Automaattisten sääntöjen hallinta

Kun olet määrittänyt automaattiset säännöt, voit ottaa sääntöjä käyttöön sekä keskeyttää, poistaa ja suodattaa niitä milloin vain. Voit myös kumota minkä tahansa Haku-kampanjoissasi käytetyn säännön. Lisäksi voit muuttaa sääntöjä koskevien sähköposti-ilmoitusten vastaanottamista, katsella luetteloa muutoksista, joita sääntölokeihisi on tehty sääntöjen perusteella, ja nähdä sääntöjen tilat.

Huom. Jos ajoitat säännön johonkin tiettyyn ajankohtaan, on tärkeä huomata, että sääntö suoritetaan tavallisesti kahden tunnin kuluessa ehtojen täyttymisestä. Jos säännön suorittamisajankohdaksi on valittu esimerkiksi klo 9.00, sääntö voidaan suorittaa milloin tahansa klo 9.00 ja klo 11.00 välillä.

Sääntöjen hallinta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Klikkaa Säännöt.

Näet luettelon säännöistä ja kunkin säännön kohdalla kuvakkeen, joka kertoo, onko sääntö käytössä vai keskeytetty.

• Ota tililläsi oleva sääntö käyttöön tai keskeytä tai poista se: Klikkaa tilakuvakkeen vierestä alanuolta.
    Säännön poistamista ei voida perua.
  • Muokkaa sääntöä: Vieritä oikealle ja klikkaa Muokkaa. Muuta asetukset hallintapaneelissa ja klikkaa Tallenna. Huomaa, että et voi muokata poistettua sääntöä. Muista myös, että säännön muokkaaminen on sama asia kuin alkuperäisen säännön poistaminen ja uuden luominen.
  • Suodata näkymä piilottaaksesi poistetut säännöt: Klikkaa suodatinkuvaketta ja valitse suodatettava sarake ja arvo. Suodatusvaihtoehdot ovat Säännön tila, Nimi, Ilmoitusasetus ja Kelpoisuus.
    Voit piilottaa keskeytetyt ja poistetut säännöt ja palauttaa ne näkyviin sääntötaulukon kolmen pisteen valikosta 3 dot icon.
  • Säännön kumoaminen: Voit kumota kampanjan, mainosryhmän tai avainsanan sääntöjen tekemät muutokset. Kumoa sääntö siirtymällä Versiohistoria-sivulle ja klikkaamalla Toiminnot-sarakkeesta säännön kohdalta Kumoa. Kun klikkaat Kumoa, näkyviin tulee esikatseluruutu, josta näet, miten säännön kumoaminen vaikuttaa tiliin. Jos kaikki näyttää hyvältä, voit käynnistää kumoamisen tästä ruudusta. Kumoamiseen menee saman verran aikaa kuin säännön suorittamiseen.
Tärkeää tietoa sääntöjen kumoamisesta

Et voi kumota vain sähköpostia koskevia sääntöjä.

Sähköpostin lähettämistä koskevia sääntöjä ei voida kumota.

Voit kumota vain säännön tekemät viimeisimmät muutokset.

Oletetaan, että sääntö on suoritettu perjantaina ja lauantaina. Näet Kumoa-painikkeen vain lauantaina tehtyjen muutosten vieressä. Jos haluat kumota perjantaina tehdyt muutokset, kumoa ensin lauantain muutokset. Tällöin Kumoa-painiketta ei enää näy lauantain kohdalla, ja se tulee näkyviin perjantain kohdalle.

Vinkki: Jos sääntö suoritettiin, mutta et tehnyt siihen mitään muutoksia, sinun ei tarvitse kumota sääntöä ennen aiempien muutosten kumoamista.

Et voi kumota manuaalisia muutoksia, jotka on tehty säännön suorittamisen jälkeen.

Oletetaan, että käytät sääntöä, joka nostaa 10 avainsanan hintatarjousta eurolla. Tämän jälkeen muutat manuaalisesti yhtä avainsanoista nostamalla sen hintatarjousta vielä 50 sentillä. Jos kumoat säännön tekemät muutokset, kumoaminen koskee vain niitä yhdeksää avainsanaa, joita et muuttanut itse. Saat paremman käsityksen siitä, mihin muutoksiin kumoaminen vaikuttaa, kun esikatselet kumoamisen ensin.

Et voi peruuttaa kumoamista.

Jos kumoat säännön tiettynä päivänä tekemät muutokset, et voi tehdä muutoksia uudelleen.

Sähköposti-ilmoitukset ja sääntöhistoria

Kun luot säännön, voit valita, haluatko saada sähköposti-ilmoituksen silloin, kun sääntö suoritetaan. Toinen vaihtoehto on, että saat ilmoituksen vain siinä tapauksessa, että sääntöä suoritettaessa tapahtuu muutoksia tai virheitä.

Jos haluat vastaanottaa tällaisia ilmoituksia, valitse haluamasi vaihtoehto avattavasta Lähetä tulokset sähköpostitse ‑valikosta sääntöä luodessasi.

Jos et halua sähköposti-ilmoituksia, voit seurata sääntöjen suorittamista ja sääntöjen tilillesi tekemiä muutoksia Versiohistoria-sivulta.

Automaattisten sääntöjen katselu Muutoshistoriasta

Näet automaattisten sääntöjen tilillesi tekemät muutokset myös Muutoshistoria-sivulta.

Lokit ja sääntöjen tilat

Jos et halua sähköposti-ilmoituksia, voit seurata sääntöjen suorittamista ja sääntöjen tilillesi tekemiä muutoksia myös lokeista. Lokeista näet luettelon säännöistä, sääntöjen tilan sekä säännön suorittamisen perusteella tehtyjen muutosten määrän.

Näet lokit näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Klikkaa Säännöt.
  4. Klikkaa Versiohistoria-välilehteä nähdäksesi luettelon kaikista muutoksista.
    • Huomaa, että Versiohistoria-taulukossa on käytössä päivämäärän valinta.
  5. Klikkaa tuloksia nähdäksesi tarkat tiedot säännön mahdollisesti tekemistä muutoksista.

Lokien Tila-sarake kertoo, onko sääntösi suoritettu ja miten suorittaminen onnistui. Alla on luettelo mahdollisista tiloista ja niiden merkityksestä:

Käynnissä

• Tiliisi tehdään parhaillaan muutoksia säännön perusteella.

Valmis

• Sääntösi suorittaminen on onnistunut, ja kaikki määritetyt muutokset on tehty.

Valmis, havaittu virheitä

• Sääntösi on suoritettu, mutta joissakin muutoksissa oli virheitä (saat lisätietoja klikkaamalla Versiohistoria ja valitsemalla säännön tulokset).

Ei suoritettu: järjestelmävirhe

• Sääntöäsi ei voitu käynnistää tai sen suorittaminen keskeytettiin (saat lisätietoja klikkaamalla Versiohistoria ja valitsemalla säännön tulokset).

Ei suoritettu: aikakatkaisu

• Sääntöäsi ei suoritettu määritetyssä ajassa (saat lisätietoja klikkaamalla Versiohistoria ja valitsemalla säännön tulokset).

Seuraavat vaiheet