Genomföra en provöverföring eller debiteringsauktorisering

För att kunna använda ditt bankkonto som betalningsmetod (även kallat direktdebitering) måste du verifiera ditt bankkonto innan dina annonser kan visas. Du kan verifiera ditt bankkonto direkt med hjälp av ditt användar-id och lösenord för kontot. Alternativt kan du verifiera det genom en provöverföring eller debiteringsauktorisering, vilket tar två eller tre dagar beroende på var ditt företag finns.

Klicka på rullgardinsmenyn ovan för att se tillvägagångssättet för ett annat land.

Verifiera direkt med ditt bank-id

I USA kan du välja att verifiera ditt bankkonto direkt, vilket går snabbare och inte kräver någon provöverföring. Så här lägger du till ett bankkonto och verifierar det direkt hos din bank:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan och välj Lägg till en ny betalningsmetod.
  4. Välj Bankkonto och ange dina bankuppgifter.
  5. Välj Primär längst ned till vänster om du vill ange detta som din primära betalningsmetod.
  6. Klicka på Spara.
  7. Välj Verifiera direkt när du blir ombedd att välja hur du vill verifiera ditt konto och klicka sedan på Nästa.
  8. Ange det användar-id och lösenord du använder för att logga in på din onlinebank och godkänn villkoren.
  9. Klicka på Nästa.

Efter några sekunder länkar Google ditt bankkonto till ditt Google Ads-konto och verifierar att det är en giltig betalningsmetod. Om verifieringen misslyckas blir du ombedd att ange ditt användar-id och lösenord en gång till. Om verifieringen misslyckas flera gånger kan du använda en provöverföring i stället.

Hitta och göra en provöverföring

Om du väljer att verifiera ditt bankkonto med en provöverföring ser du en mindre insättning på ditt bankkonto inom cirka tre till fem arbetsdagar efter att du har lagt till bankkontouppgifterna i ditt Google Ads-konto. Så här hittar och anger du denna information i ditt Google Ads-konto:

1. Leta reda på insättningen från Google Inc. på ditt bankkonto. Insättningen är mellan 0,15 och 1,15 USD.
  2. Anteckna det exakta beloppet när du hittar insättningen.
  3. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  5. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  6. Leta reda på ditt bankkonto och klicka på Verifiera provöverföring.
  7. Ange provöverföringsbeloppet i motsvarande fält och klicka på Skicka.
Öppna Google Ads

Efter att du har angett det korrekta beloppet kan du börja använda ditt bankkonto som primär betalningsmetod. Om du använder automatiska betalningar börjar annonserna visas nu om de inte redan gör det.

Provöverföringen misslyckades

Ibland kan det hända att vi inte lyckas genomföra provöverföringen. I så fall får du ett e-postmeddelande om detta och det visas ett meddelande på sidorna Fakturering och betalningar under verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon].

Mer om misslyckade provöverföringar

Det finns flera möjliga anledningar till att provöverföringen inte lyckas:

• Du har angett felaktiga kontouppgifter.
  • Ditt bankkonto finns inte längre.
  • Det går inte att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto.

Om provöverföringen misslyckas bör du kontrollera att du har angett korrekta kontouppgifter. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto och kontrollera att alla uppgifter stämmer.
  5. Klicka på länken som gäller för dig: Kontouppgifterna stämmer
    1. Kontakta banken och fråga om det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto. Denna typ av betalning kallas även direktdebitering.
    2. När du har kontrollerat att det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto kan du kontakta oss och begära att vi upprepar provöverföringen.
    Kontouppgifterna är felaktiga

Du måste lägga till ditt bankkonto som ny betalningsmetod en gång till. Gör så här:

1. Klicka på Lägg till en ny betalningsmetod på sidan Betalningsmetoder.
    2. Ange dina uppgifter om betalningsmetod och välj Primär längst ned till vänster om du vill spara den som primär betalningsmetod.
    3. Klicka på Spara.
    4. Vänta tills provöverföringen syns på bankkontot du just lade till och verifiera den.
    5. Du kan ta bort det felaktiga bankkontot från ditt konto senare genom att klicka på länken Betalningsmetoder och sedan på Ta bort.
Öppna Google Ads

Skriv ut och skicka debiteringsauktoriseringen

När du har lagt till bankkontouppgifterna i ditt Google Ads-konto måste du skriva ut och skicka in debiteringsauktoriseringen så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
    • Obs! Om du använder ett förvaltarkonto ska du logga in på kundkontot direkt.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Hitta ditt bankkonto.
  5. Klicka på Skriv ut debiteringsauktorisering.
  6. Av säkerhetsskäl måste du uppge dina bankkontouppgifter en gång till.
  7. Skriv under och datera debiteringsauktoriseringen.
  8. Lämna den undertecknade och daterade debiteringsauktoriseringen till din bank. Behandlingstiden beror på den aktuella banken. Beroende på bankens rutiner kan de stämpla debiteringsauktoriseringen eller riva av en del och återlämna den till dig. I så fall ska du skicka den stämplade debiteringsauktoriseringen till oss enligt anvisningarna i dokumentet, eller skicka en skannad kopia via vårt formulär för auktorisering av direktdebitering. Alternativt kan din bank skicka debiteringsauktoriseringen direkt till oss.
Öppna Google Ads

Behandlingstider

När vi har tagit emot din debiteringsauktorisering tar det normalt fem arbetsdagar att behandla den. Vi skickar ett e-postmeddelande när det är klart, och dina annonser börjar visas om de inte redan gör det.

Om vi inte har tagit emot eller kunnat behandla debiteringsauktoriseringen inom 14 dagar efter att du lade till ett bankkonto informerar vi dig om detta via e-post. I så fall ska du skicka in auktoriseringen en gång till enligt anvisningarna eller via vårt formulär för auktorisering av direktdebitering.

Möjliga anledningar till att vi inte kan behandla din debiteringsauktorisering är bland annat oläsliga dokument, utelämnad information och felaktiga uppgifter.

Kontrollera debiteringsauktoriseringens status

Du kan kontrollera debiteringsauktoriseringens status när som helst. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
    • Obs! Om du har ett Mitt kundcenter-konto ska du logga in på kundkontot direkt.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Hitta ditt bankkonto. Något av följande meddelanden visas:
    • Vi har ännu inte fått eller behandlat din auktorisering: Vi har antingen inte fått eller inte behandlat din debiteringsauktorisering. Skicka debiteringsauktoriseringen på nytt om det har gått tio dagar eller mer.
    • Ogiltig kontoinformation: Bankkontouppgifterna som du har uppgett är felaktiga. Kontakta banken för att kontrollera uppgifterna och ange dem sedan igen. Skapa därefter en ny debiteringsauktorisering och skicka den till oss.
Öppna Google Ads

Godkänn din fullmakt

När du har lagt till bankkontouppgifterna i ditt Google Ads-konto blir du ombedd att godkänna en fullmakt i ditt Google Ads-konto.

Skriva ut en kopia av fullmakten

Du kan skriva ut en kopia av fullmakten när som helst. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
    • Obs! Om du använder ett förvaltarkonto ska du logga in på kundkontot direkt.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Hitta ditt bankkonto.
  5. Klicka på Ladda ned fullmakt.
Öppna Google Ads

Hitta och göra en provöverföring

Ditt bankkonto verifieras med en provöverföring. När du har lagt till bankkontouppgifterna i ditt Google Ads-konto tar det cirka tre till fem arbetsdagar innan du ser en mindre insättning på ditt bankkonto. Så här hittar och anger du denna information i ditt Google Ads-konto:

1. Leta reda på insättningen från Google Inc. på ditt bankkonto. Insättningen är mellan 0,15 och 1,15 USD.
  2. Anteckna det exakta beloppet när du hittar insättningen.
  3. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  5. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  6. Leta reda på ditt bankkonto och klicka på Verifiera provöverföring.
  7. Ange provöverföringsbeloppet i motsvarande fält och klicka på Skicka.
Öppna Google Ads

Efter att du har angett det korrekta beloppet kan du börja använda ditt bankkonto som primär betalningsmetod. Om du använder automatiska betalningar börjar annonserna visas nu om de inte redan gör det.

Provöverföringen misslyckades

Ibland kan det hända att vi inte lyckas genomföra provöverföringen. I så fall får du ett e-postmeddelande om detta och det visas ett meddelande på sidorna Fakturering och betalningar under verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon].

Mer om misslyckade provöverföringar

Det finns flera möjliga anledningar till att provöverföringen inte lyckas:

• Du har angett felaktiga kontouppgifter.
  • Ditt bankkonto finns inte längre.
  • Det går inte att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto.

Om provöverföringen misslyckas bör du kontrollera att du har angett korrekta kontouppgifter. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto och kontrollera att alla uppgifter stämmer.
  5. Klicka på länken som gäller för dig: Kontouppgifterna stämmer
    1. Kontakta banken och fråga om det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto. Denna typ av betalning kallas även direktdebitering.
    2. När du har kontrollerat att det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto kan du kontakta oss och begära att vi upprepar provöverföringen.
    Kontouppgifterna är felaktiga

Du måste lägga till ditt bankkonto som ny betalningsmetod en gång till. Gör så här:

1. Klicka på Lägg till en ny betalningsmetod på sidan Betalningsmetoder.
    2. Ange dina uppgifter om betalningsmetod och välj Primär längst ned till vänster om du vill spara den som primär betalningsmetod.
    3. Klicka på Spara.
    4. Vänta tills provöverföringen syns på bankkontot du just lade till och verifiera den.
    5. Du kan ta bort det felaktiga bankkontot från ditt konto senare genom att klicka på länken Betalningsmetoder och sedan på Ta bort.
Öppna Google Ads

För att kunna använda ditt bankkonto som betalningsmetod (även kallat direktdebitering) måste du verifiera ditt bankkonto innan dina annonser kan visas.

1. När du lägger till ett bankkonto blir du ombedd att auktorisera en debitering till ditt bankkonto genom att godkänna fullmakten (via formuläret för auktorisering av direktdebitering).
  2. Därefter måste du verifiera att du är innehavare av ditt bankkonto genom en provöverföring, vilket normalt tar tre till fem dagar. Detta steg är nödvändigt för att skydda ditt bankkonto mot obehörig åtkomst.

Klicka på rullgardinsmenyn ovan om du vill se tillvägagångssättet för ett annat land.

Godkänn din fullmakt

När du har lagt till bankkontouppgifterna i ditt Google Ads-konto blir du ombedd att godkänna en fullmakt i ditt Google Ads-konto.

Skriva ut och spara en kopia av fullmakten

Du kan skriva ut en kopia av fullmakten när som helst. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
    • Obs! Om du använder ett förvaltarkonto ska du logga in på kundkontot direkt.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Hitta ditt bankkonto.
  5. Klicka på Ladda ned fullmakt.
Öppna Google Ads

Hitta och göra en provöverföring

När du har godkänt fullmakten verifieras ditt bankkonto med en provöverföring. Då ser du en mindre insättning på ditt bankkonto inom cirka tre till fem arbetsdagar efter att du har lagt till dina bankkontouppgifter i ditt Google Ads-konto. Så här hittar och anger du denna information i ditt Google Ads-konto:

1. Leta efter en insättning från Google i kontoutdraget. Insättningen är på mindre än 1 EUR.
  2. Anteckna det exakta beloppet när du hittar insättningen.
  3. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  5. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  6. Leta reda på ditt bankkonto och klicka på Verifiera provöverföring.
  7. Ange provöverföringsbeloppet i motsvarande fält och klicka på Skicka.
Öppna Google Ads

Efter att du har angett det korrekta beloppet kan du börja använda ditt bankkonto som primär betalningsmetod. Om du använder automatiska betalningar börjar annonserna visas nu om de inte redan gör det.

Provöverföringen misslyckades

Ibland kan det hända att vi inte lyckas genomföra provöverföringen. I så fall får du ett e-postmeddelande om detta och det visas ett meddelande på sidorna Fakturering och betalningar under verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon].

Mer om misslyckade provöverföringar

Det finns flera möjliga anledningar till att provöverföringen inte lyckas:

• Du har angett felaktiga kontouppgifter.
  • Ditt bankkonto finns inte längre.
  • Det går inte att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto.

Om provöverföringen misslyckas bör du kontrollera att du har angett korrekta kontouppgifter. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto och kontrollera att alla uppgifter stämmer.
  5. Klicka på länken som gäller för dig: Kontouppgifterna stämmer
    1. Kontakta banken och fråga om det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto. Denna typ av betalning kallas även direktdebitering.
    2. När du har kontrollerat att det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto kan du kontakta oss och begära att vi upprepar provöverföringen.
    Kontouppgifterna är felaktiga

Du måste lägga till ditt bankkonto som ny betalningsmetod en gång till. Gör så här:

1. Klicka på Lägg till en ny betalningsmetod på sidan Betalningsmetoder.
    2. Ange dina uppgifter om betalningsmetod och välj Primär längst ned till vänster om du vill spara den som primär betalningsmetod.
    3. Klicka på Spara.
    4. Vänta tills provöverföringen syns på bankkontot du just lade till och verifiera den.
    5. Du kan ta bort det felaktiga bankkontot från ditt konto senare genom att klicka på länken Betalningsmetoder och sedan på Ta bort.
Öppna Google Ads

För att kunna använda ditt bankkonto som betalningsmetod (även kallat direktdebitering) måste du verifiera ditt bankkonto innan dina annonser kan visas.

1. När du lägger till ett bankkonto blir du ombedd att auktorisera en debitering till ditt bankkonto genom att godkänna fullmakten (via formuläret för auktorisering av direktdebitering).
  2. Därefter måste du verifiera att du är innehavare av ditt bankkonto genom en provöverföring, vilket normalt tar tre till fem dagar. Detta steg är nödvändigt för att skydda ditt bankkonto mot obehörig åtkomst.

Klicka på rullgardinsmenyn ovan om du vill se tillvägagångssättet för ett annat land.

Godkänna din fullmakt

När du har lagt till bankkontouppgifterna i ditt Google Ads-konto blir du ombedd att godkänna en fullmakt i ditt Google Ads-konto.

Skriva ut och spara en kopia av fullmakten

Du kan skriva ut en kopia av fullmakten när som helst. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
    • Obs! Om du använder ett förvaltarkonto ska du logga in på kundkontot direkt.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto.
  5. Klicka på Ladda ned fullmakt.
Öppna Google Ads

Hitta och göra en provöverföring

När du har godkänt fullmakten verifieras ditt bankkonto med en provöverföring. Då ser du en mindre insättning på ditt bankkonto inom cirka tre till fem arbetsdagar efter att du har lagt till dina bankkontouppgifter i ditt Google Ads-konto. Så här hittar och anger du denna information i ditt Google Ads-konto:

1. Leta efter en insättning från Google i kontoutdraget. Insättningen är på mindre än 1 GBP.
  2. Anteckna det exakta beloppet när du hittar insättningen.
  3. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  5. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  6. Leta reda på ditt bankkonto och klicka på Åtgärda.
  7. Ange provöverföringsbeloppet i motsvarande fält och klicka på Verifiera.
Öppna Google Ads

Efter att du har angett det korrekta beloppet kan du börja använda ditt bankkonto som primär betalningsmetod. Om du använder automatiska betalningar börjar annonserna visas nu om de inte redan gör det.

Provöverföringen misslyckades

Ibland kan det hända att vi inte lyckas genomföra provöverföringen. I så fall får du ett e-postmeddelande om detta och det visas ett meddelande på sidorna Fakturering och betalningar under verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon].

Mer om misslyckade provöverföringar

Det finns flera möjliga anledningar till att provöverföringen inte lyckas:

• Du har angett felaktiga kontouppgifter.
  • Ditt bankkonto finns inte längre.
  • Det går inte att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto.

Om provöverföringen misslyckas bör du kontrollera att du har angett korrekta kontouppgifter. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Leta reda på ditt bankkonto och kontrollera att alla uppgifter stämmer.
  5. Klicka på länken som gäller för dig: Kontouppgifterna stämmer
    1. Kontakta banken och fråga om det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto. Denna typ av betalning kallas även direktdebitering.
    2. När du har kontrollerat att det går att göra automatiska betalningar från ditt bankkonto kan du kontakta oss och begära att vi upprepar provöverföringen.
    Kontouppgifterna är felaktiga

Du måste lägga till ditt bankkonto som ny betalningsmetod en gång till. Gör så här:

1. Klicka på Lägg till en ny betalningsmetod på sidan Betalningsmetoder.
    2. Ange dina uppgifter om betalningsmetod och välj Primär längst ned till vänster om du vill spara den som primär betalningsmetod.
    3. Klicka på Spara.
    4. Vänta tills provöverföringen syns på bankkontot du just lade till och verifiera den.
    5. Du kan ta bort det felaktiga bankkontot från ditt konto senare genom att klicka på länken Betalningsmetoder och sedan på Ta bort.
Öppna Google Ads

Obs!

Vi kunde inte fastställa ditt faktureringsland.

Klicka på rullgardinsmenyn ovan för att se information om direktdebitering för ditt land. Där kan du även läsa om direktdebitering i andra länder.

Om ditt land inte finns med på listan betyder det att vi inte erbjuder direktdebitering där.