Bereik en frequentie meten

Statistieken voor uniek bereik en frequentie houden nu rekening met co-viewing, wat plaatsvindt als meerdere mensen samen advertenties bekijken op verbonden tv's.

Door gegevens over bereik en frequentie voor display-, Discovery- en videocampagnes te analyseren, kunt u beter zien aan hoeveel mensen uw advertenties zijn getoond en hoe vaak ze aan deze mensen zijn getoond in een bepaalde periode. Of u nu een boodschap wilt benadrukken of nieuwe mensen wilt bereiken, door deze informatie kunt u een duidelijker beeld krijgen van de wijze waarop u uw doelen bereikt.

Statistieken voor uniek bereik en frequentie

Statistieken voor uniek bereik en frequentie meten het totale aantal mensen aan wie een advertentie is getoond en de frequentie waarmee ze een advertentie te zien hebben gekregen. Deze statistieken gaan verder dan algemene cookiestatistieken om u te laten zien hoe vaak uw advertentie aan mensen is getoond op verschillende apparaten, met verschillende indelingen en in verschillende netwerken.

Mensen zijn tegenwoordig vaak onderweg en gebruiken op een dag meerdere apparaten. Onze modellen voor uniek bereik houden bij het meten van het totale bereik van een advertentie rekening met het feit dat mensen dezelfde advertentie op verschillende apparaten kunnen zien of dat meerdere mensen samen advertenties bekijken op verbonden tv's (co-viewing).

Dit zijn statistieken voor uniek bereik en frequentie:

• Unieke gebruikers
  • Gem. vertoningsfreq. per gebruiker
  • Gem. vertoningsfreq. per gebruiker (7 dagen)
  • Gem. vertoningsfreq. per gebruiker (30 dagen)
  • Frequentieverdeling 1+, 2+, 3+, 4+, 5+, 10+
Opmerking: Gem. vertoningsfreq. per gebruiker (7 dagen) en doelfrequentieverdeling 1+, 2+, 3+, 4+, 5+, 10+ zijn de voorkeursstatistieken om de prestaties van de frequentiecampagne te meten.

Gegevens voor bereik en frequentie weergeven

U kunt gegevens voor bereik en frequentie bekijken door de kolommen voor deze statistieken toe te voegen aan uw tabel met statistieken en een specifieke periode te selecteren in het dropdownmenu. Deze kolommen, die u kunt vinden onder 'Statistieken voor bereik en frequentie', zijn alleen beschikbaar op de pagina Campagnes en kunnen alleen videocampagnes bevatten.

Meer informatie over hoe u kolommen aan de tabel met statistieken toevoegt of hieruit verwijdert.

Hoe Google het bereik berekent

Hoe uniek bereik wordt berekend

Google Ads berekent uniek bereik met behulp van statistische modellen die rekening houden met het gedrag van gebruikers in veel browsers en op veel apparaten. Deze modellen worden gemaakt door gebruikspatronen op verschillende apparaten te bepalen aan de hand van geobserveerd, verzameld gebruikersgedrag in Google-producten. Google Ads combineert geobserveerd gedrag met andere signalen en lokale invoer (zoals bevolkingstellingen en waarschijnlijkheidsenquêtes) om een doelgroep te dedupliceren voor meerdere sessies, indelingen, netwerken en apparaten. Het resultaat is het aantal unieke gebruikers (niet cookies) dat een advertentie heeft gezien.

Bereik en privacy van gebruikers

Onze methodologie verzamelt alle gegevens van gebruikers en vereist dat een minimumaantal gebruikers is bereikt voordat er gegevens worden gerapporteerd aan adverteerders. Persoonlijk identificeerbare informatie wordt nooit gebruikt.

In januari 2022 hebben we ons onderliggende model voor bereik en demografie verbeterd. Door deze update ziet u mogelijk wijzigingen in statistieken voor uniek bereik uit deze periode. Vanaf april 2022 hebben we onze modellen voor uniek bereik geüpdatet om rekening te houden met co-viewing. Modellen voor uniek bereik bieden nu inzichten in extra vertoningen en bereik die het gevolg zijn van co-viewing, wanneer meerdere mensen samen advertenties bekijken op verbonden tv's. Meer informatie over hoe Google rekening houdt met co-viewing in statistieken voor uniek bereik

Waarom u mogelijk geen statistieken voor bereik en frequentie ziet

De meeste statistieken voor bereik en frequentie kunnen alleen worden gerapporteerd voor een periode van 92 dagen of korter. U ziet mogelijk geen bereikgegevens in uw tabel als u een periode heeft geselecteerd die langer dan 92 dagen is.

Als u de frequentieverdeling van een campagne bekijkt, ziet u alleen gegevens in uw tabel als de periode 31 dagen of korter is.

Statistieken voor bereik en frequentie bevatten mogelijk niet onmiddellijk gegevens voor sommige campagnes en segmenten. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van gegevens per land en of uw advertentie een minimale drempelwaarde van vertoningen en van unieke gebruikers heeft bereikt. Dit komt doordat modellen voor uniek bereik niet elk land ondersteunen en ook moeten voldoen aan minimumaantallen vertoningen.

Vertraging in rapportage

Door de modellen die we gebruiken in onze berekeningen, kan het 3 dagen duren voordat statistieken voor bereik en frequentie beschikbaar zijn in uw account. Houd rekening met deze vertraging als de laatste paar dagen zijn opgenomen in uw periode.

Als u de periode bijvoorbeeld instelt op 'Afgelopen 7 dagen', zijn de gegevens van de afgelopen 3 dagen mogelijk niet volledig. In de aantallen voor de afgelopen 7 dagen zijn mogelijk niet de laatste 3 dagen van de afgelopen 7 dagen opgenomen.

Over bereik en targeting op locatie

Statistieken voor uniek bereik en frequentie gebruiken statistische modellen op basis van observaties van verzameld gebruikersgedrag op landniveau. Aangezien de modellen worden berekend op landniveau, kunnen de statistieken in een klein percentage van de gevallen inconsistent lijken, met name voor campagnes die kleine geografische gebieden targeten, zoals één stad of postcode.

In andere gevallen kan een groot aantal tijdelijke bezoekers op een bepaalde locatie ervoor zorgen dat het unieke bereik kunstmatig wordt verhoogd. We leveren onze beste schattingen voor het unieke bereik in deze gevallen en zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze modellen zodat we gedetailleerdere locatieschattingen kunnen leveren.

Frequentielimieten en zichtbare vertoningen

Voor display-campagnes tellen alleen zichtbare vertoningen mee voor de frequentielimieten. Andere frequentierapportagegegevens kunnen hoger lijken dan de frequentielimieten omdat zowel zichtbare als onzichtbare vertoningen worden geteld.

In augustus 2020 werden statistieken op basis van cookies vervangen door statistieken voor uniek bereik als primaire methode voor bereiksmeting. Statistieken voor bereik op basis van cookies zijn niet meer beschikbaar in Google Ads.