Uw geautomatiseerde regels beheren

Nadat u geautomatiseerde regels heeft ingesteld, kunt u wanneer u maar wilt uw regels inschakelen, onderbreken, bewerken, verwijderen of filteren. U kunt ook alle regels ongedaan maken die in uw campagnes in het zoeknetwerk zijn uitgevoerd. U kunt verder de e-mailmeldingen updaten die u ontvangt over uw regels, een overzicht bekijken van alle wijzigingen die uw regels in de regellogboeken hebben aangebracht en regelstatussen weergeven.

Regels beheren

Klik op het gereedschapspictogram en vervolgens op Regels om aan de slag te gaan. Er wordt een lijst van uw regels weergegeven, met een pictogram dat aangeeft of de betreffende regel is ingeschakeld of onderbroken.

• Activeer, onderbreek of verwijder regels in uw account: Klik op de pijl-omlaag naast het statuspictogram.
    De actie om een regel te verwijderen is permanent.
  • Een regel bewerken: Scroll naar rechts en klik op REGEL BEWERKEN. Pas de instellingen in het beheervenster aan en klik op Opslaan. Houd er rekening mee dat u verwijderde regels niet kunt bewerken. Let er ook op dat een regel bewerken hetzelfde is als het origineel verwijderen en een nieuwe regel maken.
  • Filter uw weergave om verwijderde regels te verbergen: Klik op het filterpictogram en selecteer de kolom en waarde waarop u wilt filteren. U kunt filteren op 'Regelstatus', 'Naam regel', 'E-mailmelding' of 'Geldigheid van regel'.
    U kunt onderbroken of verwijderde regels verbergen of zichtbaar maken via het pictogram met drie stippen 3 dot icon voor de tabel met regels.
  • Een regel ongedaan maken: Klik op 'Ongedaan maken' om de wijzigingen ongedaan te maken die zijn aangebracht met de regels voor campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden. Als u een regel ongedaan wilt maken, gaat u naar de pagina Regelgeschiedenis en klikt u op Ongedaan maken voor een regel in de kolom 'Acties'. Nadat u op Ongedaan maken heeft geklikt, wordt een voorbeeldvenster geopend waarin u kunt zien wat er met uw account gebeurt wanneer een regel ongedaan wordt gemaakt. Als alles er goed uitziet, kunt u de regel vanuit dit venster ongedaan maken. Dit duurt even lang als het uitvoeren van de regel.
Regels ongedaan maken: belangrijke punten

U kunt de regels voor alleen e-mail niet ongedaan maken

Regels die de actie 'e-mail verzenden' gebruiken, kunnen niet ongedaan worden gemaakt.

U kunt alleen de meest recente wijzigingen ongedaan maken die door elke regel zijn aangebracht.

Stel dat uw regel wordt uitgevoerd op vrijdag en zaterdag. U ziet alleen de knop 'Ongedaan maken' naast de wijzigingen die op zaterdag zijn aangebracht. Als u de wijzigingen die op vrijdag zijn aangebracht ongedaan wilt maken, moet u eerst de wijzigingen van zaterdag ongedaan maken. De knop 'Ongedaan maken' verdwijnt dan voor zaterdag en wordt weergegeven voor vrijdag.

Tip: De enige uitzondering is als een regel wel is uitgevoerd, maar geen wijzigingen heeft aangebracht. In dat geval hoeft u de regel niet ongedaan te maken om eerdere wijzigingen ongedaan te maken.

Handmatige wijzigingen die zijn aangebracht nadat een regel is uitgevoerd, worden niet ongedaan gemaakt.

Stel dat u een regel uitvoert die het bod van tien zoekwoorden met € 1,00 verhoogt en vervolgens wijzigt u een van deze zoekwoorden handmatig en verhoogt u het bod met nog eens € 0,50. Als u de wijzigingen die door de regel zijn aangebracht ongedaan maakt, worden alleen de wijzigingen aan de andere negen zoekwoorden die u niet zelf heeft aangebracht, ongedaan gemaakt. Als u een beter idee wilt krijgen van de wijzigingen die wel en niet ongedaan worden gemaakt, raden we u aan een voorbeeld te bekijken van de wijzigingen die ongedaan worden gemaakt.

U kunt de wijzigingen die ongedaan zijn gemaakt, niet opnieuw uitvoeren.

Als u de wijzigingen ongedaan heeft gemaakt die op een bepaalde dag door een regel zijn uitgevoerd, is er geen knop waarmee u deze handeling ongedaan kunt maken en de wijzigingen opnieuw kunt uitvoeren.

E-mailmeldingen en regelgeschiedenis

Wanneer u een regel maakt, kunt u aangeven dat u e-mailberichten wilt ontvangen op het moment dat uw regel wordt uitgevoerd. U heeft de mogelijkheid om een melding te ontvangen nadat elke regel is uitgevoerd of alleen als deze wordt uitgevoerd met wijzigingen of fouten.

Als u zich wilt aanmelden voor deze meldingen, selecteert u als u de regel maakt de gewenste e-mailoptie in het dropdownmenu Resultaten e-mailen.

Als u liever geen e-mailmeldingen ontvangt, kunt u in plaats daarvan op de pagina Regelgeschiedenis kijken. Op deze pagina kunt u bijhouden wanneer uw regels worden uitgevoerd en welke wijzigingen de regels in uw account hebben aangebracht.

Geautomatiseerde regels bekijken in de wijzigingsgeschiedenis

U kunt wijzigingen die geautomatiseerde regels in uw account hebben aangebracht ook bekijken op de pagina Wijzigingsgeschiedenis.

Logboeken en regelstatussen

Als u geen e-mailberichten wilt ontvangen, kunt u altijd de logboeken controleren om bij te houden wanneer uw regels worden uitgevoerd en welke wijzigingen door de regels in uw account zijn aangebracht. In de logbestanden worden een lijst met regels, hun status en het aantal wijzigingen weergegeven die door het uitvoeren van de regels hebben plaatsgevonden.

Ga als volgt te werk om uw logboeken te bekijken:

1. Klik op het gereedschapspictogram en vervolgens op Regels.
  2. Klik op het tabblad Regelgeschiedenis om een lijst van alle wijzigingen te bekijken.
    • Opmerking: De tabel Regelgeschiedenis maakt gebruikt van een datumkiezer.
  3. Klik op de resultaten om de gegevens van eventuele wijzigingen die de regel heeft aangebracht te bekijken.

De kolom Status in de logboeken geeft aan of uw regels werden uitgevoerd en of ze met succes zijn uitgevoerd. Hieronder vindt u de mogelijke statussen en hun betekenis:

Actief

• Uw regel brengt momenteel wijzigingen aan in uw account.

Voltooid

• Uw regel is uitgevoerd en alle beoogde wijzigingen zijn aangebracht.

Voltooid, met fouten

• Uw regel is voltooid, maar bij enkele wijzigingen zijn fouten opgetreden (klik op Regelgeschiedenis en vervolgens op de resultaten voor een regel voor meer informatie).

Niet voltooid: systeemfout

• Uw regel kan niet worden gestart of is gestopt voordat deze is voltooid (klik op Regelgeschiedenis en vervolgens op de resultaten voor een regel voor meer informatie).

Niet voltooid: time-out

• Uw regel is niet voltooid in de toegewezen tijd (klik op Regelgeschiedenis en vervolgens op de resultaten voor een regel voor meer informatie).

Volgende stappen