Genomföra en provöverföring eller debiteringsauktorisering

För att kunna använda bankkontot som betalningsmetod (kallas även direktdebitering) måste du verifiera ditt bankkonto innan dina annonser kan visas. Du kan verifiera ditt bankkonto omedelbart med hjälp av ditt användar-id och lösenord för kontot eller så kan du verifiera genom att göra en provöverföring eller debiteringsauktorisering, vilket tar två eller tre dagar beroende på var ditt företag finns.

Om du vill se processen för ett annat land klickar du på rullgardinsmenyn ovan.

Verifiera omedelbart med ditt bank-id

I USA kan du välja alternativet omedelbar verifiering av ditt bankkonto, vilket går fortare och inte kräver någon provöverföring. Följ dessa steg för att lägga till ett bankkonto och omedelbart verifiera det genom din bank:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan och sedan på Lägg till en ny betalningsmetod.
  4. Välj Bankkonto och ange dina bankuppgifter.
  5. Om du vill att detta ska vara din primära betalningsmetod markerar du Primär i det nedre vänstra hörnet.
  6. Klicka på Spara.
  7. När du uppmanas att välja hur du vill verifiera ditt konto väljer du Verifiera omedelbart och klickar sedan på Nästa.
  8. Ange användar-id och lösenord som du använder för att logga in på din banks webbplats och godkänn de villkor som visas.
  9. Klicka på Nästa.

Efter en liten stund länkar Google ditt bankkonto till ditt Google Ads-konto och verifierar att det är en giltig betalningsmetod. Om verifieringen misslyckas uppmanas du att ange ditt användar-id och ditt lösenord igen. Om verifieringen misslyckas flera gånger kan du välja att verifiera med en provöverföring istället.

Hitta och ange en provöverföring

Om du väljer att verifiera ditt bankkonto med en provöverföring syns en liten provöverföring på ditt bankkonto inom ungefär tre till fem arbetsdagar efter att du har lagt till dina bankkontouppgifter i ditt Google Ads-konto. Följ stegen nedan för att hitta och ange denna insättningsinformation i Google Ads-kontot.

1. Leta reda på posten med insättningen från Google Inc. i ditt bankkonto. Insättningen är antagligen mellan 0,15 och 1,15 USD eller motsvarande i lokal valuta.
  2. När du hittar insättningen antecknar du det exakta beloppet.
  3. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  5. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  6. Leta reda på ditt bankkonto och klicka på Verifiera provöverföring.
  7. Ange provöverföringsbeloppet i det avsedda fältet och klicka på Skicka.
Öppna Google Ads

Efter att du har angett det korrekta beloppet kan du börja använda bankkontot som din primära betalningsmetod. Om du använder automatiska betalningar börjar annonserna att visas nu, om de inte redan visades tidigare.

Provöverföringen misslyckades

Ibland händer det att det inte fungerar när vi försöker göra en provöverföring. Om det sker får du ett e-postmeddelande och ett meddelande visas på sidorna Fakturering och betalningar under kugghjulsikonen .

Mer om misslyckade provöverföringar

Det finns flera anledningar till varför provöverföringen ibland inte fungerar, bland annat:

• Dina angivna kontouppgifter är fel.
  • Ditt bankkonto finns inte.
  • Det går inte att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto.

Om din provöverföring misslyckas ska du kontrollera att kontouppgifterna du har angett stämmer. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto och kontrollera att alla uppgifter stämmer.
  5. Klicka på länken som gäller för dig: Kontouppgifterna stämmer
    1. Kontakta banken och fråga om det går att göra automatiska betalningar från bankkontot. Det kan hända att banken kallar dessa typer av betalningar för direktdebiteringar.
    2. När du har kontrollerat att det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto kontaktar du oss och ber oss att göra om provöverföringen.
    Kontouppgifterna är felaktiga

Du behöver lägga till ditt bankkonto en gång till som en ny betalningsmetod. Gör så här:

1. Stanna kvar på sidan Betalningsmetoder och klicka på Lägg till en ny betalningsmetod.
    2. Ange uppgifter om betalningsmetod och markera Primär i det nedre vänstra hörnet om du vill spara den som den primära betalningsmetoden.
    3. Klicka på Spara.
    4. Vänta tills provöverföringen kommer in på bankkontot som du just har lagt till och verifiera sedan provöverföringen.
    5. Du kan ta bort det felaktiga bankkontot från ditt konto senare genom att klicka på länken Betalningsmetoder och sedan på Ta bort.
Öppna Google Ads

Skriva ut och skicka debiteringsauktoriseringen

När du har lagt till bankkontouppgifterna i Google Ads-kontot behöver du skriva ut och skicka in auktoriseringen av direktdebiteringen på följande sätt:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Obs! Om du är en användare på ett förvaltarkonto loggar du in på kundkontot direkt.
  3. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  4. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  5. Hitta ditt bankkonto.
  6. Klicka på Skriv ut debiteringsauktorisering.
  7. Av säkerhetsskäl måste du skriva in din bankkontoinformation igen.
  8. Skriv under och datera den utskrivna debiteringsauktoriseringen.
  9. Lämna den undertecknade och daterade debiteringsauktoriseringen till din bank. Behandlingstiden beror på vilken bank du använder. Beroende på vilken bank du använder kan banken stämpla debiteringsauktoriseringen eller riva av en del och återlämna den till dig. I så fall skickar du den stämplade debiteringsauktoriseringen till oss enligt anvisningarna i dokumentet eller skickar en skannad kopia via vårt formulär för auktorisering av direktdebitering. Alternativt kan din bank skicka debiteringsauktoriseringen direkt till oss.
Öppna Google Ads

Behandlingstider

När vi har fått din debiteringsauktorisering tar det vanligtvis fem arbetsdagar att behandla den. Vi skickar ett e-postmeddelande när vi har behandlat den och annonserna börjar vanligtvis att visas, om de inte redan visas.

Om vi inte har fått eller inte kunde behandla debiteringsauktoriseringen inom 14 dagar efter att du har lagt till ett bankkonto, skickar vi dig ett e-postmeddelande om detta. I så fall ska du skicka in din debiteringsauktorisering en gång till enligt instruktionerna eller via vårt formulär för auktorisering av direktdebitering.

Anledningar till att vi inte kan behandla din debiteringsauktorisering omfattar oläsliga dokument, utelämnad information eller felaktig information.

Kontrollera debiteringsauktoriseringens status

Du kan när som helst kontrollera debiteringsauktoriseringens status. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Obs! Om du har ett konto i Mitt kundcenter loggar du in direkt på det kundkontot.
  3. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  4. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  5. Hitta ditt bankkonto. Något av följande meddelanden visas:
    • Vi har ännu inte fått eller behandlat din auktorisering: Vi har antingen inte fått eller inte behandlat din debiteringsauktorisering. Skicka debiteringsauktoriseringen på nytt om det har gått 10 dagar eller mer.
    • Ogiltig kontoinformation: Bankkontouppgifterna som du har uppgett är felaktiga. Kontakta banken för att kontrollera uppgifterna och ange dem sedan igen. Skapa sedan en ny debiteringsauktorisering och skicka den till oss.
Öppna Google Ads

Godkänna din fullmakt

När du har lagt till din bankkontoinformation i ditt Google Ads-konto uppmanas du att godkänna en fullmakt i ditt Google Ads-konto.

Skriva ut en kopia av fullmakten

Du kan skriva ut en kopia av fullmakten när som helst. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Obs! Om du är en användare på ett förvaltarkonto loggar du in på kundkontot direkt.
  3. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  4. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  5. Hitta ditt bankkonto.
  6. Klicka på Ladda ned fullmakt.
Öppna Google Ads

Hitta och ange en provöverföring

Ditt bankkonto verifieras med en provöverföring. När du har lagt till dina bankkontouppgifter i ditt Google Ads-konto tar det ungefär tre till fem arbetsdagar tills du ser en liten insättning i ditt bankkonto. Följ stegen nedan för att hitta och ange denna insättningsinformation i Google Ads-kontot.

1. Leta reda på posten med insättningen från Google Inc. i ditt bankkonto. Insättningen är antagligen mellan 0,15 och 1,15 USD eller motsvarande i lokal valuta.
  2. När du hittar insättningen antecknar du det exakta beloppet.
  3. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  5. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  6. Leta reda på ditt bankkonto och klicka på Verifiera provöverföring.
  7. Ange provöverföringsbeloppet i det avsedda fältet och klicka på Skicka.
Öppna Google Ads

Efter att du har angett det korrekta beloppet kan du börja använda bankkontot som din primära betalningsmetod. Om du använder automatiska betalningar börjar annonserna att visas nu, om de inte redan visades tidigare.

Provöverföringen misslyckades

Ibland händer det att det inte fungerar när vi försöker göra en provöverföring. Om det sker får du ett e-postmeddelande och ett meddelande visas på sidorna Fakturering och betalningar under kugghjulsikonen .

Mer om misslyckade provöverföringar

Det finns flera anledningar till varför provöverföringen ibland inte fungerar, bland annat:

• Dina angivna kontouppgifter är fel.
  • Ditt bankkonto finns inte.
  • Det går inte att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto.

Om din provöverföring misslyckas ska du kontrollera att kontouppgifterna du har angett stämmer. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto och kontrollera att alla uppgifter stämmer.
  5. Klicka på länken som gäller för dig: Kontouppgifterna stämmer
    1. Kontakta banken och fråga om det går att göra automatiska betalningar från bankkontot. Det kan hända att banken kallar dessa typer av betalningar för direktdebiteringar.
    2. När du har kontrollerat att det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto kontaktar du oss och ber oss att göra om provöverföringen.
    Kontouppgifterna är felaktiga

Du behöver lägga till ditt bankkonto en gång till som en ny betalningsmetod. Gör så här:

1. Stanna kvar på sidan Betalningsmetoder och klicka på Lägg till en ny betalningsmetod.
    2. Ange uppgift om betalningsmetod och markera Primär i det nedre vänstra hörnet om du vill spara den som den primära betalningsmetoden.
    3. Klicka på Spara.
    4. Vänta tills provöverföringen kommer in på bankkontot som du just har lagt till och verifiera sedan provöverföringen.
    5. Du kan ta bort det felaktiga bankkontot från ditt konto senare genom att klicka på länken Betalningsmetoder och sedan på Ta bort.
Öppna Google Ads

För att kunna använda bankkontot som betalningsmetod (kallas även direktdebitering) måste du verifiera ditt bankkonto innan dina annonser kan visas.

1. När du lägger till ett bankkonto ombeds du att auktorisera en debitering till ditt bankkonto genom att godkänna fullmakten (med det så kallade auktoriseringsformuläret för direktdebitering).
  2. Sedan måste du bekräfta att du äger ditt bankkonto via en provöverföring, vilket vanligen tar tre till fem dagar. Detta steg är ett sätt att skydda ditt bankkonto från obehörig åtkomst.

Om du vill se processen för ett annat land kan du göra det via rullgardinsmenyn ovan.

Godkänna din fullmakt

När du har lagt till din bankkontoinformation i ditt Google Ads-konto uppmanas du att godkänna en fullmakt i ditt Google Ads-konto.

Skriva ut och spara en kopia av fullmakten

Du kan skriva ut en kopia av fullmakten när som helst. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Obs! Om du är en användare på ett förvaltarkonto loggar du in på kundkontot direkt.
  3. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  4. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  5. Hitta ditt bankkonto.
  6. Klicka på Ladda ned fullmakt.
Öppna Google Ads

Hitta och ange en provöverföring

När du har godkänt fullmakten verifieras ditt bankkonto med en provöverföring. Då syns en liten provöverföring på ditt bankkonto inom ungefär tre till fem arbetsdagar efter att du har lagt till dina bankkontouppgifter i ditt Google Ads-konto. Följ stegen nedan för att hitta och ange denna insättningsinformation i Google Ads-kontot.

1. Leta efter en insättning från Google i ditt kontoutdrag. Insättningen bör vara mindre än 1 GBP eller motsvarande i lokal valuta.
  2. När du hittar insättningen antecknar du det exakta beloppet.
  3. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  5. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  6. Leta reda på ditt bankkonto och klicka på Åtgärda.
  7. Ange provöverföringsbeloppet i fältet och klicka på Verifiera.
Öppna Google Ads

Efter att du har angett det korrekta beloppet kan du börja använda bankkontot som din primära betalningsmetod. Om du använder automatiska betalningar börjar annonserna att visas nu, om de inte redan visades tidigare.

Provöverföringen misslyckades

Ibland händer det att det inte fungerar när vi försöker göra en provöverföring. Om det sker får du ett e-postmeddelande och ett meddelande visas på sidorna Fakturering och betalningar under kugghjulsikonen .

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.

Mer om misslyckade provöverföringar

Det finns flera anledningar till varför provöverföringen ibland inte fungerar, bland annat:

• Dina angivna kontouppgifter är fel.
  • Ditt bankkonto finns inte.
  • Det går inte att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto.

Om din provöverföring misslyckas ska du kontrollera att kontouppgifterna du har angett stämmer. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto och kontrollera att alla uppgifter stämmer.
  5. Klicka på länken som gäller för dig: Kontouppgifterna stämmer
    1. Kontakta banken och fråga om det går att göra automatiska betalningar från bankkontot. Det kan hända att banken kallar dessa typer av betalningar för direktdebiteringar.
    2. När du har kontrollerat att det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto kontaktar du oss och ber oss att göra om provöverföringen.
    Kontouppgifterna är felaktiga

Du behöver lägga till ditt bankkonto en gång till som en ny betalningsmetod. Gör så här:

1. Stanna kvar på sidan Betalningsmetoder och klicka på Lägg till en ny betalningsmetod.
    2. Ange uppgift om betalningsmetod och markera Primär i det nedre vänstra hörnet om du vill spara den som den primära betalningsmetoden.
    3. Klicka på Spara.
    4. Vänta tills provöverföringen kommer in på bankkontot som du just har lagt till och verifiera sedan provöverföringen.
    5. Du kan ta bort det felaktiga bankkontot från ditt konto senare genom att klicka på länken Betalningsmetoder och sedan på Ta bort.
Öppna Google Ads

Obs!

Vi kunde inte fastställa ditt faktureringsland.

Klicka på rullgardinsmenyn ovan för att visa information om direktdebitering för ditt land. Du kan även använda denna meny för att läsa information om direktdebitering i andra länder.

Om ditt land inte visas i listan betyder det att vi inte har stöd för direktdebitering i det landet.