurar una campanya de vídeo, l'estratègia d'oferta CPV està disponible per als objectius de campanya següents:

• Consideració de la marca i del producte (tots els subtipus de campanya tenen disponible el CPV).
  • Notorietat de marca i abast (només el subtipus de campanya Seqüència d'anuncis té disponible el CPV).

Amb aquestes ofertes, pagareu per les visualitzacions i les interaccions de vídeo (com ara els clics a les superposicions de crida a l'acció, les targetes i els bàners complementaris). Es compta una visualització quan algú interacciona amb l'anunci de vídeo o el mira durant 30 segons (o tot sencer si és més curt), el que passi primer.

Nota: als informes, la mètrica de cost per visualització només inclou el cost apte per a les visualitzacions. Alguns formats d'anunci, com ara els anuncis bumper o els anuncis in-stream no omissibles, no són aptes per a la visualització.

Amb els anuncis de text o d'imatge en línia tradicionals, els clients de la xarxa poden veure l'anunci, llegir-ne el text i fer clic a l'URL per anar directament al vostre lloc web. Aquest tipus d'interacció no té en compte el contingut interactiu com els anuncis de vídeo. Gràcies al CPV i als informes dels anuncis de vídeo, podeu avaluar la implicació dels espectadors amb el contingut que oferiu, saber des d'on miren els vídeos i quan deixen de mirar-los.

Aquest article descriu el funcionament de les ofertes de CPV.

Com funciona

En configurar una campanya (o un grup d'anuncis), heu de definir l'oferta de CPV, és a dir, l'import màxim que voleu pagar per cada visualització. Aquesta oferta s'anomena "oferta de CPV màxim" o "CPV màxim", i s'aplica a tots els anuncis d'un mateix grup d'anuncis.

Exemple

Si creieu que una visualització del vostre vídeo val 25 cèntims, podeu establir l'oferta de CPV màxim en 0,25 €. Això vol dir que:

• Si es tracta d'un anunci in-stream, pagareu com a màxim 0,25 € quan algú miri l'anunci de vídeo durant 30 segons (o tot sencer si la durada és inferior a 30 segons) o bé interaccioni amb algun element, el que passi primer. Els elements interactius són, entre d'altres, superposicions de crida a l'acció (CTA), targetes, bàners complementaris i enllaços al lloc web o a l'aplicació mòbil.

• Si es tracta d'un anunci de vídeo in-feed, pagareu com a màxim 0,25 € quan un usuari faci clic en una miniatura o al títol d'un anunci de vídeo i comenci a mirar-lo.

Podeu definir ofertes més baixes per als anuncis de vídeo in-feed que per als anuncis de vídeo in-stream.

Com es pot decidir l'import d'oferta de CPV màxim que cal definir

Com se sap quin és el CPV màxim que s'ha de definir? Podeu basar-vos en les estimacions d'abast que us presentem quan seleccioneu la configuració de segmentació i el CPV màxim en el moment de crear una campanya nova (o quan gestioneu més tard els grups d'anuncis). També us podeu basar en què sabeu de la vostra empresa i en el valor d'una visualització.

Quant se us cobra

L'oferta de CPV màxim és l'import més alt que se us pot cobrar per cada visualització del vídeo, però no sempre carreguem aquest import màxim. Quan és possible, us cobrem l'import estrictament necessari perquè l'anunci es publiqui a la pàgina. L'import final que pagueu realment per cada visualització s'anomena CPV real.

El CPV real sol ser inferior al CPV màxim, perquè a les subhastes de Google Ads només pagueu l'import necessari per superar l'anunciant que teniu immediatament a sota.

Hi ha dos elements que afecten el CPV real que pagueu: el nivell de qualitat i el rànquing d'anunci. El nivell de qualitat mesura la rellevància del vostre anunci per als clients i inclou diversos factors de rendiment, com ara els percentatges de visualització. Un cop es determina el nivell de qualitat, es multiplica per la vostra oferta de CPV màxim per tal de classificar els anuncis entre els altres anunciants. Això s'anomena "rànquing d'anunci".

Un cop classificats tots els anuncis, el CPV real del vostre anunci es basa en una equació que té en compte el rànquing d'anunci de l'anunciant que teniu a sota i el vostre nivell de qualitat.

Guanya l'anunci amb un rànquing més alt, i el cost per una visualització de vídeo d'aquest anunci (el CPV real) estarà just per sobre de l'oferta de CPV del següent anunci del rànquing.

Exemple

Imaginem-nos que el vostre CPV màxim és de 5 € i que hi ha dos anunciants més a la subhasta amb el mateix nivell de qualitat. Un dels anunciants fa una oferta de CPV màxim d'1 €, mentre que l'altre la fa de 3 €. Com que no hi ha cap altre competidor que ofereixi més de 5 €, sou el màxim oferent. Tanmateix, no us cobrem 5 € si el vostre competidor més proper només ofereix 3 €; us cobrem 3,01 €. Aleshores, el CPV real és de 3,01 €.

Com afecta el CPV el rànquing d'anunci

L'oferta de CPV màxim que establiu permet determinar les possibilitats que té l'anunci de guanyar la subhasta i mostrar-se als espectadors. En el cas dels anuncis de vídeo in-feed que es publiquen als resultats de la cerca de YouTube, també pot afectar la posició que tenen respecte d'altres anuncis a la pàgina de resultats de cerca.

Un CPV màxim més alt incrementa les possibilitats que l'anunci es publiqui i augmenta les opcions que ho faci en una posició superior en comparació d'altres anuncis, si és el cas.